کشتار در مدارس و محلات مسکونی؛ اسرائیل دهها فلسطینی دیگر را کشت
حملات هوایی اسرائیل به مناطق پرجمعیت غزه ادامه دارد. بنا بر گزارش منابع درمانی فلسطینی، دستکم ۴۵ نفر در روز دوشنبه جان باختهاند. یکی از این حملات به مدرسهای در شهر غزه صورا گرفت که پناهجویان در آن مستقر بودند. در این حمله ۳۰ نفر، از جمله زنان و کودکان، کشته شدند. …/
***
رئیس بنیاد کمکرسانی به غزه که با حمایت آمریکا تأسیس شده بود، بهطور غیرمنتظرهای استعفا داد. یک مقام فلسطینی نزدیک به گروه حماس روز دوشنبه به خبرگزاری رویترز گفت حماس با پیشنهاد نماینده ویژه آمریکا، استیو ویتکاف، برای برقراری آتشبس در غزه موافقت کرده است. یک مقام اسرائیلی بلافاصله پیشنهاد آتشبس حماس را رد کرد
حملات هوایی اسرائیل به مناطق پرجمعیت غزه ادامه دارد. بنا بر گزارش منابع درمانی فلسطینی، دستکم ۴۵ نفر در روز دوشنبه جان باختهاند. یکی از این حملات به مدرسهای در شهر غزه صورا گرفت که پناهجویان در آن مستقر بودند. در این حمله ۳۰ نفر، از جمله زنان و کودکان، کشته شدند. تصاویر منتشرشده اجساد سوختهای را نشان میدهد که از زیر آوار بیرون کشیده شدهاند.
ارتش اسرائیل تایید کرد که این مدرسه را هدف قرار داده و مثل همیشه ادعا کرد ساختمان برای برنامهریزی حملات از سوی اعضای حماس و جهاد اسلامی استفاده میشده، اما هیچ مدرکی در این باره ارائه نکرد. یکی از بازماندگان این حمله، فرح نصیر، گفت: «به جنوب فرار کردیم، ما را در جنوب بمباران کردند. به شمال برگشتیم، آنجا را هم بمباران کردند. به مدرسهها پناه بردیم، هیچجا امن نیست، نه مدرسه، نه بیمارستان.»
در حملهای دیگر به خانهای در جبالیا، دستکم ۱۵ نفر دیگر کشته شدند.
رئیس بنیاد کمکرسانی به غزه مورد حمایت آمریکا استعفا داد
در حالی که یک حمله هوایی اسرائیل به مدرسهای که پناهجویان فلسطینی در آن اسکان یافته بودند منجر به کشته شدن دهها نفر شد، رئیس بنیاد کمکرسانی به غزه که با حمایت آمریکا تأسیس شده بود، بهطور غیرمنتظرهای استعفا داد و اعلام کرد این بنیاد دیگر نمیتواند اصول بشردوستانه مانند بیطرفی، استقلال و انساندوستی را رعایت کند.
استعفای جیک وود، مدیر اجرایی بنیاد کمکرسانی به غزه، در شرایطی رخ میدهد که فشارهای جهانی علیه اسرائیل در پی تلفات سنگین غیرنظامیان در حملات اخیر افزایش یافته است. آلمان، یکی از نزدیکترین متحدان اسرائیل، اعلام کرده حملات اخیر دیگر با مبارزه با حماس قابل توجیه نیستند.
بنیاد کمکرسانی به غزه که در سوئیس ثبت شده و قرار است از هفته جاری عملیات گستردهای را برای رساندن کمک به یک میلیون نفر آغاز کند، از سوی سازمان ملل و بسیاری از نهادهای امدادرسانی مورد تحریم قرار گرفته است. این نهادها معتقدند که مشارکت شرکتهای خصوصی تحت نظارت امنیتی اسرائیل، اصول بیطرفی در کمکرسانی را نقض میکند.
قرار است این بنیاد با استفاده از پیمانکاران خصوصی، در چهار مرکز توزیع در جنوب غزه عملیات خود را انجام دهد. گفته میشود این مراکز از فناوریهای شناسایی چهره و بیومتریک برای بررسی وابستگی خانوادهها به گروههای مسلح مانند حماس استفاده خواهند کرد.
حماس این طرح را محکوم کرده و آن را تلاشی برای «استفاده از غذا به عنوان سلاح در جنگ» توصیف کرده است. اسرائیل در پاسخ میگوید هدف، جدا کردن کمکها از کنترل حماس است و اتهام سرقت و استفاده ابزاری از کمکها را متوجه این گروه میداند – اتهامی که حماس رد میکند.
واکنش آلمان و فشارهای بینالمللی
فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، اعلام کرد قصد دارد در گفتوگویی تلفنی با نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، او را از «زیادهروی» در حملات بازدارد. او گفت: «این میزان آسیب به غیرنظامیان دیگر نمیتواند به عنوان مبارزه با تروریسم حماس توجیه شود.» یک مقام فلسطینی نزدیک به گروه حماس روز دوشنبه به خبرگزاری رویترز گفت حماس با پیشنهاد نماینده ویژه آمریکا، استیو ویتکاف، برای برقراری آتشبس در غزه موافقت کرده است
اسرائیل از اوایل مه عملیات نظامی خود را شدت بخشیده و اعلام کرده هدف آن از بین بردن کامل ظرفیت نظامی و حکومتی حماس و بازگرداندن تمامی گروگانها است. این عملیات تاکنون بیش از ۵۳ هزار کشته در غزه برجای گذاشته و تقریباً تمامی ساکنان این منطقه را آواره کرده است. وضعیت انسانی در این منطقه بحرانی است و نشانههای گستردهای از سوءتغذیه شدید مشاهده میشود.
حماس با پیشنهاد آمریکا برای آتشبس در غزه موافقت کرد
یک مقام فلسطینی نزدیک به گروه حماس روز دوشنبه به خبرگزاری رویترز گفت حماس با پیشنهاد نماینده ویژه آمریکا، استیو ویتکاف، برای برقراری آتشبس در غزه موافقت کرده است؛ اقدامی که میتواند راه را برای پایان جنگ با اسرائیل هموار کند.
به گفته این منبع، این پیشنهاد جدید از طریق میانجیگران به دست حماس رسیده و شامل آزادی ده گروگان اسرائیلی در دو مرحله و آتشبس ۷۰ روزه در مقابل عقبنشینی جزئی نیروهای اسرائیلی از نوار غزه است.
همچنین در این طرح، آزادی تعدادی از زندانیان فلسطینی از سوی اسرائیل، از جمله صدها نفر با احکام طولانیمدت، پیشبینی شده است.
اسرائیل تاکنون به این خبر واکنشی نشان نداده است.
در ۱۸ مارس، اسرائیل بهطور مؤثر به توافق آتشبسی که در ژانویه با حماس برقرار شده بود پایان داد و عملیات نظامی خود را در غزه از سر گرفت. دو روز بعد، حماس و گروههای متحد آن حملات راکتی و تهاجمی را از سر گرفتند.
حماس اعلام کرده است در صورت عقبنشینی کامل اسرائیل از غزه، حاضر است تمامی گروگانهای باقیمانده را آزاد کند و با آتشبس دائمی موافقت نماید. در مقابل، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، گفته است تنها در قبال آزادی گروگانها با یک آتشبس موقت موافقت خواهد کرد و تأکید کرده پایان جنگ تنها با نابودی کامل حماس ممکن است.
یک مقام اسرائیلی «پیشنهاد آتشبس حماس را رد کرد»
رویترز به نقل از یک مقام اسرائیلی آنچه را که «آخرین پیشنهاد آتشبس از سوی حماس» توصیف کرده، رد کرد.
این مقام که نخواست نامش فاش شود، به این خبرگزاری گفت هیچ دولت مسئولی نمیتواند چنین توافقی را بپذیرد و ادعای گزارششده از سوی حماس مبنی بر اینکه این توافق با پیشنهاد ویتکوف مطابقت دارد درست نیست.