امروز:   خرداد ۷, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
می 2025
د س چ پ ج ش ی
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
آخرین نوشته ها

ریحانه انصاری‌نژاد، زنی از طبقه کارگر

ریحانه انصاری‌نژاد در تیرماه ۱۴۰۲ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به چهار سال حبس تعزیری محکوم و ار آبان همان سال به زندان اوین منتقل شد. انصاری‌نژاد علی‌رغم مشکلات جسمی و نیاز به درمان، از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است. سندیکاهای کارگری از جمله سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، صدور این حکم را «پرونده‌سازی» و اقدامی سرکوب‌گرانه علیه فعالیت‌های صنفی دانسته‌اند…

***

ریحانه انصاری‌نژاد از دوران کودکی با رنج و درد زنان و کارگران آشنا شد. در جوانی به‌جای اتکا به حمایت خانواده، برای تأمین معیشت خود، کار در کارخانه را برگزید. با وجود دشواری‌های زندگی، تحصیل را رها نکرد؛ اگرچه با آغاز انقلاب فرهنگی از ادامه تحصیل بازماند، اما نهایتاً موفق شد با مدرک فوق دیپلم ژنتیک از دانشگاه اهواز فارغ‌التحصیل شود.
او پس از ازدواج، صاحب دختری به نام فرزانه شد، اما تنها شش ماه پس از تولد فرزندش، همسرش که کارگر ریخته‌گری بود، در اثر سانحه‌ای درگذشت. از آن زمان، ریحانه سرپرستی تنها دخترش را به تنهایی بر عهده گرفت. در سال‌های بعد، در مشاغل مختلفی از جمله تایپ، حروف‌چینی و همکاری با شرکت‌های پیمانکاری وزارت نیرو فعالیت کرد. این مشاغل عموماً کوتاه‌مدت و در بخش خصوصی بودند، و همین باعث شد تا او همواره با مشکلات معیشتی، صنفی و حقوقی کارگران و مزدبگیران از نزدیک مواجه باشد.
با گذشت زمان، ریحانه به‌طور جدی‌تری در حوزه فعالیت‌های کارگری و تلاش برای ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری وارد شد. در آخرین سال کاری‌اش و تنها یک سال مانده به بازنشستگی، در جریان دیدار با جمعی از فعالان صنفی در منزل محمد حبیبی، معلم زندانی و عضو کانون صنفی معلمان ایران، بازداشت شد.
ریحانه انصاری‌نژاد در تیر ۱۴۰۲ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به چهار سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از عضویت در احزاب، فعالیت رسانه‌ای و خروج از کشور محکوم شد. در آبان همان سال، برای اجرای حکم به زندان اوین منتقل شد. او پیش‌تر نیز در اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت شده و پس از ۸۷ روز بازجویی، با وثیقه سنگین آزاد شده بود.
علیرغم مشکلات جسمی و نیاز به درمان، ریحانه از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است. سندیکاهای کارگری از جمله سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، صدور این حکم را «پرونده‌سازی» و اقدامی سرکوب‌گرانه علیه فعالیت‌های صنفی دانسته‌اند.

دوست ریحانه

 

۶ خرداد ۱۴۰۴

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی