بیانیه رئیس نهاد زنان ملل متحد در مورد خشونت علیه زنان در اتحادیه اروپا
همچنین در این بیانه تصویب کنوانسیون اروپایی مقابله با خشونت و خشونت خانگی علیه زنان و دختران که عمدتاً تحت عنوان کنوانسیون استانبول از آن یاد میشود، اقدامی مثبت برای مقابله با خشونت علیه زنان و دختران دانسته شده و حتی به عنوان یک الگو برای سایر کشورهای واقع در دیگر مناطق جهان معرفی شده است…
************
رئیس نهاد زنان ملل متحد، در یک پانل که پیرامون مقابله با خشونت علیه زنان در اتحادیه اروپا برگزار شد، بیانیهای صادر کرد.
به گزارش مهرخانه، لاکشمی پیوری در این بیانیه، خاطرنشان میکند که نهاد زنان ملل متحد همواره یکی از اولویتهای خود را موضوع مقابله با خشونت علیه زنان قرار داده است.
همچنین ضمن ابراز خرسندی از برگزاری چنین نشستی در اتحادیه اروپا، تصریح شده است: موضوع مقابله با خشونت علیه زنان، مختص منطقه اروپا و کشورهای واقع در آن نیست، بلکه این موضوع، بهعنوان یکی از معضلات جهانی قلمداد میشود.
رئیس نهاد زنان ملل متحد میافزاید: اتخاذ اقداماتی مانند اقدام حاضر که ناظر بر برگزاری نشستی در خصوص مقابله با خشونت علیه زنان است، سبب میشود که اتحادیه اروپا در برگزاری اجلاس آتی کمیسیون مقام زن و پکن +۲۰ بتواند در موضوع مقابله با خشونت علیه زنان و حقوق بشر زنان که یکی از عناصر و عوامل مندرج در برنامه عمل پکن (۲) است، پیشگام باشد.
در بیانیه اخیر رئیس نهاد زنان ملل متحد، تصریح شده است: یکی از مشکلات مهم در خصوص مقابله با خشونت علیه زنان، عدم وجود آمارها و یافتههای دقیق در این زمینه است، زیرا زنان عمدتاً در صورتیکه قربانی اشکال مختلف خشونت میشوند، مبادرت به گزارشدهی و یا طرح شکایت در خصوص خشونت ارتکاب یافته علیه آنان نمیکنند.
بنا به اذعان رئیس نهاد زنان ملل متحد، شکستهشدن سکوت زنان قربانی خشونت، مستلزم اتخاذ سه اقدام ضروری است: اقدام نخست اینکه زنان و دختران قربانی خشونت نباید احساس شرمزدگی و یا خجالت داشته باشند؛ دوم اینکه زنان و دختران قربانی خشونت باید از طریق طرح شکایت، حقوق خود را مطالبه نمایند؛ و سوم اینکه دولتها باید با اتخاذ اقدامات مقتضی در قانونگذاری و رویه، زمینهها و بسترهای موجود را که منجر به نهادینهشدن ارتکاب خشونت علیه زنان و دختران است را برطرف کنند.
همچنین در این بیانه تصویب کنوانسیون اروپایی مقابله با خشونت و خشونت خانگی علیه زنان و دختران که عمدتاً تحت عنوان کنوانسیون استانبول از آن یاد میشود، اقدامی مثبت برای مقابله با خشونت علیه زنان و دختران دانسته شده و حتی به عنوان یک الگو برای سایر کشورهای واقع در دیگر مناطق جهان معرفی شده است.
در این بیانه وضع قوانین و مقررات ملی مقتضی و جامع و اتخاذ سیاستهای کاربردی؛ بهعنوان یکی از اولویتهای ضروری جهت حل معضل ارتکاب خشونت علیه زنان و دختران دانسته شده است.
همچنین تأکید شده است که مقابله با خشونت علیه زنان و دختران، فقط به تنهایی توسط خود نهاد زنان ملل متحد ممکن نخواهد بود. بلکه این نهاد با همکاری سایر نهادهای بینالمللی؛ از جمله بانک جهانی و آژانسهای تخصص ملل متحد و اداره آمار و یافتههای ملل متحد، خواهد توانست در این زمینه اقدام کند.
لازم به ذکر است کلیه امور و مقدمات مربوط به برگزاری این نشست را آژانس حمایت از حقوق بنیادین اتحادیه اروپا برعهده گرفته است.
پینوشت
۱٫ the European Union Agency for Fundamental Rights
۲٫ the Beijing Platform for Action (BPfA),
۳٫ the European Convention preventing and combating violence against women and domestic violence, the Istanbul Convention..
۴٫ http://www.unwomen.org/en/news/stories/2014/5/statement-by-lakshmi-puri-on-violence-against-women-across-the-european-union#sthash.mx16bwOs.dpuf
مهرخانه/۱۱خرداد۱۳۹۳