امروز:   آذر ۱, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
نوامبر 2024
د س چ پ ج ش ی
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
آخرین نوشته ها

«بحران کرونا باعث افزایش شکاف جنسیتی در دستمزدها می‌شود»

Mann und Frau mit Bauplan (picture-alliance/chromorange)بر اساس پژوهش تازه‌ای در آلمان، بحران کرونا تفاوت دستمزد بین زن و مرد را بیشتر می‌کند. علاوه بر این، مادران شاغل، بیشتر از پدران ساعات کاری خود را برای مراقبت از فرزندان کاهش داده‌اند. تحقیقات گوناگون، به مرور پرده از پیامدهای بحران ویروس کرونا (سارس کوو-۲) برمی‌دارند. پژوهش تازه‌ای که بنیاد هانس بوکلر انجام داده است، بعد تازه‌ای از فشارهای ناشی از تعطیلی مراکز آموزشی و واحدهای شغلی را نشان می‌دهد…

بر أساس نتایج این پژوهش که به طور آنلاین و با شرکت هفت هزار و ۷۰۰ نفر صورت گرفته، پیشرفت‌هایی که تاکنون در تقسیم وظایف خانگی و تربیت فرزندان بین زن و مرد حاصل شده بود، دست‌کم به‌طور موقت و در برخی خانوارها از بین می‌رود.

این گرایش در خانواده‌های با درآمد پایین یا متوسط بیشتر به‌چشم می‌خورد.
بنیاد وابسته به اتحاد سندیکاهای کارگری آلمان به این نتیجه رسیده است که با بسته‌شدن مدارس و کودکستان‌ها، زنان شاغل بار اصلی مراقبت از فرزندان را به‌دوش می‌کشند.
در خانواده‌هایی که دست‌کم یک فرزند زیر ۱۴ سال دارند، ۲۷درصد مادران شاغل و ۱۶ درصد پدران شاغل برای رسیدگی به فرزندان ساعت‌های کاری خود را کاهش داده‌اند.
اکثر کسانی که در این پژوهش آنلاین شرکت کرده‌اند، گفته‌اند که برایشان گذشتن از بخشی از درآمد مادر آسان‌تر است، زیرا مردها بیشتر حقوق می‌گیرند.

تشدید نابرابری جنسیتی
بتینا کوهل‌راوش، مدیر علمی موسسه علوم اقتصادی و اجتماعی بنیاد هانس بوکلر می‌گوید: «بحران کرونا نه تنها نابرابری‌ها در فرصت‌های اقتصادی و اجتماعی را آشکار می‌سازد، بلکه آنها را تشدید هم می‌کند.»
بر أساس نتایج نطرسنجی بنیاد بوکلر، آمار زوج‌هایی که در حالت عادی سرپرستی فرزندشان را به طور مساوی تقسیم می‌کنند، تغییر چشم‌گیری یافته است.

در میان زوج‌هایی که پیش از بروز بحران کرونا مسولیت رسیدگی به فرزندشان را به طور مساوی تقسیم کرده بودند، تنها ۶۰ درصد حاضرند که اکنون هم به طور برابر این مسولیت را به‌عهده بگیرند.
بیش از ۳۰ درصد زنان گفته‌اند که تحت تاثیر بحران کرونا اکنون وظایف بیشتری در سرپرستی فرزند به‌عهده گرفته‌اند.

خطر بیکاری
پژوهشگران بنیاد هانس بوکلر هشدار می‌دهند که به احتمال زیاد پیامدهای بحران کرونا برای مدت‌زمانی طولانی مشهود خواهد بود و در نتیجه زنانی که از کار خود برای نگه‌داری فرزندان به‌طور موقت می‌گذرند، برای مدت بیشتری در خانه خواهند ماند.
در این صورت این احتمال زیاد است که بسیاری از آنها نتوانند پس از پایان بحران به محل کار خود بازگردند.
پژوهشگران پس از ارزیابی پاسخ‌های شرکت‌کنندگان در نطرسنجی، با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی، به این نتیجه رسیده‌اند که بحران اقتصادی ناشی از کرونا، شکاف جنسیتی دستمزد را بیشتر خواهد کرد.

دویچه وله ـ ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۹

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی