امروز:   اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
می 2025
د س چ پ ج ش ی
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
آخرین نوشته ها

سپردن بدن زن به شیخ طایفه

همه این اتفاق در بحبوحه روزهایی رقم خورده است که زنان با جانشان پای مطالباتشان ایستاده اند. هر شکل از نافرمانی منجر به کوتاه شدن دست و برچیده شدن بالهاست.اکنون همه قائله ختم شده است و عشیره از پروسه دادرسی که انجام داده است راضی ست، و روند عادی سازی مجددا شروع می شود تا کی دختر و زنی دیگر بر درگاه شیخ، مثله شده و غرق خون رها شود. …/

فاتیما باباخانی

🔹”شوهری” با ادعای “بی وفایی”، نوعروس ۱۷ ساله را به دست “پدر”، سپرده است. چنانکه گویی به دست عدالت سپرده و پدر در پاسخ به این اندازه از جایگاه والای مکتسبه عدالت در قبیله و عشیره، همزمان نقش “بازپرس، قاضی و اجرای احکام” را در چند پرده ی درخشان به نمایش می کشد.

🔹 پرده ی اول: کیفرخواست دخترک ۱۷ ساله، کودک-همسر، قربانی، در دادگاه عشیره و طایفه، صادر می شود‌.

🔹 پرده ی دوم: پدر و برادر یقینا در اولویت هستند؛ پدر، بار جزایی کمتری بر دوش دارد، پس ایده آل ترین شکل عدالت و تطهیر از آستین او بیرون می آید.

🔹 پرده ی سوم: دختر ۱۷ ساله گردن زده می شود، با مجوز شورای گردن زنی خانوادگی.

🔹 پرده ی چهارم، و شاه پرده: “بدنِ” حالا دیگر مطّهرِ دخترک به درگاه شیخ عشیره و طایفه سپرده می شود.

چرا؟

مهم ترین بخش این روایت، در پاسخ به این چراست.

🔹پدر رسالت خونی خود را در تحقق مالکیت بر جان و مال و ناموسش به انجام رسانده است. هیچ چیزی توان مقابله با تطهیر و تمیز کردن ناموس را ندارد. هیچ قصاصی برای “قصاب خودی” وجود ندارد.

🔹 در نهایت عمیق ترین ارادت نسبت به قطب عشیره اعلام می شود؛ قربانی آماده است، خون ریخته شده، و “بدن” گوش به فرمان زن، در درگاه شیخ عشیره، به خون نشسته است.
شیخ اکنون راضی از این قربانی ست، مراسم تطهیر به درستی انجام شده، اکنون طایفه و عشیره سزاوار نشان شجاعتند.

🔹سپردن بدن زنانه مثله شده به “شیخ” طایفه و عشیره، نماد انقیاد تمام عیار زنان در نظم اجتماعی حاضر است.

🔹 تصور کنید همه این اتفاق در بحبوحه روزهایی رقم خورده است که زنان با جانشان پای مطالباتشان ایستاده اند. هر شکل از نافرمانی منجر به کوتاه شدن دست و برچیده شدن بالهاست.اکنون همه قائله ختم شده است و عشیره از پروسه دادرسی که انجام داده است راضی ست، و روند عادی سازی مجددا شروع می شود تا کی دختر و زنی دیگر بر درگاه شیخ، مثله شده و غرق خون رها شود.

🔹 این پرده، نمایش تمام عیاری از سیستم زیست اجتماعی و قانونی زنان ایران است.

🔹آنها به اشکال مختلف مثله می شوند، دستشان از کودکشان، اموالشان، آینده شغلی شان، جایگاه های برابر سیاسی و اجتماعی کوتاه می شود. زنها در خانه و خیابان امنیت ندارند. و بدن آنها هم چون ارثیه، مهریه، نفقه، کودکانشان و شغل و محل زندگی و اجازه خروجشان، در اختیار دیگری ست.دیگری بعنوان پدر، برادر، شوهر؛ یا دیگری بعنوان حاکمیت و نظام اجتماعی‌.

🔹نکته: در این روایت، پدر خود بخشی از چرخه بازتولید قربانی را تشکیل می‌دهد.ارزشهای اجتماعی نهادینه شده او را تشویق به جانی بودن می کند.

منبع: کانال مطالعات زنان

۱۵ آذر ۱۴۰۱

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی