قربانیان زلزله ترکیه و سوریه از ۲۰ هزار نفر گذشت
همزمان با ادامه عملیات امداد و نجات زلزلهزدگان در ترکیه و سوریه در چهارمین روز این فاجعه، گزارشها حاکی از افزایش شمار قربانیان زمین لرزه ترکیه و سوریه به بیش از ۲۰ هزار نفر است. تاکنون در ترکیه جسد ۱۷ هزار ۱۳۴ نفر و در سوریه بر اساس آمار رسمی جسد ۳ هزار ۱۶۲ نفر از زیر آوار بیرون آورده شده است. …
این در شرایطی است که با توجه به محبوس بودن شمار زیادی از افراد در زیر آوار، برآورد میشود این رقم همچنان افزایش بیابد.
به گزارش یورو نیوز، در ترکیه رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور این کشور، به ضعف اولیه در رسیدگی به وضعیت زلزلهزدگان اذعان کرده با این حال گفته است که امدادرسانی اکنون در وضعیت بهتری دنبال میشود. این در حالی است که در منطقه تحت کنترل شورشیان در سوریه به دلیل نبود امکانات کمکرسانی عملیات آواربرداری همچنان به کندی جریان دارد.
همزمان کاروانهای امدادی و محمولههای کمکی از دیگر کشورها در حال ورود به مناطق زلزلهزده در ترکیه هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در پی زلزله بامداد دوشنبه سد خاکی بر رودخانه عاصی در شمال غربی سوریه فروریخت. این حادثه باعث به زیر آب رفتن روستای تلول در شمال استان ادلب و در نزدیکی مرز ترکیه شد. تقریبا تمام ساکنان این روستا خانههای خود را ترک کردهاند.
بنابر گزارشها خانهها و درختان تا حدودی در آب فرورفته اما مزارع گندم و لوبیا کاملا به زیر آب رفتهاند. همچنین آب در خیابانهای روستا جاری است.
ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان میگوید که در جریان زمینلرزه مرگبار هفته اخیر در ترکیه، دستکم ۱۰۰ نفر از اتباع این کشور کشته یا زخمی شدهاند.
بنا بر گزارش خبرگزاری افق، سفارت افغانستان در آنکارا نیز تلفات افغانها در این زلزله را تایید کرده؛ اما آماری از شمار دقیق کشته و زخمیها اعلام نکرده است.
بنا بر گزارش سخنگوی گذرگاه مرزی «باب الحوا» در روز چهارشنبه، اجساد بیش از ۳۰۰ سوری که در زلزله ترکیه جان باختند، به آن سوی مرز منتقل شده است.
تصاویر منتشر شده از گذرگاه مرزی ترکیه و سوریه نیز مملو از صحنههای غم انگیزی از خانوادههای سوری است که اجساد عزیزانشان را که در زلزله بزرگ روز دوشنبه جان باختند، دریافت میکنند.
این اجساد به سوریه بازگردانده شدند تا قربانیان در کشور خودشان دفن شوند.
به گفتۀ مازن علوش، سخنگوی گذرگاه مرزی «باب الحوا» اجساد سوریهای کشته شده در جریان زلزله، از مناطق و بیمارستانهای مختلف برای آنها فرستاده شده است.
مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که تا کنون ۹۵ کشور و ۱۶ سازمان بینالمللی به ترکیه قول کمک دادهاند.
او در یک کنفرانس خبری در پایتخت آنکارا افزود: «در حال حاضر ۶۴۷۹ پرسنل امداد و نجات از ۵۶ کشور حضور دارند و تیمهای ۱۹ کشور دیگر نیز تا ۲۴ ساعت آینده به کشور ما میرسند.»
سازمان جهانی بهداشت در گزارش جدیدی اعلام کرد کسانی که زلزله را پشت سر گذاشتهاند، اکنون برای «زنده ماندن» با مشکلات جدی روبرو هستند.
رابرت هولدن، مدیر «واکنش به حوادث» در سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که مردم زیادی «در فضای باز زمستانی و در شرایط بدتر و وحشتناکی» به سر میبرند و از سازمانهای فعال در امور بشردوستانه خواست اطمینان حاصل کنند افرادی که از زلزله جان سالم به در بردهاند، میتوانند به زندگی ادامه دهند.
او افزود که بازماندگان اکنون با مشکلات اساسی همچون تامین آب، سوخت، برق و امکانات اولیه زندگی روبرو هستند و گفت: «ما در آستانه وقوع یک فاجعه ثانویه هستیم و اگر به همان سرعت مرحلۀ جستجو و نجات اقدام نکنیم، ممکن است با آسیب دیدگانی به اندازه فاجعه اول روبرو شویم.»
هولدن با تاکید بر اهمیت اطمینان از اینکه مردم «عناصر اساسی برای زنده ماندن در دوره بعدی» را دارند، گفت: «موضوع تنها تمرکز بر عملیات جستجو و نجات نیست، بلکه اطمینان از ادامه بقای مردم نیز ضروری است.»
بامداد پنجشنبه دمای هوا در کیلیس منهای ۲ درجه، در غازیعینتاب منهای ۴ درجه و در مالاتیا منهای ۶ درجه سانتیگراد بود.
اگرجه با بالا آمدن خورشید دما به صفر نزدیکتر شد اما همچنان دما در این مناطق، برای این فصل از سال حدود ۵ درجه سانتیگراد کمتر از دمای میانگین بود و یخبندان همچنان کار امدارسانی به بازماندگان زلزله را بسیار دشوار میکرد.
بنا بر گزارشهای هواشناسی، مردم مناطق ویران شده از زلزله، طی چند روز آینده همچنان دمایی پایینتر از سطح نرمال را خواهند داشت.
در همین مدت، شمال سوریه نیز مانند ترکیه با آب و هوایی سردتر از حالت عادی مواجه خواهد بود.
۲۱ بهمن