مدارس بسته دختران افغانستان؛ دین یا فرهنگ؟
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی دولت موقت طالبان در جدیدترین اظهار نظرها در مورد چرایی بسته ماندن مدرسههای دخترانه در افغانستان گفت که «مکتبهای دختران» به علت «مسایل دینی» بسته هستند که برای بازگشایی آنها به «توافق» عالمان دین نیاز است…/
اتحادیه مکتبهای خصوصی افغانستان اعلام کرد که بیش از ۴۰۰ مکتب خصوصی در کمتر از یک سال گذشته به دلایل گوناگون از جمله مشکلات اقتصادی و کاهش شمار دانشآموزان بسته شدهاند. افزایش فقر در افغانستان و اجازه نداشتن دختران برای رفتن به مدرسه بر بسته شدن مدرسههای خصوصی اثرگذار بودهاند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی دولت موقت طالبان در جدیدترین اظهار نظرها در مورد چرایی بسته ماندن مدرسههای دخترانه در افغانستان گفت که «مکتبهای دختران» به علت «مسایل دینی» بسته هستند که برای بازگشایی آنها به «توافق» عالمان دین نیاز است.
یک مدرسه دخترانه زیرزمینی در کابل؛ امید و رویا زیر سایه ترس
جایی در حومه غرب کابل، ساعت یک ربع به شش صبح، نازنین تلفنی به دختران، در میان کوچههای خاکی آدرس میدهد؛ راست و چپ کوچه را دیوار بلندی احاطه کرده اما ناگهان دری نمایان میشود.
پشت این در یک حیاط خلوت سایهدار با یک تراس مرتفع قرار دارد که دورتادور آن را با برزنت پوشاندهاند؛ اینجا مدرسه مخفی کوچک نازنین است.
نازنین به خبرنگار شبکه ARD آلمان میگوید: «درس دادن برای من خیلی خطرناک است، برای شاگردانم هم همینطور و البته برای خانوادهام. به همین دلیل من اول خیلی ترس داشتم.»
او میگوید که آنها خیلی مراقب هستند “اما نمیدانیم چه پیش میآید. ولی حتی با وجود خطرناک بودن، ما نمیتوانیم به راحتی از رویاهایمان دست بکشیم.”
دختران کمکم وارد میشوند. جلوی چادر برزنتی کفشهایشان را درمیآورند و وارد کلاس درس مخفیانهشان میشوند.
۲۱ مرداد ۱۴۰۱