امروز:   فروردین ۳۰, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
آوریل 2025
د س چ پ ج ش ی
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
آخرین نوشته ها

رنج زنان کارگر

یک روانشناس اجتماعی: عمده زنانی که سرپرست خانواده‌اند و توانایی تامین معیشت خود و فرزند خود را ندارند، فرزندان آنها غالبا وارد چرخه کار می‌شوند و به دلیل سن کم، آنها به کودکان کار تبدیل می‌شوند و تمام آسیب‌هایی که به یک کودک‌کار وارد می‌شود به آنها نیز تحمیل می‌شود./

جدای از افزایش قیمت کالا‌های اساسی، اجاره‌بهای مسکن هم مزید بر علت شده است تا کارگران به خصوص زنان سرپرست خانوار در تنگا قرار بگیرند. بر اساس آخرین داده‌های سرشماری مربوط به سال ۹۵ تعداد کل خانوارهای زن سرپرست در کشور، ۳ میلیون و ۶۵ هزار خانوار است که ۶/۱۲ درصد از کل خانوارهای کشور را تشکیل می‌دهد. این نسبت در سرشماری سال ۹۰ حدود ۱/۱۲ درصد بوده است.

🔹در واقع تعداد خانوارهای زن سرپرست نسبت به کل خانوارها در ۵ سال حدود ۵/۰ درصد رشد کرده است. بیشترین فراوانی «زنان سرپرست خانوار» به ترتیب در شهرهای تهران، خراسان رضوی، سیستان‌وبلوچستان، فارس و… گزارش شده است. با توجه به شیب رشد این گروه از زنان در یک بازه زمانی ۵ ساله و با توجه به گذشت ۶ سال از آخرین سرشماری سال ۱۳۹۵ تاکنون به‌طور مسلم تعداد زنان سرپرست خانوار به واسطه تصادفات و مرگ‌ومیرهای ناشی از تصادفات شوهران‌شان، مرگ‌ومیرهای ناشی از بیماری‌ها و کرونا، بیکاری، طلاق و… افزایش یافته است.

🔹بنابراین اولین و جدی‌ترین مشکل و چالشی که زنان سرپرست خانوار پس از حضور در میدان کار و شغل با آن روبه‌رو می‌شوند، عدم دسترسی به منابع اقتصادی و اجتماعی عادلانه است. این در حالی است که زنان کارگر عموما متعلق به فرودست‌ترین طبقات اجتماع هستند. آنها برای اینکه بتوانند نان در بیاورند و خرج فرزندان خود را بدهند، به اجبار از خیلی چیزها می‌گذرند. مادران کارگر در سال‌های اشتغال، روزگار بسیار سختی را سپری می‌کنند که پیری زودرس و انواع بیماری‌های ریز و درشت، کمترین عواقب این روزگار سخت است.

🔹 خانواده‌های کارگری به دلیل درآمد کم و مشکلات اقتصادی فراوان دچار بحران اجتماعی و درون‌خانوادگی هم می‌شوند، چرا که اگر یک زن سرپرست خانوار دارای فرزند هم باشد به دلیل تامین معیشت مجبور است حداقل دو شیفت کار کند‌، از خانواده دور می‌شود و چگونه می‌تواند نقش کامل سرپرست خانوار را ایفا کند. او وقتی به خانه می‌رسد از پا درآمده و نای نفس کشیدن ندارد! به همین دلیل بسیاری از کارشناسان حوزه کارگری بر این باورند که خانواده‌های کارگری باید از یک رفاه نسبی برخوردار باشند تا والدین یا مادر سرپرست خانواده بتوانند به تربیت صحیح فرزندان بپردازند.

🔹وقتی دغدغه معیشت جدی استو خانواده حتی یک سرپناه امن ندارد، همه چیز به هم می‌ریزد. به همین دلیل بسیاری بر این عقیده‌اند که دولت باید به موضوع دستمزد و معیشت به خصوص در ارتباط با زنان، نگاه فرآیندی داشته باشد و تبعات اجتماعی بحران معیشت را جدی بگیرد. امروز زنگ خطر برای خانواده‌های کارگری و به خصوص برای زنان کارگر به صدا درآمده است؛ موضوعی که نگرانی بسیاری از جامعه‌شناسان و فعالان کارگری را برانگیخته است.

متن کامل گزارش در جهان صنعت:

https://jahanesanat.ir/%d8%b1%d9%86%d8%ac-%d8%b2%d9%86%d8%a7%d9%86-%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%b1/360062/

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی