غزه، قتلگاه روزانه کودکان
از زمان شکستن آتش بس اسرائیل با حماس در ۱۸ مارس، هر روز حداقل ۱۰۰ کودک در غزه کشته یا زخمی شدهاند. به گفته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، اسرائیل اکنون دسترسی فلسطینیان به تقریباً دو سوم غزه را با اعلام مناطق وسیع به عنوان مناطق ممنوعه یا صدور دستور جابجایی اجباری محدود کرده است. به گفته کمیسر امدادرسانی سازمان ملل…
***
در میان مناطق ممنوعه، بخش وسیعی از جنوب رفح است، جایی که ارتش اسرائیل در ۳۱ مارس دستور جابجایی جدیدی را صادر کرد و اعلام کرد که در حال بازگشت به «نبرد با قدرت زیاد» است.
این محدودیتها بخشهایی از شهر غزه را نیز در بر میگیرد، جایی که نظامیان اسرائیل صبح جمعه حمله زمینی جدیدی را برای گسترش «منطقه امنیتی» خود آغاز کردند.
این تشدیدها یکی از بزرگترین جابجاییهای دسته جمعی جنگ را آغاز کرده است و صدها هزار فلسطینی – که بسیاری از آنها قبلاً چندین بار آواره شدهاند – را مجبور به فرار دوباره کرده است.
ابوحازم خلف، مرد مسنی که از شرق شهر غزه آواره شده است، به الجزیره گفت: «بزرگترین مبارزه ما اکنون آوارگی است. ما هیچ ایده ای نداریم که چگونه با این وضعیت کنار بیاییم. من به سمت غرب شهر غزه می روم و به دنبال خیابانی می گردم که بتوانم در آن چادر برپا کنم.
محمود الغرابلی، یکی دیگر از آوارگان فلسطینی، افزود: ما مجبور به ترک هستیم و حتی نمی دانیم کجا برویم. ما خسته و کاملاً شکسته ایم.»
این فشار نظامی به دنبال تهدید بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل مبنی بر تشدید حملات برای تحت فشار قرار دادن حماس برای گرفتن امتیازات بیشتر صورت می گیرد.
نتانیاهو روز چهارشنبه در پیامی ویدئویی گفت: ما اکنون در حال تقسیم نوار هستیم و گام به گام فشار را افزایش می دهیم تا آنها گروگان های ما را به ما بدهند.
به گفته منابع پزشکی محلی و آژانس دفاع مدنی غزه، روز جمعه، نیروهای اسرائیلی به حملات هوایی ویرانگر ادامه دادند و از بامداد صبح حداقل ۳۰ نفر را کشتند. این به دنبال یک روز بمباران شدید در روز پنجشنبه بود که ۱۱۲ کشته بر جای گذاشت که بسیاری از آنها زن و کودک بودند.
هانی محمود، خبرنگار الجزیره پس از بازدید از این مرکز گفت که شرایط داخل بیمارستان الاهلی شهر غزه، که به عنوان بیمارستان باپتیست نیز شناخته می شود، جایی که بسیاری از قربانیان در شمال به آنجا منتقل شدند، “چیزی کمتر از آخرالزمان نیست”.
محمود گفت: «ما اجساد را می بینیم که روی زمین گذاشته شده اند و آنها را ده ده می شمارند. ما پزشکان را دیدهایم، آنها درمانده هستند. آنها نمیدانند چه کنند. با توجه به وضعیت وخیم بیمارستان، نمیتوانند جان خود را نجات دهند.»
اسرائیل حملات خود را در غزه در ۱۸ مارس از سر گرفت و آتش بس دو ماهه پس از شکست مذاکرات با حماس بر سر مرحله بعدی توافق را به هم زد.
نتانیاهو از حماس میخواهد که ۵۹ اسیر باقیمانده اسرائیلی را در ازای دریافت اسرا و کمکهای فلسطینی آزاد کند، اما بدون اینکه اسرائیل متعهد به پایان دادن به جنگ یا خروج نیروها شود. برای توافق نهایی آتش بس، نتانیاهو اصرار دارد که حماس باید خلع سلاح شود – خواسته ای که گروه آن را “خط قرمز” می نامد – و آشکارا از طرح های اسرائیل برای به دست گرفتن کنترل امنیتی غزه و بیرون راندن فلسطینی ها حمایت کرده است.
حماس خواستار بازگشت به چارچوب آتشبس سه مرحلهای است که قبلاً توافق شده بود و پیشنهاد کرده است در ازای آتشبس دائمی، همه اسیران را بلافاصله آزاد کند.
از ۷اکتبر ۲۰۲۳ جنگ اسرائیل در غزه ۵۰۲۳۰ فلسطینی را کشته و ۱۱۴۶۳۸ را زخمی کرده است. دست کم ۱۱۳۹ نفر در جریان حملات ۷ اکتبر حماس در اسرائیل کشته شدند و بیش از ۲۰۰ نفر به اسارت درآمدند.
یک منبع پزشکی در بیمارستان ناصر گفت: یک حمله هوایی اسرائیل به منطقه خان یونس در جنوب غزه بیش از ۲۰ کشته برجای گذاشته است.
احمد العقاد که خانواده اش مالک این ساختمان بودند، گفت: «خانه پدربزرگم بدون هیچ هشداری بمباران شد.
او گفت که ممکن است اجساد بیشتری “زیر آوار دفن شوند، اما ما نمی توانیم آنها را به دلیل کمبود تجهیزات لازم بیرون بیاوریم.”
دیعا العقاد، خویشاوند وی گفت: «ما از تمام جهان می خواهیم که برای توقف خونریزی در کنار هم بایستند.
از بامداد صبح تاکنون دست کم۳۸ فلسطینی در سراسر غزه در بمباران های اسرائیل کشته شده اند. حداقل ۳۰ مورد از مرگ و میرها در جنوب رخ داده است.
رئیس آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل غزه را “بدون سرزمین” برای کودکان توصیف کرد.
فیلیپ لازارینی به نقل از آژانس کودکان سازمان ملل متحد یونیسف گفت: از زمان شکستن آتش بس اسرائیل با حماس در ۱۸ مارس، “هر روز حداقل ۱۰۰ کودک در غزه کشته یا زخمی می شوند”.
لازارینی گفت: «آتشبس در آغاز سال به کودکان غزه فرصتی برای زنده ماندن و کودکی داد.
از سرگیری جنگ دوباره دوران کودکی آنها را ربوده است. این لکه ای بر انسانیت مشترک ما است.
۱۷ فروردین ۱۴۰۴