امروز:   اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
می 2025
د س چ پ ج ش ی
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
آخرین نوشته ها

ویدیو/بیست سال تلاش ـ بیست سال ماندگاری

به‌مناسبت بیستمین سال فعالیت گروه مطالعات زنان
این گروه به‌صورت رسمی از سال ۱۳۸۱ به بعد ایجاد شد و با همراهی اساتید، همکاران، فعالان مسایل زنان آغاز به کار کرد. تفکر اصلی در ایجاد این گروه تاکید بر مسایل زنان از دید زنان و ارایه راهکارهای تغییر جهت بهبود موقعیت زنان بود …/

✍️ دکتر شهلا اعزازی- اسفند ۱۴۰۱

✅ اواخر زمستان ۱۳۸۰ پس از برگزاری یک سخنرانی در مورد زنان تحت عنوان «نگرش‌های سنتی و مدرن نسبت به خانواده» و تاکید بر تعارض میان این دو نگرش و برگزاری برنامه‌ی ۸ مارس (روز جهانی زن) برای اولین بار در انجمن جامعه‌شناسی ایران ایده ایجاد یک گروه علمی – تخصصی تحت عنوان مطالعات زنان به‌وجود آمد.

✅ این گروه به صورت رسمی از سال ۱۳۸۱ به بعد ایجاد شد و با همراهی اساتید، همکاران، فعالان مسایل زنان آغاز به کار کرد. تفکر اصلی در ایجاد این گروه تاکید بر مسایل زنان از دید زنان و ارایه راهکارهای تغییر جهت بهبود موقعیت زنان بود. هر چند در دهه هشتاد مخالفت‌هایی با جامعه‌شناسی زنان وجود داشت اما گروه با کمک اعضا فعالیت‌های چشمگیری در حوزه مطالعات زنان (جامعه‌شناسی جنسیت) انجام داد.

✅ گروه مطالعات زنان گروهی است که همواره اصل مشارکت گروهی و داوطلبانه در آن حاکمیت دارد، کلیه برنامه‌ریزی‌ها با مشورت و هماهنگی میان اعضا و قبول مسئولیت برای انجام قسمت‌های مختلف کار صورت می‌گیرد. اعضا گروه گذشته از اساتید با سابقه دانشگاه که در حوزه زنان فعالیت دارند، دربرگیرنده افراد جوان‌تر، فعال و علاقمند به موضوع است و هر چند که گروه زیر چتر انجمن جامعه‌شناسی فعالیت می‌کند اما به علت ماهیت میان‌رشته‌ای بودن این حوزه، اعضای گروه تخصص‌های مختلفی دارند.

✅ گروه مطالعات زنان طی ۲۰ سال موجودیت با مشکلات و مسایل مختلفی رو‌به‌رو بود. گذشته از تغییرات نگرشی در مورد زنان که زمانی (بعد از کنفرانس پکن ) تسهیلات اندکی به‌وجود آورده بود، به صورت معمول همیشه با مقاومت‌هایی در رابطه با فعالیت‌ها، ارایه لیست سخنرانان، موضوع سخنرانی و نظایر آن مواجه بود، به‌خصوص در دوره‌ای به علت نبود همکاران و اعضای موثر ادامه فعالیت‌های گروه با دشواری همراه بود.

✅ گذشته از شرایط سیاسی، امکانات انجام فعالیت‌ها محدود‌تر می‌شد؛ با وجود این گروه همیشه فعال بوده و از طریق برگزاری همایش‌ها، سخنرانی‌ها ، میزگردها؛تالیف و ترجمه فعالیت خود را ادامه داد.

✅ در دوران شیوع کووید ۱۹ که امکان برگزاری جلسات عمومی ماهیانه امکان‌پذیر نبود، گروه با استفاده از تکنولوژی جدید در صفحه مطالعات زنان در اینستاگرام به فعالیت خود ادامه داد. طی سه سال گذشته مجموعه گسترده‌ای از مطالب گوناگون از بیان نظریه‌ها‌، معرفی کتاب‌های تخصصی و ادبیات، معرفی زنان پیشگام ایرانی، روایت‌هایی از زندگی زنان و مطالب دیگر که جملگی در رابطه با مسایل زنان و در راستای ارتقا آگاهی جامعه از موقعیت کنونی آنان است، منتشر شد.

✅ امید است که گروه در این مسیر، کسب هویت و شناخت از خود زنان را بهبود بخشیده باشد. شایسته است که از بنیانگذاران و اعضا شورای گروه و سایر همکاران نام برده شود؛ اسامی اعضای گروه به ترتیب سابقه‌ی فعالیت:

دکتر شهلا اعزازی، دکتر ژاله شادی‌طلب‌، دکتر نیره توکلی، دکتر افسر افشار نادری، دکتر رزا قراچورلو ( که با درگذشت نابهنگام‌شان، گروه از همکاری با ایشان محروم شد)، دکتر امیلیا نرسسیانس، دکتر ناهید مطیع، دکتر افسانه وارسته‌فر، دکتر مسرت امیرابراهیمی، خانم شهین زاهدی‌فر، خانم فروغ عزیزی، خانم مریم میرزانژاد، خانم سعادت پیرانی، خانم فتانه عبدالحسینی، خانم زهره معینی، خانم نسرین ظریف، خانم فرشته ذاکر، دکتر فلورا عسکری‌زاده، دکتر فاطمه موسوی ویایه، خانم روشنک خانبلوکی، خانم معصومه بحیرایی، خانم انسیه موسوی و خانم مهرآسا رستگار.

✅ در این دوران بعضی از همکاران به دلایل مختلف گروه را ترک کردند، برخی دیگر از ابتدا تاکنون همکاری خود را با گروه ادامه دادند، برخی نیز بیش از ده سال است که همراه گروه هستند. هم‌چنین باید از آنانی تشکر کرد که هر چند عضو رسمی گروه نبودند همیشه به درخواست‌ کمک گروه پاسخ داده و همراه و یاور ما بودند.

کانال علمی مطالعات زنان

۵ اسفند ۱۴۰۱

 

 

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی