امروز:   آبان ۱۷, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
نوامبر 2024
د س چ پ ج ش ی
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

اعتراض کارشناسان سازمان ملل به “فشار دوگانه” بر زنان بهایی

۱۸ گزارشگر و کارشناس سازمان ملل از مقامات ایران خواسته‌اند “حمله علیه زنان بهایی” را متوقف کنند. آن‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند که زنان بهایی هم به علت زن بودن و هم به دلیل بهایی بودن مورد فشار و اذیت دوگانه قرار بگیرند.(عکس ۱۰ زن بهایی اعدام شده در شیراز در سال ۱۳۶۲)…./

****

۱۸ گزارشگر و کارشناس گروه‌های کاری در سازمان ملل نامه‌ مشترکی را منتشر کرده و در آن از حملات اخیر علیه زنان بهایی در جمهوری اسلامی به شدت انتقاد کرده‌اند.

این نامه در ماه ژوئیه نوشته شده و به مقامات جمهوری اسلامی ارسال شده بود و به آنها ۶۰ روز فرصت داده شده بود تا به این نامه پاسخ دهند. از آنجا که هیچ پاسخی از سوی مقامات جمهوری اسلامی به این نامه داده نشد، ۲۲ اکتبر متن این نامه منتشر شد.

کارشناسان سازمان ملل در نامه مشترک‌شان نوشته‌اند: «ما نگرانی جدی خود را از آنچه به نظر می‌رسد افزایش هدف قرار دادن زنان ایرانی متعلق به اقلیت مذهبی بهایی در سراسر کشور است، از جمله از طریق دستگیری، احضار برای بازجویی، ناپدید شدن اجباری ابراز می کنیم. یورش به منازل آنها، مصادره وسایل شخصی آنها، محدودیت در آزادی رفت و آمد و همچنین محرومیت‌های طولانی و متوالی از آزادی از جمله این فشارهاست.»

در این نامه به “اینترسکشنال” بودن زنان بهایی به عنوان زن و اقلیت دینی اشاره شده و آمده است: «ما همچنین نگران هستیم که این گروه از افراد به عنوان زنان و به عنوان اعضای اقلیت مذهبی بهایی مورد آزار و اذیت دوسویه قرار بگیرند.»

کارشناسان سازمان ملل از مقامات جمهوری اسلامی خواسته‌اند تا در یک “اقدام فوری” تمامی زنان بهایی را بدون تاخیر آزاد کرده و نیز مکانیسمی برای بازداشت عاملان نقض حقوق بهاییان ایجاد کنند.

آنها تاکید کرده‌اند که “نگران جرم‌انگاری مداوم آزادی مذهب و عقیده، آزادی بیان و حق مشارکت در فعالیت‌های فرهنگی اعضای اقلیت بهایی” توسط مقامات جمهوری اسلامی هستند.

این کارشناسان و اعضای گروه‌های کاری سازمان ملل، متخصصان مستقلی هستند که از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل برای تحقیق، مونیتورینگ و گزارش‌دهی درباره موارد ویژه نقض حقوق بشر در سراسردنیا انتخاب شده‌اند.

ماموریت این افراد به ویژه بر حقوق زنان و دختران، آزادی عقیده و دین، تجمعات صلح‌آمیز، آموزش، آزادی بیان و موضوعات دیگری در سطح بین‌المللی و نیز برای برخی کشورها از جمله ایران متمرکز است./ دویچه وله

 

۳ آبان ۱۴۰۳

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی