امروز:   اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
می 2025
د س چ پ ج ش ی
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

پیمان فرح‌آور، شاعر افشاگر رانت‌خواری‌ها و تخریب محیط زیست را به اعدام محکوم کردند

پیمان فرح‌آور در شعرها و نوشته‌های خود به تخریب محیط زیست، ویلاسازی‌های گسترده و سیاست‌های اقتصادی آسیب‌زا در استان گیلان می‌پرداخت و از حکومت انتقاد می‌کرد. اکنون به او اتهام «محاربه» زده‌اند…./

****

به‌گزارش نهادهای حقوق بشری، پیمان (امین) فرح‌آور، شاعر اهل گیلان، پس از هفت ماه بازداشت بلاتکلیف در زندان لاکان رشت، به اتهام «بغی» و «محاربه» به اعدام و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به سه ماه حبس محکوم شد. دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمد درویش‌گفتار این حکم را در جلسه روز پنج‌شنبه ۱۱ اردیبهشت دادگاه بدون حضور وکیل مدافع فرح‌آور صادر کرده است.
اتهامات این زندانی سیاسی به‌دلیل شعرها، نوشته‌ها و مواضع او در پشتیبانی از کشاورزان، اعتراض به تخریب محیط زیست، ویلاسازی‌های گسترده و سیاست‌های اقتصادی آسیب‌زا در استان گیلان مطرح شده است. او در شعرهای خود گاه به‌طور مستقیم حکومت و سپاه پاسداران را مورد انتقاد قرار می‌داد.
جنگل‌ها و مراتع شمال کشور سال‌هاست از جمله با ویلاسازی‌های گسترده در حال تخریب و تغییر کاربری قرار دارند. براساس منابع رسمی در جمهوری اسلامی، در سال‌های اخیر بیش از ۲۰ درصد اراضی جنگلی و کشاورزی استان گیلان و بالغ بر ۳۳ درصد مراتع و جنگل‌ها در مازندران به مناطق مسکونی تبدیل شدند.
طرح‌های دولتی نیز در روند تخریب جنگل‌ها نقش به‌سزایی داشتند. از جمله طرح نافرجام انتقال آب بین حوضه‌ای از شمال ایران یکی از اقدام‌های مخرب دولتی بود که در آن بین ۲۰ تا ۲۵ هزار درخت و نهال نابود شد.
ویلاسازی‌ها و جنگل‌خواری‌ها با رانت‌های حکومتی امری متداول در جمهوری اسلامی است و جرم پیمان فرح‌آور افشای این اعمال در آثار هنری خود و رویارویی با حکومتی است که کشور را به نابودی کشانده است.

نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی پیمان فرح‌آور را مردادماه سال گذشته بازداشت و به ‌زندان اداره اطلاعات منتقل کردند و پس از مراحل بازجویی که در آن مورد ضرب‌وشتم نیز قرار گرفته بود، به‌زندان لاکان رشت فرستادند. او پیش از این نیز به‌دلیل فعالیت‌هایش بازداشت و محکوم شده بود.
فرح‌آور که از مشکلات شدید جسمی از جمله عوارض ناشی از جراحی کیسه صفرا، حساسیت لنفاوی، دمل‌های متعدد و دردهای شدید در ناحیه جراحی رنج می‌برد؛ در جریان بازجویی‌ها دچار خون‌ریزی داخلی شد و همچنان از دریافت درمان مناسب محروم مانده است. این موضوع سبب تشدید وضعیت بحرانی سلامت او شده است.
کانون حقوق بشر ایران نوشته است که قاضی احمد درویش‌گفتار، رئیس دادگاه انقلاب رشت که برای پیمان فرح‌آور حکم اعدام صادر کرده در گذشته ریاست شعبه اول این دادگاه را برعهده داشته و در پرونده‌های متعدد، از جمله پرونده شریفه محمدی، فعال کارگری و عضو پیشین کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل‌های کارگری و منوچهر فلاح، متهم به وارد کردن خسارت مالی به ساختمان دادگستری که هر دو به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شدند، قضاوت کرده است. این قاضی همچنین در پرونده حمزه درویش، زندانی سیاسی، حکم ۱۴ سال حبس را صادر کرده است.
پرونده پیمان فرح‌آور، کسی که تنها با قلم خود رانت‌خواری‌ها و دزدسالاری‌های و تخریب محیط زیست را برملا می‌کرد یکی دیگر از نمونه‌های نگران‌کننده صدور احکام اعدام برای فعالان مدنی و سیاسی در ایران است. پرونده او بدون رعایت اصول دادرسی عادلانه و با نقض فاحش حقوق متهم تشکیل شده است.
این حکم در حالی صادر می‌شود که روزانه حدود ۵۰۰ هکتار از جنگل‌ها و مراتع در ایران از طریق تخریب و تغییر کاربری از دست می‌رود. دو دهه پیش سطح جنگل‌های طبیعی ایران بیش از ۱۳ونیم میلیون هکتار بود، اما اکنون این سطح به کمتر از ۱۲ میلیون هکتار رسیده است./ زمانه

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی