زنان کارمند و حق فراموش شده عائله مندی
اگرچه زنان شاغل سهم بالایی از بازار کار ندارند اما جذابیت بخش دولتی برای بانوان جویای کار همیشه وجود داشته، به همین دلیل است که طبق برآوردها حدود ۴۵ درصد از شاغلان در دولت و یا نهادهای وابسته به دولت را زنان تشکیل می دهند؛ یعنی اگر طبق گزارش سازمان امور اداری و استخدامی کشور تعداد کارمندان دولت بدون احتساب نهادهای نظارتی، انتظامی و وزارت دفاع را حدود ۲ میلیون و ۲۸۰ هزار و ۸۷۵ نفر محاسبه کنیم، یک میلیون و ۱۹ هزار و ۹۳۳ نفر از کارمندان بخش دولتی را بانوان تشکیل می دهند…./
***
در حالی که زنان تنها ۴٫۶ میلیون نفر از جمعیت شاغل کشور و حدود ۴۵ درصد کارمندان دولت را تشکیل میدهند، همچنان از دریافت حق عائلهمندی محرومند؛ حقوقی که قانون مدیریت خدمات کشوری آن را منحصر به مردان کارمند دولت می کند.
🔹البته باید توجه داشت که از این میزان کارمندان زن ۱۴ هزار و ۶۸۹ نفر مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری نیستند و با قرارداد کارگری در بخش های دولتی شاغلند.
🔹این بدان معناست که از میان یک میلیون و ۵ هزار و ۲۴۴ نفر زنان کارمند دولتی، آن دسته از کسانی که متاهل و دارای فرزند هستند، از حق اولاد و عائلهمندی بی بهرهاند.
🔹به گفته زهرا بهروزآذر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، لایحهای با محوریت اصلاح حق عائلهمندی برای زنان تدوین شده؛ موضوعی که فعلاً به دست سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی بررسی میشود.
🔹هدف این لایحه این است که زنان کارمند دولت هم مانند همتایان مرد خود از حق عائلهمندی بهرهمند شوند؛ حقی که امروز تنها به دلیل جنسیت، دست زنان کارمند دولت را از دسترسی به آن کوتاه کرده این در حالی است که در قوانین کار و تامین اجتماعی، کارگران زن چنین تبعیضی را تجربه نمیکنند.
🔹 تقویت حقوق اجتماعی و مالی زنان نهتنها خواستهای انسانی و قانونی است، بلکه ضرورتی برای توسعه پایدار ایران محسوب میشود. / ایرنا
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴