امروز:   اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
می 2025
د س چ پ ج ش ی
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
آخرین نوشته ها

موج جدید محرومیت از تحصیل

بر اساس آمار مرکز پژوهش‌های مجلس، دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل طی ۶ سال افزایش ۱۷ درصدی داشته است که بیشترین آنان دخترانند. آماری که مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به آن پرداخته و در نهایت به این نتیجه رسیده است که تعداد بازماندگان از تحصیل همســو با سیاست‌گذاری‌ها و در جهت کاهش و در نهایت به صفر رســیدن نیســت و روندی رو به افزایش داشته است./

بر اساس آمار مرکز پژوهش‌های مجلس، دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل طی ۶ سال افزایش ۱۷ درصدی داشته است که بیشترین آنان دخترانند.
کودکان بازمانده از تحصیل کودکانی هستند که به دلیل تبعیض طبقاتی، تبعیض جنسیتی، فقر فرهنگی و سایر محدودیت‌ها و محرومیت‌ها از تحصیل بازمانده‌اند؛ کودکانی با گروه سنی ۶ تا ۱۸ سال که با وجود اینکه نیازمند رفتن به مدرسه هستند، اما به‌دلایل مختلفی در هیچ یک از مقاطع تحصیلی مشغول به تحصیل نیستند.

🔸سیاست های نئولیبرالی و خصوصی سازی آموزش و بازماندن ۹۱۱ هزار و ۲۷۲ کودک و نوجوان دانش آموزان از تحصیل در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ و همچنین ترک تحصیل بیش از ۲۷۹ هزار دانش آموز که توسط مرکز پژوهش‌‌های مجلس گزارش شده است، نشان از افزایش فقر و به حاشیه رانده شدن بخش عظیمی از مردم در جامعه ایران است. بیشترین آمار کودکان محروم از حق تحصیل در پنج استان #سیستان_بلوچستان، #آذربایجان‌_غربی، #خراسان_رضوی، #خراسان_شمالی و #گلستان گزارش شده است. البته در دوران سلطنت پهلوی نیز، سیستان و بلوچستان جزو محرومترین مناطق ایران بود و آمار محرومیت کودکان از تحصیل در آن بسیار بالا بود.

🔸در شرایط خیزش انقلابی #زن_زندگی_آزادی مشاهده می‌کنیم که حل مسئله نابرابری‌های جنسی- جنسیتی تنها از حل مسئله نابرابری‌های طبقاتی و حل مسئله قومی و نابودی روابط پدر/ مردسالار حاکم و قطع سلطه دین و هرگونه ایدئولوژی ارتجاعی صورت می‌گیرد. که کودک همسری و کودک مادری و قتل‌های ناموسی و زن کشی و… بخش‌هایی از آنند.

🔸جنبش #معلمان ایران در سال‌های گذشته و همچنان با هزینه بسیار، بیشترین آگاهی رسانی در بخش آموزش طبقاتی و تاثیر آن بر زندگی کودکان داشته است.

🔸در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس آمده که «نرخ جذب بســیار ناچیز کودکان بازمانده از تحصیل در کنار تعداد بالای ترک‌تحصیل ســالیانه (از ۳۴۷ هزار نفر تا ۲۷۰ هزار نفر) سبب شده روند بازماندگی از تحصیل در نظام آموزش و پرورش روبه رشد باشد. و «علیرغم سیاست‌گذاری مکرر در قبل و بعد از انقلاب اسلامی درخصوص پوشش کامل تحصیلی و جذب همه کودکان بازمانده از تحصیل، این اهداف تحقق نیافته و تعداد ۹۱۱ هزار و ۲۷۲ کودک لازم‌التعلیم در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ از تحصیل بازمانده‌اند و تعداد ۲۷۹ هزارو ۱۹ دانش‌آموز در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ ترک تحصیل کرده‌اند.» این بخشی از نتیجه‌گیری گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس است و نشان می‌دهد دست بسیاری از کودکان و نوجوانان به حق تحصیل نمی‌رسد.

۲۳ اسفند

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی