خطرات فرزندآوری دختران نوجوان در ایران که عمدتا بیسواد و در شرایط فقر هستند
بررسیهای یک مطالعه در خصوص تاثیر متغیرهای اقتصادی اجتماعی بر میزان بارداری دختران نوجوان در ایران نشان داد که عمده دختران نوجوان دارای فرزند، تحصیلنکرده و بیسواد هستند و در مناطق روستایی و در استانهای با سطح توسعه پایینتر سکونت دارند…
🔸️پژوهشگران با انجام یک مطالعه شرایط اقتصادی اجتماعی مؤثر در بارداری دختران ۱۰ تا ۱۹ ساله را در ایران مورد بررسی قرار دادند. این مطالعه به صورت تحلیل ثانویه انجام شد و دادههای جمعآوری در سرشماری سال ۱۳۹۵، برای تحلیل مورد استفاده قرار گرفتند.
🔸️بررسی دادههای این سرشماری نشان داد که روند ازدواج و فرزندآوری دختران نوجوان تقریباً از سنین ۱۴ و ۱۵ سالگی شروع میشود و تفاوت محسوسی بین سنین قبل و بعد از این دو سن وجود دارد.
🔸️همچنین مشخص شد که میزان ازدواج و فرزندآوری دختران نوجوان در بین استانهای کشور متفاوت است. به طور کل ۱۲ درصد دختران ۱۰ تا ۱۹ ساله ازدواج کردهاند و از این ۱۲ درصد نزدیک سه درصد آنها دارای فرزند هستند.
🔸️استان سیستان و بلوچستان با ۷.۳ درصد بالاترین میزان فرزندآوری نوجوانان دختر را دارد و پس از آن استانهای اردبیل، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی و زنجان قرار دارند. استان اصفهان کمترین درصد فرزندآوری دختران نوجوان را دارد و در کنار آن استانهای مازندران، فارس، تهران و مرکزی قرار دارند./ ایسنا