نکاح اجباری و ناپدید شدن زنان معترض در افغانستان
«زنان برده جنسی شما نیستند»؛ الهه دلاورزی، دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه کابل و دختر یکی از ژنرالهای نیروهای امنیتی پیشین افغانستان است. الهه میگوید که خوستی بعد از آزادی، بدون رضایت او، مراسم عروسی راه انداخته و او را به خانهاش در کابل برده است. این زن جوان تصاویر از آثار شکنجه و جراحتهایی که بر بدن داشت، منتشر کرد و گفت که خوستی بارها او را به بدترین شکل ممکن با چاقو، کابل و حتی گاز گرفتن شکنجه کرده است…
***
دیدبان آزار: در روزهای اخیر تصویر یک «بیل» به یکی از اصلیترین محتواهای منتشر شده از سوی کاربران افغانستانی در شبکههای اجتماعی بدل شده است. ارجاع تصویر اما به یک اتفاق تلخ و تکاندهنده است؛ به ویدیویی که الهه دلاورزی، دانشجوی رشته پزشکی در افغانستان منتشر و سعید خوستی، رئیس پیشین مطبوعات و روابط عمومی وزارت کشور افغانستان را متهم به «تجاوز و نکاح اجباری» کرد.
الهه دلاورزی، دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه کابل و دختر یکی از ژنرالهای نیروهای امنیتی پیشین افغانستان است. الهه میگوید که خوستی بعد از آزادی، بدون رضایت او، مراسم عروسی راه انداخته و او را به خانهاش در کابل برده است. این زن جوان تصاویر از آثار شکنجه و جراحتهایی که بر بدن داشت، منتشر کرد و گفت که خوستی بارها او را به بدترین شکل ممکن با چاقو، کابل و حتی گاز گرفتن شکنجه کرده است.
الهه دلاورزی، در ویدئویی گفت که از آپارتمانی در کابل صحبت میکند و طالبان پس از تلاش برای فرار از کشور او را در آنجا محبوس کردهاند. او در این ویدیو درخواست کمک کرد: «اینها ممکن است آخرین کلمات من باشد. او مرا خواهد کشت، اما بهتر است یک بار بمیرم تا هر بار بمیرم.»
در مقابل، اکانت کاربری که منتسب به محکمه تحت کنترل طالبان است پس از انتشار ویدئوی الهه دلاورزی، در توییتی نوشت که الهه به دستورعبدالحکیم حقانی، قاضی القضات، به اتهام افترا بازداشت شده است و به زودی طبق قوانین شرعی محکوم خواهد شد.
اما ویدیوی الهه به طور گسترده در گروههای فیسبوک، توییتر و واتساپ به اشتراک گذاشته شد. گروه اتحاد و همبستگی زنان افغانستان، کارزار انتشار ویدیو و عکس در حمایت از الهه دلاورزی و دیگر زنان افغان را به راه انداخت. زنان عضو این گروه در یک گردهمایی حمایت خود را از الهه و دیگر زنانی که در یک سال گذشته به ازدواج با اعضای طالبان وادار یا به اشکالی مرموز ناپدید شدهاند، اعلام کردند.
این زنان، سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا را مخاطب قرار داده و در دستنوشتههایشان نوشتهاند که سکوت این نهادها در مقابل ماجرای الهه، ننگآور است. در یکی از این دستنوشتهها، تصویر بیل نمادی از ایستادگی در برابر ظلم دانسته شده و شعاری دیگر ازدواج اجباری را به عنوان یک جنایت معرفی میکند.
همچنین «جهادالنکاح تا به کی؟» و«زنان برده جنسی شما نیستند»، از مهمترین شعارهای این گردهمایی بودهاند. این زنان در ویدیوهای خود، خطاب به مسئولان سازمانهای حقوق بشری بینالمللی گفتند: «تصور کنید کسی با دخترانتان به اجبار ازدواج کرده است یا دخترانتان شکنجه شدهاند، به آنها تجاوز شده است یا بیسروصدا ناپدید شدهاند؛ شما چه میکنید؟»
#دیدبان_آزار
@harasswatch
متن کامل را در لینک زیر بخوانید:
https://harasswatch.com/news/2027
۱۵ شهریور ۱۴۰۱