اضافه شدن زباله گردی به مشاغل زنان شهر
حذف سطل های زباله از تهران در دستور کار شهرداری
مافیای پسماند با به کارگیری زنان، کودکان، افراد مسن و… در این چرخه، سود سرشاری به جیب می زنند و این افرادی که در کف خیابان ها در پی زباله خشک می گردند قربانیان فقر و این سیستم هستند. زباله گردهایی که این روزها، با سیستم جدید مدیریت شهری و افزایش فقر، نه تنها تعدادشان کم نشده بلکه با یک نگاه گذری به کوچه و خیابان های شهر، بیشتر هم شده اند…./
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، زباله یا طلای کثیف که با سود حاصل از آن می توان موضوعات مهمی همچون نگهداشت شهری و بهبود کمی و کیفی زندگی شهروندان را مدیریت کرد؛ اما همین طلای کثیف وقتی در کشورهای جهان سوم و خاورمیانه بررسی می شود، بیشتر به جای یک منبع مهم مالی، به یک آسیب اجتماعی و اقتصادی تبدیل شده و گردانندگان پیدا و ناپیدای آن تحت عنوان مافیا شناخته می شوند.
مافیای پسماند با به کارگیری زنان، کودکان، افراد مسن و… در این چرخه، سود سرشاری به جیب می زنند و این افرادی که در کف خیابان ها در پی زباله خشک می گردند، به نوعی قربانیان (فقر) و این سیستم هستند. زباله گردهایی که این روزها، با سیستم جدید مدیریت شهری (و در پی افزایش فقر) ، نه تنها تعدادشان کم نشده بلکه با یک نگاه گذری به کوچه و خیابان های شهر، بیشتر هم شده اند.
در این خصوص، احمد احمدی صدر مدیر عامل سازمان رفاه خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران در گفت و گو با رکنا در خصوص برنامه های شهرداری تهران برای کاهش این معضل اجتماعی گفت: شهرداری در پی آن است که زنجیره زباله گردی را که پشت آن، مافیای قدرتمند پسماند قرار دارد، به عدد صفر نزدیک کند. این کار، گردش مالی بسیار بالایی دارد و عده ای، جویای کار هستند ممکن است به هر دلیلی جذب این حوزه شوند.
احمد احمدی صدر با بیان اینکه بای با مافیایی که زباله گردها را ساماندهی می کنند نیز به صورت قانونی برخورد شود، گفت: دستگاه قضا و پلیس باید با این افراد برخورد کنند. این کار غیر قانونی است، یعنی به کارگیری کودکان زیر ۱۸ سال که مشخصا جرم است و دستگاه قضا می تواند به راحتی با آن برخورد کند.
او اضافه می کند: گشت های ما این افراد را به سمت سراهایی که داریم هدایت می کنند. با این وجود، برخی از این خانم ها، خانه و خانواده دارند و این یعنی کارتن خواب یا آواره نیستند و به زباله گردی به عنوان یک شغل نگاه می کنند. تنها راه رفع این معضل اجتماعی، این است که منشاء که همان سطل زباله است حذف شود که برنامه ایی برای حذف سطل های زباله از شهر در دستور کار شهرداری قرار دارد.