امروز:   آذر ۱, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
نوامبر 2024
د س چ پ ج ش ی
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
آخرین نوشته ها

اعتراض «دخترعلوم تحقیقات»؛ عصیان خشم فروخورده یا استیصال ؟

بنا به گزارش ها دیروز یک دختر دانشجو پس از اینکه توسط نیروهای حراست دانشگاه برای داشتن مقنعه و حجاب اجباری مورد اذیت و آزار قرار گرفت ، در اعتراض به این امر  لباس‌هایش را از تن به درآورد و تاکنون اطلاعاتی از محل بازداشت و سرنوشت او در دست نیست..یک وکیل دادگستری نوشت: عصیان این دختر دانشجوی علوم انسانی ، نمایانگر فشار بی حد و حصر و غیر منطقی به دانشجویان برای حجاب اجباری است…./

****

امیر محجوب، مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، در واکنش به این ماجرا طبق معمول ادبیات نهادهای امنیتی اظهار داشت که این دانشجو به «کلانتری» منتقل شد و به گفته او «تحت فشار روحی شدید و دارای اختلالات روانی» است.
روزنامه فرهیختگان، وابسته به دانشگاه آزاد، نیز به نقل از آنچه «منابع رسمی و غیررسمی» نامید، مدعی شد این دانشجو «اختلالات روانی و روحی شدید» دارد و در ادامه خبر داد که او «پس از تحویل به کلانتری توسط عوامل حراست دانشگاه، اکنون در یکی از بیمارستان‌های بیماران روانی بستری است».

مریم کیان ارثی وکیل دادگستری نوشت:
«عصیان این دختر دانشجوی علوم انسانی ، نمایانگر فشار بی حد و حصر و غیر منطقی به دانشجویان برای حجاب اجباری است.
می دانیم که ایشان دستگیر شده و از این رو من مریم کیان ارثی آماده ام دفاع و وکالت رایگان از این دانشجوی دانشگاه علوم و تحقیقات را به عهده بگیرم».

کتایون ریاحی، بازیگری که در جریان خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» با برداشتن حجاب اجباری و انتشار تصویرش با اعتراضات مردمی همراهی کرده بود، با انتشار پستی در اینستاگرامش از او، حمایت کرد و نوشت «یکدیگر را تنها نمی‌گذاریم.»
او پست وکیل خود خانم مریم کیان ارثی را استوری کرد که گفته به طور رایگان دفاع و وکالت این دختر معترض را بر عهده خواهد گرفت.

صدف باغانی، دختری که در جریان خیزش انقلابی ۱۴۰۱ به تنش صدها گلوله ساچمه‌ای زدند، در واکنش به اعتراض شجاعانه دانشجوی دختر علوم تحقیقات نوشت:
جان دختر علوم تحقیقات در خطر است. او را وحشیانه و با خشونت ربودند. دختری که یک زندگی معمولی می‌خواست، اما بسیجی و حراستی به او تعرض کردند و لباسش را دریدند و او در اعتراض همه لباس.هایش را درآورد.
مهدی یراحی، خواننده ترانه های اعتراضی شامگاه شنبه ۱۲ آبان با انتشار متنی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس از دختر معترض #دانشگاه_آزاد حمایت کرد و همراه با هشتگ «#دختر_علوم_تحقیقات» نوشت: «بانگ رسای زن است.»

ابزاری برای اعتراض جز بدنش نداشت

«آسیه امینی»، فعال حقوق زنان نیز ضمن اشاره به مبارزه زنان علیه تحمیل اراده حکومت بر عرصه‌های مختلف زندگی، ازجمله حجاب اجباری به «ایران وایر» می گوید: «در مورد دختر علوم تحقیقات حتی این نام‌گذاری برای او نشان می‌دهد که این یک مساله عمومی است. زهرا و سمیرا و گلناز نیست. او یک زن است و این زن بودن در خبرها، هشتگ‌ها و نوع واکنش مردم هم برجسته شده است. چون‌ که یک مساله زنانه عمومی است.»

اشاره خانم امینی به توییت‌ها و واکنش‌هایی است که به‌ویژه زنان در شبکه‌های اجتماعی از برخورد سیستماتیک نیروهای حکومت و خشونت آن‌ها علیه تن و بدن خود نوشته‌اند. برخی آن را «خشم فروخورده همه این سال‌ها» توصیف کرده و برخی دیگر، از روایت خود از خشونت ماموران حراست را بازنشر کرده‌اند. او با تاکید بر اینکه دختر علوم تحقیقات جز بدنش ابزار دیگری نداشته، می‌گوید: «یک وقتی هست که شما روسری‌تان را بر می‌دارید و در نه گفتن به تحمیل پوشش مقاومت مدنی می‌کنید، اما تفاوت اتفاقی که امروز افتاده در نوع خشونتی است که زن را به آن جایی می‌رساند که تنها ابزاری که دارد، بدنش است. یک وقتی هست روسری را می‌گیرید، یا مشت می‌کوبید. مثل مقاومت زنی که برای بدنش درگیر می‌شود. اما این مورد برای من شبیه خودزنی بود، چون این دختر می‌داند برهنگی در شرایطی که او آزاد نیست و در محاصره حراست دانشگاه است و واقعا محاصره است، این شبیه خودسوزی و خودکشی زنان است.

سازمان عفو بین الملل روز شنبه ۱۲ آبان ماه در واکنش به بازداشت دانشجوی دختری که «در اعتراض به حمله ماموران حراست به او و پاره کردن لباسش، لباس از تن درآورد» و با لباس زیر در محوطه دانشگاه قدم زد، طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «مقامات جمهوری اسلامی ایران باید فورا و بی‌قید و شرط دانشجویی را که در روز ۱۲ آبان ماه پس از این که لباسش را در اعتراض به اعمال همراه با آزار حجاب اجباری لباس از تن درآورد، توسط ماموران امنیتی در دانشگاه آزاد اسلامی بازداشت شد، آزاد کنند.»
این سازمان حقوق بشری افزود: «مقامات در این فاصله باید از او در مقابل شکنجه و هرگونه سوء رفتار حفاظت کرده و دسترسی او به خانواده و وکیل را تضمین کنند. اتهامات ضرب و شتم و خشونت جنسی علیه او در حین بازداشت نیاز به تحقیقات مستقل و بی‌طرفانه دارد.»
مای ساتو، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور جمهوری اسلامی ایران نیز با باز نشر ویدیوی این زن جوان در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «من از نزدیک این واقعه و پاسخ مقامات را رصد می‌کنم.»/ مازنان

۱۳ آبان ۱۴۰۳

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی