اعتصاب سراسری کامیونداران ایران وارد پنجمین روز شد
اعتصاب سراسری کامیونداران ایران، وارد پنجمین روز خود شد. این حرکت اعتراضی که ابتدا در چند شهر آغاز شده بود، اکنون به بیش از ۷۰ شهر کشور گسترش یافته است…./
****
ایران وایر در گزارش خود نوشت از جمله شهرهای درگیر در این اعتصاب میتوان به مشهد، اهواز، بندرعباس، اصفهان، تبریز، کرمان، فولادشهر، عسلویه، بوشهر، یزد، نیشابور، فسا، سبزوار و کوهدشت اشاره کرد.
«اتحادیه تشکلهای کامیونداران و رانندگان سراسر ایران» با انتشار بیانیهای اعلام کرد که نیروهای انتظامی با خشونت به رانندگان معترضان در پایانه سنندج یورش برده و تعدادی را بازداشت کردهاند. این اتحادیه ضمن محکوم کردن برخوردهای امنیتی نوشت: «رانندهای که برای نان و کرامتش اعتراض میکند، آشوبگر نیست. اعتراض جرم نیست، بلکه حق قانونی ماست.»
در این بیانیه با اشاره به اظهارنظرهای مقامات جمهوری اسلامی، آمده است: «ورود قالیباف، معاون سازمان راهداری و حتی معاون سازمان تامین اجتماعی، نه برای حل مشکلات، بلکه برای خاموشکردن صدای حقطلبی رانندههاست. پشت لبخندها و وعدههای رسانهای، سرکوب و ارعاب خوابیده. اما ما رانندگان، فریب این نمایشها را نمیخوریم. نه امروز، نه فردا! ما تا رسیدن به خواستههایمان، ایستادهایم. این صدای عدالتخواهی را نمیتوانید با اسپری و دستگیری خاموش کنید.»
مطالبات کامیونداران معترض در چند محور اصلی خلاصه میشود. آنان نسبت به افزایش ناگهانی و سنگین حق بیمه در شرایطی که خدمات درمانی به آنها بهشدت کاهش یافته، اعتراض دارند. این رانندگان همچنین از بالا بودن سهم کمیسیون باربریها، در حالی که نرخ کرایهها در رکود است، بهشدت گلایهمند هستند.
تاخیر در پرداخت کرایهها، کاهش سهمیه گازوییل، نبود ضمانت اجرایی برای تسویهحسابها، فساد گسترده در روند تخصیص بار و صدور مدارک، کیفیت پایین سوخت در جایگاهها و کمبود آن در بسیاری از مناطق، از دیگر مشکلاتی است که رانندگان به آن اشاره کردهاند.
آنها همچنین به گرانی شدید قطعات و لوازم یدکی با کیفیت پایین، نبود امنیت در جادهها و مناطق مرزی و وضعیت بسیار نامناسب خدمات بینراهی، از جمله نبود تعمیرگاههای سیار، معترض هستند.
با وجود تلاش رسانههای حکومتی برای القای آرامش در حملونقل کشور، مقامات جمهوری اسلامی ناگزیر به واکنش شدهاند. «محمدباقر قالیباف»، رییس مجلس شورای اسلامی، کامیونداران را از ارکان اصلی تامین کالای کشور خوانده و بر لزوم توجه فوری به مشکلات آنها تاکید کرده است.
با این حال، کامیونداران اعلام کردهاند که تا زمانی که تضمین عملی برای رسیدگی به خواستههایشان ارائه نشود، به اعتصاب ادامه خواهند داد و «استارت نخواهند زد.»
۵ خرداد ۱۴۰۴