قانون عفاف و عفاف جنگنامه علیه ملت ایران است، باید حذف شود نه اصلاح
دولت پزشکیان در خصوص لایحه عفاف و حجاب کوتاهی کرد؛
در دولت پزشکیان لیستی از لوایح تهیه شد که آنها را تایید یا رد کردند. در لیست یاد شده لایحه حجاب که بازمانده از دولت سیزدهم و مجلس یازدهم بود توسط دولت فعلی تایید و به مجلس بازگردانده شد! و این کار خلاف وعده انتخاباتی پزشکیان بود. توپی که میتوانست در زمین مجلس بیفتد، اما در زمین دولت باقی ماند…/
****
خدیجه گلین مقدم
انتطار این بود که دکتر پزشکیان به وعدههای انتخاباتی خود در خصوص فیلترینگ، لایحه امحاء شدهی محتوایی عفاف و حجاب و به کارگیری زنان در مدیریتهای ارشد به صورت نه مطلق بلکه نسبتا برابر نسبی بین زنان و مردان در مدت کوتاهی جامه عمل میپوشاند، اما اینطور نشد.
اگر بخواهیم این موضوعات را توجیه کنیم شاید بتوان دلایلی چون شروع جنگ پس از سوگند ریاست جمهوری با کشتن اسماعیل هنیه در تهران، یکدستسازی نیروها در دولت قبل و از همپاشیدگی اقتصادی در ابعاد مختلف را برشمرد و این توجیهات البته از بار مسئولیت رئیس جمهور و دولت ایشان نمیکاهد.
دولت پزشکیان در خصوص لایحه حجاب و عفاف به راحتی میتوانست همان ابتدا آن را پسداده و دولت خود را از دست چنان لایحه خوفناکی که علیه جامعه بود، خلاص کند، چرا که هیچ دولتی ملزم نیست لوایح بازمانده از دولت قبل را تایید کند.
دولت پزشکیان هم از این امر مستثنی نیست.
در همین خصوص در دولت پزشکیان لیستی از لوایح تهیه شد که آنها را تایید یا رد کردند. در لیست یاد شده لایحه حجاب که بازمانده از دولت سیزدهم و مجلس یازدهم بود توسط دولت فعلی تایید و به مجلس بازگردانده شد! و این کار خلاف وعده انتخاباتی پزشکیان بود. توپی که میتوانست در زمین مجلس بیفتد، اما در زمین دولت باقی ماند.
حالا که پزشکیان در پسدادن لایحه عمدا یا سهوا کوتاهی کرد، راه دیگری هم وجود دارد.
در این خصوص معاون پارلمانی رئیس جمهور میگوید که درخواست کردهاند تا این قانون ابلاغ نشود، تا یک لایحه اصلاحی به مجلس بفرستند.
آنچه مسلم است اصلاح قوانین کار بسیار مطلوبیست. اما، آیا قانونی به نام عفاف و حجاب که اقلیت تندروی مجلس بارها و بارها روی کلمه به کلمه آن مکث کردند و به اصطلاح خواستند کاری کنند تا زنان را با چنین قانون جهنمی وارد بهشت کنند و آن را در ۷۴ صفحه نگاشتند که در سرتاسر آن از کلمات خشونتباری چون بازداشت، جرم، دادگاه، جریمه، ممنوعالخروجی (کشور به مثابه زندان) دوربین، پلیس، قاضی، ضابط قضایی، زندان، شلاق و کلماتی از این دست به کار رفته، آیا اساسا اصلاحپذیر هست که معاون پارلمانی رئیس جمهور از مجلس فرصت اصلاح خواسته است؟
اقلیت پر مدعای مجلس این قانون را نه برای رشد و شکوفایی کشور بلکه برای بقاء خود نوشتند.
آنان میدانند که در شرایط صلح و سازگاری و بیتنشی در کشور کسی آنها را تحویل نمیگیرد. پس برای بقاء خود باید تلاش کنند تا قوانینی بنویسند که در کشور جنگ راه بیفتد تا همه درگیر آن ناقانون شوند.
به طور کلی قانون عفاف و حجاب از هر ناقانونی، ناقانونتر است که اگر نیک بنگریم یک جنگنامه علیه ملت ایران است، نه چیز دیگری که باید حذف شود نه اصلاح.
۲۶ آذر ۱۴۰۳