مردم زاهدان بار دیگر بهخیابان آمدند
زاهدان و سایر شهرهای بلوچستان، تا به امروز از پایدارترین اعتراضهای «زن، زندگی، آزادی» بوده و همچنان ادامه میدهند. شعلههای بر افروخته نگاهداشته شده در این دیار، هر جمعه با حضور گسترده در خیابانها این امید را به مردم دادهاند که، میتوان با مبارزه به آزادی و عدالت اجتماعی دست یافت و حکومتهای استبدادی را به زبالهدان تاریخ انداخت. آن وقت نه شاه دیکتاتور میماند و نه شیخ ارتجاع سیاه دل…
***
کانال تلگرامی «رصد بلوچستان» گزارش های نگران کننده ای را از تحولات پشت پرده در بلوچستان منتشر کرده است. این کانال تلگرامی نوشته است: انتظامات مسجد مکی با بهدست گرفتن بلندگو در گوشه های مختلف جمعیت در زاهدان، از آنها خواسته اند هیچ شعاری ندهند و تنها «الله اکبر» بگویند.
این کانال می افزاید: ویدیوهایی مختلف و همچنین شاهدان عینی می گویند انتظامات مکی با تاکید زیاد از مردم خواسته شعار، تنها «آزادی مولوی مرادزهی و زندانیان سیاسی» باشد.
از سوی دیگر مسئولان اداری دارالعلوم زاهدان با برپایی استیجی خارج از مسجد سخنرانی کرده و بعد از هر صحبت از مردم خواسته اند که در پاسخ صرفا «تکبیر» بگویند. بنابر این گزارش دو تن از نزدیکان سپاه پاسداران بر روی این استیج دیده شده اند.
در هفته های گذشته نیز پس از درخواست مولانا عبدالحمید از معترضان که علیه خامنه ای شعار داده نشود، انتظامات با بلندگو تاکید میکرده که شعارهای براندازانه و شعار علیه خامنه ای داده نشود.
منابع آگاه پیشتر به رصد بلوچستان خبر دادند که در دیداری که فرماندهان سپاه از مسجد مکی داشتند یکی از مطالبات آن ها، حذف شعارهای معترضان علیه علی خامنه ای بوده است.۰
این گزارش می افزاید: انتظامات مکی همچنین کلیه پلاکاردهای سیاسی مردم را جمع کرده و صرفا پلاکاردهایی در داخل جمعیت و رو به روی مولانا عبدالحمید که توسط خود انتظامات نوشته شده را اجازه داده اند!
کانال تلگرامی رصد بلوچستان در ادامه گزارش های خود می نویسد:
همزمان با ممانعت از شعارها علیه حکومت، دو چهره بسیار نزدیک به سپاه پاسداران بر روی استیج بیرون مسجد مکی حاضر شدند. حاجی چنگیز نارویی و حمید گمشادزهی که پایگاه های عملیاتی سپاه دارند، به نمایندگی از سپاه برای اشراف بر وضعیت حاضر شده بودند. این کانال می افزاید: به نظر میرسد پس از دیدار فرماندهان سپاه تغییر جدی در مواضع مسجد مکی حاصل شده است. فساد، دروغگویی، زورگویی، و ریاکاری ازجمله در برخورد با جوانان از آسیبهای اجتماعی چهلوچهار سال حکومت اسلامیاند.
در جامعهٔ امروز ایران که در چارچوب تنگ حکومت مذهبی ارتجاعی اسیر است، میلیون ها انسان برای نجات از تنگناهایی که در همه امور زندگیشان از سوی رژیم دیکتاتوری بهوجود آمده است وادار شدهاند که علیه رژیم برخیزند. رهایی از این اوضاع، بهگونهای که نه انسانهای مسخ شده، بلکه سازندگان شاداب و امیدوار زندگی فردا وارد اجتماع شوند، بیگمان در گرو حل مسئلۀ اساسیتر، یعنی برچیدن بساط نظام واپسگرا و غارتگر و ویرانگر کنونی است.
۱۹ اسفند ۱۴۰۱