مریم کیانافراز مدیر نشر : مجوز نشرم را به سطل زباله میاندازم
مریم کیانافراز مدیر نشر کیانافراز با انتشار یادداشتی در حساب اینستاگرامی خود در اعتراض به سکوت اعضای صنف ناشران کشور «در مقابل درد و رنج مردم ستمدیده جان بهلب رسیده» اعلام کرد که مجوز نشر خود را به سطل زباله میاندازد…
او در بخشی از این یادداشت نوشت: «مجوز انتشارات خود را به زبالههای شهر میاندازم تا مردم مبارز و آزادیخواه سرزمینم آن را به همراه سطلهای زباله بسوزانند، همان سطلهای زبالهای که برای جستن تکهنانی تا کمر در آن خم میشوند.»
نشر کیانافراز از ناشران خصوصی تهران بر چاپ و نشر کتابهای ادبی و روانشناسی متمرکز است و شماری از کتابهای پرفروش سالهای اخیر در این حوزه را به چاپ رسانده است.
مریم کیانافراز در بخش دیگری از یادداشت خود نوشته است: «مجوز انتشاراتی که من را عضو صنفی میکند که اعضایش در مقابل درد و رنج مردم ستمدیدهی جان بهلب رسیده سکوت میکنند را نمیخواهم.»
او همچنین سانسور گسترده در انتشار آثار نویسندگان ایران را «سلاخی شدن اثر» نویسنده «زیر ساطور سانسور» توصیف کرده و نوشته است: «مجوز انتشاراتی را که برای ورود به ساختمان وزارت ارشاد اسلامیتان، به من نحوه حجابم متذکر میشوید و اگر حجابم مطابق میلتان نباشد اجازه ورود نمیدهید، نمیخواهم.»
مریم کیانافراز به صراحت خود را در کنار زنان ایران دانسته و خطاب به ماموران ارشاد و وزارت ارشاد نوشته است که «من و زنان سرزمینم به ارشادتان به هیچ شکلش نیاز نداریم. نه به وزارت ارشاد اسلامیتان که سلاخخانه فرهنگ، هنر و ادبیاتمان است. نه به گشت ارشادتان که سلاخخانه مهساهایمان است.»
یوسف انصاری نویسنده کتاب ابنالوقت نیز با انتشار یادداشتی در استوری حساب اینستاگرامی خود در اقدامی مشابه با خانم کیان افراز نوشت : « از سال ۹۲ هیچ کتابی به وزارت ارشاد ندادهام و دو کتاب پیشینم را هم که با مجوز ارشاد منتشر شده تبلیغ نکردهام. اگر آن کتابها بدون سانسور منتشر شدند محصول خودسانسوری من بوده است.»

این نویسنده تاکید کرده است که نه تنها از این پس کتابی به وزارت ارشاد نخواهد سپرد که آثار منتشر شده با مجوز این وزارتخانه را هم حمایت نخواهد کرد و نخواهد خواند : « دو کتاب قبلی را آتش خواهم زد. ناشران هم بهتر است از اعتراضات با توقف انتشار حمایت و پذیرش سانسور را متوقف کنند.»
تاکنون برخی از نویسندگان مطرح ایرانی از جمله مصطفی مستور نیز به اعتراضات مردمی علیه حکومت پیوستهاند و از سرکوبها انتقاد کردهاند.
کانون نویسندگان ایران نیز در واکنش به اعتراضات جاری در کشور همبستگی خود را با «جنبش آزادیخواهی مردم ایران» اعلام کرده و از نویسندگان و هنرمندانی که «حیات حرفهایشان به آزادی بیان گره خورده، و نیز از تشکلها و نهادهای همسو در سراسر جهان» خواسته است صدای این جنبش باشند.
/ ایران وایر
۶ مهر ۱۴۰۱