ویدیو/ اولین گفتگوی تصویری با نرگس محمدی بعد از آزادی از زندان
نرگس محمدی در این گفتگو به زبان فارسی درباره مسایل مختلفی و به فشارهایی که در زندان متحمل شده، محرومیتهای تلفنی و ملاقات با عزیزانش در دوران طولانی زندان اشاره کرده و میگوید: «آنها سختگیریهایشان را انجام دادند. من تحت هیچ شرایطی با پای خودم به زندان باز نمیگردم. آزادی حق همه زندانیان است.» او همچنین از اختلافات اپوزیسیون، مسئله براندازی و مذاکرات اتمی نیر به تفصیل میکند…
***
اولین گفتوگوی تصویری «نرگس محمدی» به زبان فارسی بعد از آزادی از زندان با «سیما ثابت»، شامگاه پنجشنبه، ۲۸فروردین۱۴۰۴، برگزار شد.
او در این گفتوگو درباره مسایل مختلفی از جمله اختلافات اپوزیسیون، مساله براندازی، آنچه در بند زنان اوین میگذرد و مذاکرات اتمی به تفصیل صحبت کرد.
نرگس محمدی در بخشی از این مصاحبه به فشارهایی که در زندان متحمل شده، محرومیتهای تلفنی و ملاقات با عزیزانش در دوران طولانی زندان اشاره کرده و میگوید: «آنها سختگیریهایشان را انجام دادند. من تحت هیچ شرایطی با پای خودم به زندان باز نمیگردم. آزادی حق همه زندانیان است.»
او همچنین در مورد زمانی که خبر برنده شدن برای جایزه صلح نوبل را در زندان شنید و حال و هوای خود میگوید: «خیلی دلم میخواست آن لحظه با مردم ایران حرف بزنم. آرزو میکردم درزی از این دیوارها باز شود و من حتی شده یک عابر را در آنسوی خیابان میدیدم و فریاد بزنم من این جایزه را مدیون مردم ایران هستم و باید وفادار به عهد و پیمانم به مردم ایران بمانم.»
او جایزه نوبل را متعلق به زنان و مردان و مبارزان «بیصدایی» دانست که برای آزادی، برابری و دموکراسی در ایران مبارزه کرده و جنگیدهاند.
برنده جایزه نوبل صلح در این گفتوگو به وضعیت نابهسامان «فاطمه سپهری». زندانی سیاسی محبوس در زندان «وکیلآباد» مشهد اشاره کرد و با تاکید بر اینکه «جان او در خطر است» میگوید: «با عمل قلبی که انجام داده و سنی که از او گذشته واقعا جانشان در خطر است. علیرغم اینکه درباره ایشان مرتب اطلاعرسانی میشود، اما قوه قضاییه امکان مرخصی درمانی را برای او فراهم نمیکند.»
این فعال شناختهشده حقوق بشر در بخش دیگری از مصاحبه درباره اختلافات اپوزیسیون در خارج از ایران میگوید: «ما یک ضعفها و مشکلاتی داریم که باید نگاه دقیق و نقادانه به آنها داشته باشیم. مسیر طولانی در پیش داریم که شاید مردم را ناامید کند.»
او در ادامه به آنچه در جریان جنبش «زن زندگی آزادی» در میان نیروهای اپوزیسیون رخ داد میگوید: «ما حتی در گفتوگوهای بین نیروهای مختلف دچار ضعف جدی هستیم. برخی اپوزیسیون اپوزیسیون شدهاند و این به بقای جمهوری اسلامی کمک میکند.»
نرگس محمدی بر این باور است که اگر اعضای اپوزیسیون نتوانند روی «محوری کاملا مشخص» که مطالبه مردم ایران باشد با هم گفتوگو کنند و راهی برای برونرفت از این وضعیت بیابند این یک ضعف اساسی است.
نرگس محمدی در این گفتوگو تاکید کرد که جان شماری از زندانیان سیاسی زن به دلیل عدم رسیدگی پزشکی در خطر است.
او به عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت سلامت «وریشه مرادی»، «مهوش ثابت» و «زینب جلالیان» اشاره کرد و در خصوص خطرات ناشی از این بیتوجهی عامدانه مقامات زندان هشدار میدهد.
نرگس محمدی میگوید بیتوجهی به وضعیت سلامت زندانیان سیاسی زن با بهانههای واهی همچون «نامه نرسیده» یا «با اعزام موافقت نشده» بعنوان یک روش آزار زندانیان در نظام قضایی مورد استفاده قرار میگیرد.
۳۰ فروردین ۱۴۰۴