امروز:   اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
می 2025
د س چ پ ج ش ی
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
آخرین نوشته ها

‍ ویدیو/گروه مطالعات زنان انجمن و برگزاری مراسم هشت مارس در سال‌های مختلف

شهلا اعزازی: برگزاری مراسم هشت مارس در سال ۱۳۸۰ آغازی برای ایجاد «گروه مطالعات زنان انجمن جامعه‌شناسی ایران» شد. از همان زمان تاکنون این گروه هر ساله با توجه به مشکلات موجود مراسم هشت مارس را به‌صورت‌های مختلف برگزار کرده است…

 

***

دکتر شهلا اعزازی مدیر گروه- فروردین ۱۴۰۱: برگزاری مراسم هشت مارس در سال ۱۳۸۰ آغازی برای ایجاد گروه مطالعات زنان انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. از همان زمان تاکنون این گروه هر ساله با توجه به مشکلات موجود مراسم هشت مارس را به صورت‌های مختلف برگزار کرده است. زمانی برگزاری سخنرانی‌ها با تاکید بر اهمیت این روز جهت مشخص کردن مطالبات زنان برای رسیدن به حقوق برابر بود، زمانی دیگر با نمایش فیلم‌هایی در مورد زنانی که قابلیت‌های خود را در عرصه‌های مختلف نشان داده بودند و مشکلات آنان، در زمانی دیگر از زنان موفق در حوزه‌های هنری و ورزشی تجلیل شد. زمانی دیگر جلسه بررسی تصویر زنان در ادبیات با شعرخوانی همراه بود.

یکی از کار‌های مهم گروه تقدیر از زنان پژوهشگر، فعال حوزه زنان و تاثیرگذار بر آگاهی سایر زنان و مردان بود. در این بخش از خانم بنفشه حجازی پژوهشگری که در کتاب‌های متعدد خود موقعیت زنان را  از عصر صفویه تا قاجار نشان داده است تقدیر شد. خانم منیژه نجم عراقی مترجم توانا با ترجمه متون فمینیستی  آشنایی با دیدگاه‌های فمینیستی را میسر کرد.

خانم منصوره اتحادیه پژوهشگر تاریخ که در بررسی متون تاریخی نگاهی خاص و دقیق به موقعیت زنان عصر قاجار دارد؛ در سال ۱۳۹۶ مهمان گروه مطالعات زنان بود. خانم زیبا جلالی نائینی مدیر انتشارات شیرازه که با ایجاد بخشی تحت عنوان مطالعات زنان در این انتشارات کتاب‌های بسیاری در حوزه زنان و جنسیت منتشر کرد نیز به پاس فعالیت های خود مورد تقدیر قرار گرفت و در آخرین جلسه هشت مارس قبل از شیوع کرونا از خانم ژیلا بنی‌یعقوب به دلیل فعالیت‌های رسانه‌ای و شجاعت خبرنگاری او در توجه به مسایل زنان تقدیر شد.

متاسفانه شرایط بعد از کرونا و روی آوردن گروه مطالعات زنان به فضای مجازی از برگزاری جلسات حضوری ممانعت کرد اما در ان سال روز هشت مارس با برنامه‌ای جهت همبستگی با «جنبش می‌تو» برگزار شد. ۸ مارس ۱۴۰۱ با توجه به شرایط موجود به تحلیلی از جنبش زن زندگی آزادی و آگاهی زنان با وجود تمام موانع پرداخت. هر چند که سال سختی گذشت اما شجاعت و مطالبه‌گری زنان ایرانی در همه سطوح قابل تحسین است.

این امید را همیشه داریم که با از میان رفتن مشکلاتی که در حال حاضر از برگزاری جلسات حضوری ممانعت می‌کند بتوانیم به‌زودی از زنان موفق و تاثیرگذار دیگر نیز تقدیر به عمل آوریم.

کلیپ زیر مروری است بر عکس‌های یادگاری مراسم هشت مارس در سال‌های مختلف

کانال علمی مطالعات زنان

https://www.instagram.com/women.studies/

@womenstudiesisaorg

۶ فروردین ۱۴۰۲

 

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی