توجه بیشتر به زنان راهکار موثر مبارزه با گرسنگی
یک کارشناس سازمان ملل اافزود: زنان در نظام کاری در صورتیکه سهمی برای خدمات نگهداری از کودک برای آنها در نظر گرفته شود هیچ بهرهای از مشارکت در کار نخواهند برد و نقش جنسیتی و مسئولیتهای مرتبط با آن بایستی به طور کلی و اساسی به چالش کشیده شود. یکی از معیارهایی که بایستی سریعا اجرایی شود حذف تمام تبعیضهای جنسیتی از قوانین است که زنان را از دسترسی به منابع مالی ناشی از کشاورزی نظیر زمین، کشت و بهره برداری منع میکنند…
**************
یک کارشناس سازمان ملل گفت: دولتها باید تدابیری را جهت امنیت غذایی بکار برند که در این راه توجه بیشتر به زنان راهکاری موثر برای مبارزه با گرسنگی و سوء تغذیه عنوان میشود.
به گزارش سرویس «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، الیوردی شوتر، گزارشگر ویژه برنامه موسوم به «قدرت برای غذا» به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو اظهارکرد: تقسیم قدرت با زنان یک راه میانبر برای کاهش گرسنگی و سوء تغذیه و تنها راه موثر برای تبدیل قدرت به غذا است.
وی در ادامه افزود: به دلیل ترک مزارع از سوی مردان و جستجوی آنها برای یافتن کار، کشاورزی خانوادگی بیشتر شکل زنانه به خود گرفته است. با وجود اینکه زنان هم بار مسئولیت مزارع را به دوش میکشند و هم بار سنگین مسئولیتهای خانوادگی، با این حال آنان از ابزارهایی که شرایط آنها را چه در داخل مزارع چه در خارج از آن بهبود میبخشد، محروم هستند.
با وجود اینکه شوتر از طرح اعطای قدرت به زنان و توجه بیشتر به آنها مانند افزایش سهم کارگران زن در هندوستان استقبال میکند با این حال نسبت به موانعی که حضور زنان در فعالیتهای اجتماعی را دچار مشکل میکند هشدار داد و تاکید کرد این موانع باید مشخص شوند.
وی افزود: زنان در نظام کاری در صورتیکه سهمی برای خدمات نگهداری از کودک برای آنها در نظر گرفته شود هیچ بهرهای از مشارکت در کار نخواهند برد و نقش جنسیتی و مسئولیتهای مرتبط با آن بایستی به طور کلی و اساسی به چالش کشیده شود. یکی از معیارهایی که بایستی سریعا اجرایی شود حذف تمام تبعیضهای جنسیتی از قوانین است که زنان را از دسترسی به منابع مالی ناشی از کشاورزی نظیر زمین، کشت و بهره برداری منع میکنند.
وی همچنین خواسته است مسئولیتهای زنان در منزل نظیر نگهداری از فرزندان، به همان نسبت سهم آنان از خدمات دولتی نظیر هزینه نگهداری از فرزندان، آب آشامیدنی و برق، در نظر گرفته شود.
نگهداری از کودکان و تأمین آب آشامیدنی در کشورهای با درآمد متوسط حدود ۱۵ درصد از درآمد تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص میدهد. این در حالیست که در کشورهای کم درآمد این رقم ۳۵ درصد عنوان میشود.
شوتر همچنین حق تحصیل زنان را نیز امری ضروری توصیف کرد و گفت: آمارها نشان میدهد از سال ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۵ بیش از ۵۵ درصد از گرسنگیها میتواند به واسطه بهبود موقعیت زنان در جامعه کاهش یابد.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی سازمان ملل متحد، شوتر تاکید کرد: اگر زنان از حق یکسانی در تحصیل برخوردار باشند قسمتهای مبهم دیگر این پازل کامل خواهد شد. چرا که زنان وقت بیشتری را در خانه برای تغذیه میگذرانند که حاصل آن بهبود سلامت کودکان و شکل گیری دوباره ساختارهای اجتماعی میشود.
گزارشگر ویژه سازمان ملل از کشورها خواست تا نقش سنتی جنسیت و مسئولیتهای وابسته جنس را با توجه به محدودیتهای پیش روی زنان مجددا طبقه بندی کنند.
وی در پایان گفت: حساسیتهای جنسیتی مهم هستند؛ اما مغایرتی با توجه بیشتر به زنان و اعطای قدرت بیشتر به آنها ندارد.
ایسنا/۲۷اسفند ۱۳۹۱