امروز:   آذر ۱, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
نوامبر 2024
د س چ پ ج ش ی
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
آخرین نوشته ها

یونیسف:‌ اسرائیل همچنان در غزه کودک می‌کُشد

کاترین راسل، رئیس یونیسف در تازه‌ترین اظهارات خود گفت که حملات اسرائیل که منجر به کشته شدن بیش از ۵۰ کودک در جبالیا شده، به‌همراه حمله به کلینیک واکسیناسیون فلج اطفال و حمله به یکی از کارکنان یونیسف، «فصل تاریک دیگری را در یکی از تاریک‌ترین دوره‌های این جنگ وحشتناک رقم زده است»…

***

بر مبنای آخرین گزارش‌های منابع پزشکی در غزه، اسرائیل در حملات روز یکشنبه سوم نوامبر/۱۳ آبان ۲۳ نفر از جمله ۱۳ نفر را در شمال غزه کشته است. خبرگزاری فلسطینی وفا نیز گزارش داد که صبح یکشنبه حداقل نه فلسطینی در حملات هوایی اسرائیل که خانه‌هایی در جبالیا و بیت لاهیا در شمال غزه و همچنین در شهر رفح در جنوب را هدف قرار داده بود، کشته شدند.

صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در گزارش خود تأیید کرد ۵۰ کودک در حملات ۴۸ ساعت گذشته اسرائیل به جبالیا کشته شده‌اند.

کاترین راسل، رئیس یونیسف در تازه‌ترین اظهارات خود گفت که حملات اسرائیل که منجر به کشته شدن بیش از ۵۰ کودک در جبالیا شده، به همراه حمله به کلینیک واکسیناسیون فلج اطفال و حمله به یکی از کارکنان یونیسف، «فصل تاریک دیگری را در یکی از تاریک‌ترین دوره‌های این جنگ وحشتناک رقم زده است».

او افزود: «حمله به غیرنظامیان، از جمله کارکنان نهاد‌های بشردوستانه، و حمله به آنچه از تأسیسات و زیرساخت‌های غیرنظامی در غزه باقی مانده، باید متوقف شود. کل جمعیت فلسطینی در شمال غزه، به‌ویژه کودکان، در معرض خطر قریب‌الوقوع مرگ بر اثر بیماری، گرسنگی و بمباران‌های مداوم قرار دارند.»

کاترین راسل از اسرائیل خواست حمله به کارکنان یونیسف را مورد تحقیق و بررسی قرار دهد و همچنین از اعضای سازمان ملل درخواست کرد تا از نفوذ خود برای تضمین احترام به قوانین بین‌المللی در غزه استفاده کنند.

او گفت: «زمان پایان این جنگ فرا رسیده است.»

«کودکان غزه چیزهایی دیده‌اند که هیچ کودکی هرگز نباید ببیند»
راشل کامینگز، متخصص بهداشت در سازمان نجات کودکان (Save the Children) گفت که کشته شدن ۵۰ کودک در غزه طی ۴۸ ساعت گذشته نشان‌دهنده «شدت این درگیری و جنگ علیه کودکان» است.

او که در دیرالبلاح به‌سر می‌برد به شبکه الجزیره گفت که حمله روز شنبه اسرائیل به مرکز واکسیناسیون فلج اطفال تأثیری «زنجیره‌ای» بر اعتماد مادران خواهد داشت، زیرا آن‌ها به سختی می‌توانند به ایمنی فرزندانشان هنگام واکسیناسیون اعتماد کنند.

این مقام پزشکی افزود: ۲۰ هزار کودک طی سال گذشته در غزه مفقود شده یا بدون همراه مانده‌اند و ۱۴ هزار کودک دیگر نیز کشته شده‌اند.

راشل کامینگز گفت بدون آموزش رسمی، با جابجایی‌های مداوم و زندگی زیر سایه بمباران، «حس طبیعی و ثبات از کودکان ربوده شده است. مجبور شده‌اند نقش‌هایی را در محیط خانوادگی به عهده بگیرند که مناسب آن‌ها نیست. آن‌ها به نقش‌های مراقبتی مشغول می‌شوند، مجبورند آب بیاورند و به دنبال غذا بگردند.»

او تأکید کرد: «کودکان چیزهایی دیده‌اند که هیچ کودکی نباید هرگز ببیند.»

حمله اسرائیل به یک مرکز واکسیناسیون فلج اطفال
با وجود آن‌که پیشتر طرف‌های درگیر توافق کرده بودند برای اجرای کمپین واکسیناسیون که مدت‌ها به تأخیر افتاده بود به وقفه‌ای در درگیری‌های نظامی پای‌بند بمانند، سازمان بهداشت جهانی (WHO) گزارش داده است که نیروهای اسرائیلی با شلیک نارنجک صوتی در مرکز واکسیناسیون فلج اطفال در شهر غزه، حداقل چهار کودک را زخمی کرده‌اند.

مقام‌های فلسطینی هم گفته‌اند که یک حمله پهپادی اسرائیل به یک کلینیک در شمال غزه، جایی که کودکان در حال دریافت واکسن فلج اطفال بودند، منجر به زخمی شدن شش نفر از جمله چهار کودک شده است.

دکتر منیر البورش، مدیر کل وزارت بهداشت غزه، به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفته که یک پهپاد کوچک کلینیک شیخ رضوان در شهر غزه را در بعدازظهر روز شنبه و تنها چند دقیقه پس از این‌که هیأت سازمان ملل این مرکز بهداشتی را ترک کرده‌اند، مورد هدف قرار داده است.

هم سازمان بهداشت جهانی و هم یونیسف از این گزارش‌ها ابراز نگرانی کردند.

کودکان فلسطینی در خارج از یک چادر در بیمارستان عبدالعزیز رنتیسی در منطقه نصر در شهر غزه، برای دریافت مرحله دوم واکسیناسیون فلج اطفال در ۲ نوامبر ۲۰۲۴ صف کشیده‌اند. این دومین و آخرین مرحله واکسیناسیون فلج اطفال است که سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته اعلام کرد به دلیل «بمباران‌های شدید» در شمال غزه مجبور به تعویق آن شده است. (عکس از عمر القطه / AFP).
روزالیا بولن، سخنگوی یونیسف گفت: «گزارش این حمله به‌ویژه به این خاطر نگران‌کننده است که کلینیک شیخ رضوان یکی از مراکز بهداشت و درمان است که والدین می‌توانند در آنجا کودکان خود را واکسینه کنند».

این حمله در حالی صورت گرفته که هنوز وقفه انسان‌دوستانه برقرار بوده و این در شرایطی است که اطمینان‌هایی داده شده بود که این وقفه از ساعت ۶ صبح تا ۴ بعدازظهر محترم شمرده خواهد شد.

پس از آنکه سازمان بهداشت جهانی در ماه اوت سال جاری تأیید کرد که در یک مورد بی‌سابقه در ۲۵ سال گذشته در منطقه، یک نوزاد در غزه بر اثر ابتلا به ویروس فلج اطفال نوع دو به طور جزئی فلج شده است، امدادرسانان کمپین واکسیناسیون فلج اطفال را از اول سپتامبر آغاز کردند. مرحله اول کمپین واکسیناسیون در اوایل سپتامبر با موفقیت به ۵۵۹ هزار کودک زیر ۱۰ سال رسید و توقف موقت درگیری‌ها از سوی گروه‌های فلسطینی و اسرائیل نقش بسیار مهمی در پیش‌برد کمپین ایفا کرد. در حالی که این وقفه‌های موقت عموماً در برخی مناطق غزه رعایت شد، گزارش‌هایی نیز از نقض آن و حملات هوایی اسرائیل که منجر به کشته شدن فلسطینیان در مناطق دیگر شد نیز منتشر شده است.

مرحله دوم این کمپین روز شنبه آغاز شد، در شرایطی که ماه گذشته به دلیل حملات بی‌وقفه هوایی اسرائیل در شمال غزه، آوارگی گسترده فلسطینیان و عدم دسترسی به این منطقه، به تعویق افتاده بود.

اسرائیل در ماه اکتبر به شدت کمک‌رسانی به غزه را محدود کرد و تنها حدود یک‌سوم کمک‌های انسانی که در ماه قبل وارد این منطقه شده بود، اجازه ورود یافت.

به گفته کاترین راسل اسرائیل بارها با نقض اصول جنگ که بر خودداری از هدف‌قراردادن غیرنظامیان، تفکیک میان اهداف نظامی و غیرنظامی و حفاظت از کارکنان و وسایل نقلیه امدادرسانان تأکید دارند، ده‌ها هزار کودک را به کام مرگ فرستاده است یا آن‌ها را زخمی و از خدمات حیاتی مورد نیاز برای بقا محروم کرده است.

ارتش اسرائیل حمله‌ای گسترده را از ۶ اکتبر در شمال غزه آغاز کرد و مدعی شد که این اقدام برای جلوگیری از تجدید قوای نیروهای حماس است. اما بسیاری از غیرنظامیان در این حملات کشته شده‌اند. ساکنان شمال غزه می‌گویند که نیروهای اسرائیلی بیمارستان‌ها و پناهگاه‌های آوارگان را محاصره کرده و مناطق مسکونی را هدف قرار داده‌اند.

آن‌ها که مدام که تحت دستورهای گسترده تخلیه قرار دارند می‌گویند احساس می‌کنند به دام افتاده‌اند زیرا به‌دلیل حملات بی‌وقفه اسرائیل جای امنی برای فرار وجود ندارد.

حملات اسرائیل به غزه که نسل‌کشی شناخته شده است، از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون ادامه داشته است. این حملات دست‌کم ۴۳ هزار و ۳۱۴ فلسطینی را کشته و ۱۰۲ هزار و ۱۹ نفر را زخمی کرده است. تخمین زده می‌شود که ۱,۱۳۹ نفر در همان روز در اسرائیل در جریان حملات نیروهای حماس کشته شدند و بیش از ۲۰۰ نفر به اسارت درآمدند. سازمان‌های امنیتی اسرائیل در آخرین گزارش خود اعلام کردند که به باور آن‌ها ۵۱ گروگان اسرائیلی همچنان در غزه زنده هستند./ زمانه

 

۱۳ آبان ۱۴۰۳

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی