۲۸ چهره ی مشهور آلمان در نامه به صدراعظم این کشور: به اوکراین سلاح سنگین نفرستید
عکس – آلیس شوارتزر فعال حقوق زنان/ الیور برگ
آلیس شوارتزر یکی از مشهورترین فمینست های آلمان و ۲۷ چهره ی سرشناس دیگر در این کشور، در نامه ای خطاب به اولاف شولتز صدراعظم آلمان در مورد تحویل سلاح های سنگین بیَشتر به اوکراین هشدار داده اند. آن ها از جنگ جهانی سوم می ترسند…
****
امضا کنندگان این نامه از جمله آلیس شوارتزر فمینیست، مارتین والسر نویسنده و رانگا یوگشوار روزنامه نگار علمی در نامه ای سرگشاده به صدراعظم اولاف شولز که روز جمعه در مجله ی فمینیستی مشهور آلمان به نام «اما» منتشر شد، نوشته اند نباید به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه انگیزه ای برای گسترش جنگ با ناتو داده شود.
به گزارش اشپیگل آنلاین، پارلمان آلمان (بوندستاگ) روز پنجشنبه با اکثریت قاطع با تحویل تسلیحات سنگین به اوکراین موافقت کرد. برخلاف بسیاری از منتقدان که صدراعظم آلمان را به تردید در مورد حمایت از اوکراین متهم کرده اند، امضاکنندگان این نامه حمایت خود را از تلاش های او به منظور جلوگیری از تبدیل جنگ در اوکراین به جنگ جهانی سوم، اعلام کرده اند.
در این نامه خطاب به صدراعظم آلمان آمده است: بنابراین ما امیدواریم موضع اصلی خود را به خاطر بسپارید و به طور مستقیم یا غیرمستقیم تسلیحات سنگین بیشتری به اوکراین ارائه نکنید. در مقابل، ما از شما میخواهیم هر کاری که میتوانید انجام دهید تا آتشبس در اسرع وقت بر اساس مصالحه ای که هر دو طرف بتوانند بپذیرند، صورت گیرد.
امضاکنندگان به “خطر تشدید این جنگ تا درگیری هسته ای” اشاره کرده اند.
آنها تاکید می کنند که پوتین با حمله به اوکراین قوانین بین المللی را زیر پا گذاشته است. با این حال، این “پذیرفتن خطر تبدیل این جنگ به یک درگیری هسته ای” را توجیه نمی کند. تحویل مقادیر زیادی تسلیحات سنگین می تواند آلمان را به یکی از طرفین جنگ تبدیل کند. پس از آن، یک ضدحمله روسیه میتواند زمینه را برای کمک «تحت معاهده ناتو» و در نتیجه خطر فوری یک جنگ جهانی فراهم آورد.»
در این نامه آمده است: دومین “مرز ممنوعه” رنج مردم غیرنظامی اوکراین است. «حتی مقاومت موجه در برابر یک متجاوز به طرز غیرقابل تحملی با این نوع کمک ها نامتناسب است». آن ها در این نامه نسبت به دو خطا هشدار داده اند. نخست این خطا که مسئولیت خطر تشدید درگیری هستهای را صرفاً بر عهده متجاوز اصلی می داند و بر کسانی که آشکارا انگیزهای برای اقدامات جنایتکارانه در اختیار او قرار میدهند، چشم می پوشد و خطای دوم اینکه تصمیم در مورد مسئولیت اخلاقی «هزینههای» بیشتر بر زندگی مردم اوکراین را منحصراً در صلاحیت دولت آنها می داند. نویسندگان نامه یادآور شده اند: هنجارهای الزام آور اخلاقی ماهیت جهانی دارند.
این نامه سرگشاده در سایت مجله اما منتشر شده است. شوارتزر به خبرگزاری آلمان گفت که از همه دعوت شده است که آن را امضا کنند.
انتشار این نامه در میان سیاستمداران راستگرای آلمان با واکنش های تند روبرو شده است. ماری آگنس استراک زیمرمن، سیاستمدار FDP (حزب لیبرال های آزاد)، که رئیس کمیته دفاعی بوندستاگ است، نوشت: تنها مصالحه ممکن “احیای کامل تمامیت ارضی اوکراین” است.
کنستانتین کوهله، نماینده دیگر FDP در پارلمان آلمان، موضع امضاکنندگان ارائه شده در نامه را “دیوانگی” خواند.
همان گونه که انتظار می رفت، آندری ملنیک، سفیر اوکراین در آلمان نیز بلافاصله به صف انتقادکنندگان پیوست و در توییتر نوشت: این چهره ها که می خواهند آلمان سلاح سنگین به اوکراین نفرستد و با پوتین قاتل مصالحه کنند تا او زنان و کودکان ما را بمباران کند، اصل «دیگر هرگز» را زیر پا گذاشته اند. آن ها متاسفانه از تاریخ چیزی یاد نگرفته اند.
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱