نخستین ژنرال زن افغانستان در ۷۲ سالگی درگذشت
طبق گزارش رسانههای افغانستان سهیلا صدیق، نخستین ژنرال زن این کشور و از پزشکان مشهور درگذشت. سهیلا صدیق که زمان مرگ ۷۲ ساله بود، مدرک پزشکی خود را از روسیه گرفت. وی در سال ۱۳۵۴ و در زمان زمامداری محمد داوود خان به کشورش بازگشت و وزارت صحت عامه [بهداشت] او را بهطور خدمتی به کار گرفت…/
******
بنا به گزارش یورو نیوز طبق گزارش رسانههای افغانستان سهیلا صدیق، نخستین ژنرال زن این کشور و از پزشکان مشهور صبح روز ۱۴ قوس/آذر در بیمارستان سردار محمد داوود درگذشت.
پزشکان اعلام کردند که خانم صدیق مبتلا به آلزایمر بود و از شش سال پیش در بیمارستانی که حدود۴۰ سال در آن خدمت میکرد، بستری بود.
سهیلا صدیق که زمان مرگ ۷۲ ساله بود، مدرک پزشکی خود را از روسیه گرفت. وی در سال ۱۳۵۴ و در زمان زمامداری محمد داوود خان به کشورش بازگشت و وزارت صحت عامه [بهداشت] او را بهطور خدمتی به کار گرفت.
یکی از کاربران در رابطه با خانم صدیق توئیتی نوشت : « جنرال سهیلا صدیق یگانه زن که در دوران حکومت طالبان به وظیفه خود ادامه داد وقتی مانع او شدند از یکی از مسوولین طالبان پرسید: ترجیح میدهید خانم تان وقت زایمان با داکتر مرد باشد یا زن؟
چون جوابی نداشتند مجبور شدند به او اجازه بدهند کار کند.»
به دلیل رضایت از فعالیتهای وی، ریاست بیمارستان از وزارت دفاع ملی خواست تا کار او در بیمارستان ادامه پیدا کند بنابراین سهیلا صدیق توانست به رتبه نظامی دست پیدا کند و پزشک بخش نظامی شد.
او توانست در این سالها شایستگیهای خود را نشان دهد و به دلیل تخصصش در جراحی پلههای ترقی در حوزه نظامی را نیز یکی پس از دیگری پشت سر گذاشت و سرانجام در زمان حکومت جمهوری افغانستان به رتبه برید [سرتیپی] ژنرالی ارتقا یافت. وی پس از سالها به مناسبت هشتم مارس سال ۱۳۸۰ خورشیدی به رتبه دگر[سپهبد] ژنرالی (سومین مقام عالی رتبه نظامی در افغانستان) رسید.
وی در سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۴ در دولت حامد کرزی، وزیر بهداشت افغانستان بود.
پدر خانم صدیق، محمد صدیق خان سالها والی قندهار، فراه و هرات بود و علاوه بر سهیلا شش دختر دیگر با نامهای ذکیه، فهیمه، مستوره، سهیلا، صدیقه و آمنه داشت. مادر خانم صدیق نیز تحصیلکرده بود و به دخترانش آموزش میداد.
۱۵ آذر ۹۹