سوپروایزر سابق بیمارستان پاستور مشهد همچنان در تعلیق
منصوره رنجبر: در حالی که تمام مسائل و مشکلات ما این روزها رسانهای شده است اما وزارت کار آنها را پیگیری نمیکند؛ شاید هم سیستم آنها به شکلی است که حتما باید یک نفر شکایتی را ثبت کند تا پیگیری کنند ولی افراد به خاطر حفظ شغل فعلیشان و نانی که در میآورند کمتر به سمت ثبت شکایت رسمی میروند…/
آرش هاشمی در «انتخاب» نوشت : دوم مرداد بود که خبر عزل سوپروایزر بیمارستان پاستور مشهد منتشر شد و از فردای آن روز، دانشگاه علوم پزشکی این شهر و معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قول بازگشت منصوره رنجبر به سِمت قبلیاش را دادند اما بیمارستان پاستور مشهد تاکنون به پادرمیانیهای مقامات بهداشت و درمان پاسخی نداده است.
حالا روزنامه دنیای اقتصاد گزارش داده که علاوه بر عزل، رنجبر به پیگیریهای قضایی هم تهدید شده است!
منصوره رنجبر، سورپروایزر سابق بیمارستان پاستور مشهد در گفتوگو با انتخاب می گوید: پرسنل برای حفظ شغل خود از شکایت صرف نظر میکنند
رنجبر با بیان این که «مطالبات همکاران پرستار از سِمت شخصی من خیلی مهمتر است» عنوان کرد: منصفانه نیست که در زمان اعتراض و مطالبهی احقاق حق، مسائل شخصی را مطرح کنیم و من هم در طرح مطالباتم سعی کردم که دغدغههای تمام همکارانم را پیگیری کنیم. در حالی که تمام مسائل و مشکلات ما این روزها رسانهای شده است اما وزارت کار آنها را پیگیری نمیکند؛ شاید هم سیستم آنها به شکلی است که حتما باید یک نفر شکایتی را ثبت کند تا پیگیری کنند ولی افراد به خاطر حفظ شغل فعلیشان و نانی که در میآورند کمتر به سمت ثبت شکایت رسمی میروند.
وی ضمن بیان این مطلب که «افراد شاغل به خاطر ترس از اخراج به اداره کار مراجعه نمیکنند» خاطرنشان کرد: طرح ارتقا بهرهوری که توسط مقامات بهداشتی کشور خیلی درباره آن صحبت میشود، در اجرا توسط مدیران بیمارستانها دور زده میشود. مثلا پرستاری که در شیفت شب فعالیت میکند، باید ۱۸ ساعت کار برای او محاسبه شود اما بیمارستانها آن را به صورت ۱۲ ساعته محاسبه کرده و ۶ ساعت دیگر را در قالب «اضافه کار ۲» و حتی با نرخهای کمتر در فیشهای حقوقی ثبت میکنند. آیا اداره کار چیزی به نام «اضافه کار ۲» دارد؟ اگر ندارد چرا به این مسائل که رسانهای شده ورود نمیکند. همچنین بیمارستانها با اضافه کردن محدودیتهای سلیقهای، مثلا فقط هشت شب را بهعنوان اضافه کار لحاظ میکنند و اگر کسی ۹ شب کار کند، آن روز آخر در طرح ارتقا بهرهوری لحاظ نمیشود.
لباس سفید پرستاران به ابزار تنبیه تبدیل شده است
سوپروایزر سابق بیمارستان پاستور مشهد تاکید کرد: سالها است که از روپوش سفید ما بهعنوان ابزاری برای تو سری خوردن ما استفاده میشود. مطالبات ما همیشه سرکوب شده و روپوش سفید را در مقابل دریافت حق و حقوق قرار میدهند. افراد شب تا صبح بیخوابی کشیدهاند تا بتوانند وارد دانشگاه علوم پزشکی شوند و روپوش سفید را بپوشند اما امروز این لباس به وسیله تنبیه مدیران بیمارستانی، خصوصا بخش خصوصی تبدیل شده است تا از طریق آن پرستاران را تنبیه کنند. در حالی که در تجمع تیر ماه، ما فقط حقوق خودمان را مطالبه کردیم، اما اینگونه و با عزل از سِمت پاسخ داده شد. عزل از سمت مدیریتی مانند سوپروایزری برای من اهمیت چندانی ندارد و مساله من این است که چرا با آن اعتراضها اینطور برخورد کردند؛ حداقل مطالبات پرستاران را تامین میکردند و سپس چنین رفتارهایی انجام میدادند. حرمت و کرامت پرستاری را از بین بردهاند؛ تنبیه و برخورد برای زمانی است که کار اشتباهی صورت بگیرد، نه این که وقتی پس از مدتها سکوت و فعالیت سنگین در ایام کرونا مطالبات خود را مطرح میکنیم با این تنبیهها مواجه شویم.
۱۸ مرداد ۱۴۰۱