امروز:   فروردین ۱۱, ۱۴۰۴    

پیش بسوی جهانی عاری از خشونت علیه زنان !

در نظام دیکتاتوری ارتجاعی و فاسد حاکم بر ایران نه تنها جایی برای زنان بر سر میز تصمیم گیری های کلان در نظر گرفته نشده است، تحمیل تضییقات پر آسیب مانند ازدواج کودکان دختر، ستم بر زنان در حضانت فرزند، ارث، و شهادت در دادگاه، و تحقیر دایمی انان در فضای اجتماعی شهری از طریق تحمیل حجاب اجباری ارمغان رژیم ولایت فقیه برای زنان و دختران ایران می باشد. بسیاری از این پدیده های مخرب منبعث از ایدئولوژی «اسلام سیاسی» حاکم است…./

****

بیست وپنجم نوامبر سالگرد روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان را امسال در شرایطی برگزار میکنیم که خشونت علیه زنان و دختران در بسیاری از نقاط جهان واز جمله در ایران، وخیم تر شده و در جهت عادی سازی این معضل جهانی حرکت می کند. حقوق زنان در کشور هایی که زیر سلطه ی رژیم های مذهبی قرون وسطایی هستند به اشکالی حتی گستاخانه تر زیر پا گذاشته می شوند.
در بیانیه شورای بازنشستگان ایران به مناسبت روز جهانی زن، به درستی آمده است که هزاران سال است که در جوامع مرد سالار از ایده ی ” تمایز طبیعت زن و مرد” برای توجیه ستم بر زنان استفاده میشود. در نظام های گوناگون که بر پایه ی استثمار انسان ها بنا گذاشته شده اند این “طبیعت” به اقتضا ی ساختار اجتماعی اقتصادی که روابط اجتماعی انسان ها را رقم میزند تعریف میشود. جمهوری اسلامی ایران و بسیاری از کشورهای دیگر که در جهان کنونی با تکیه بر ایدئولوژی اسلام سیاسی خود، حقوق نیمی از جمعیت کشورهایی که بر آن سلطه پیدا کرده اند را نقض میکنند از روابط استثماری سرمایه داری در قالب نو لیبرالی خود ادامه حیات می یابند.

به گزارش سازمان ملل متحد خشونت علیه زنان و دختران همچنان یکی از شایع ترین و فراگیرترین موارد نقض حقوق بشر در جهان است. در سطح دنیا، تقریباً یک زن از هر سه زن حداقل یک بار در زندگی خود مورد خشونت فیزیکی و یا جنسی از طرف همسر یا شریک زندگی، یا غریبه، یا هر دو قرار گرفته است.[۱]

به گفته ی سازمان ملل، خشونت مبتنی بر جنسیت علیه زنان ، توسط شریک زندگی یا اعضای خانواده به اوج خود رسیده است. در سال ۲۰۲۳ در هر ۱۰ دقیقه یک زن کشته شده است[۲]. این معضل در محیط های مختلف از جمله محیط کار و فضاهای آنلاین تشدید شده و با درگیری ها و تغییرات آب و هوایی تشدید شده است[۳]. گزارش سازمان ملل راه‌ حل را در واکنش ‌های صریح به مجرمان، و تسریع اقدامات لازم از راه برنامه های ملی با استفاده از منابع مناسب و دادن بودجه هر چه بیشتر به جنبش ‌های دفاع از حقوق زنان می بیند.

در گزارش کمیسیون زنان سازمان ملل، و بر پایه گزارش های سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰، در چند دهه ی گذشته برابری جنسیتی به عنوان یک اصل قوانین بین المللی تایید شده است. کمیسیون به تمام نهادهای ذینفع در این زمینه، شامل دولت ها، سازمان های بین المللی، نهاد های حقوق بشر، جامعه مدنی و شرکت ها توصیه کرد که زنان، با تمام تنوع و تقاطع خصوصیات (فردی، اجتماعی، قومی، نژادی آن ها) باید بر سر میز تصمیم گیری در زمینه ی سیاست ها، قوانین، ضوابط و مقررات جامعه جای داشته باشند.

در نظام دیکتاتوری ارتجاعی و فاسد حاکم بر ایران نه تنها جایی برای زنان بر سر میز تصمیم گیری های کلان در نظر گرفته نشده است، تحمیل تضییقات پر آسیب مانند ازدواج کودکان دختر، ستم بر زنان در حضانت فرزند، ارث، و شهادت در دادگاه، و تحقیر دایمی انان در فضای اجتماعی شهری از طریق تحمیل حجاب اجباری ارمغان رژیم ولایت فقیه برای زنان و دختران ایران می باشد. بسیاری از این پدیده های مخرب منبعث از ایدئولوژی «اسلام سیاسی» حاکم است.

آمار خشونت و ظلم به زنان و دختران به طرز هولناکی بالا است. دسترسی به شبکه های اجتماعی به این معنی است که اخبار چنین وقایع به سرعت پخش می شود. نام بسیاری زنان و دختران که قربانی خشونت های به اصطلاح خانگی شده اند، در حافظه جمعی مردم کشورمان جای گرفته است. خودکشی هم قربانی های زیادی می گیرد که عمدتا نتیجه انباشته شدن صدمات مربوط به ستم هایی است که بر زنان وارد می شود. در ماه های اخیر خبر قتل بی رحمانه ی زنانی که خبر نگار، پزشک، هنرمند و برخی از آن ها مادر نیز بوده اند در خشونت خانوادگی در رسانه های ایران منتشر شده است. این امر نشان گر این واقعیت دردناک است که خشونت و عقب ماندگی روابط زندگی خانوادگی در تمام قشر های جامعه، شامل تحصیل کرد گان نیز دیده میشود. در سه ماه اول سال جاری در ایران ۸۵ مورد زن کشی گزارش شده است. قتل منصوره قدیری جاوید ، خبرنگار، توسط شوهرش که وکیل دادگستری بود با فاصله ی کوتاهی از خبر خودکشی مرد وکیل دیگری که همسر و پسرش را به قتل رسانده بود، درج شد. بیشترین موارد قتل های ۳ ماه اول امسال در ارومیه، تالش، تبریز، مشهد، ایرانشهر و تهران بوده است. در گزارش منتشر شده در روزنامه ی “شرق” در سال ۱۴۰۲ ، “در دو سال گذشته هر چهار روز یک زن در ایران به دست نزدیکان مذکر خود؛ شوهر، پدر، برادر یا پسر به قتل رسیده‌اند. در مواردی عاملان قتل‌ها، همسر سابق، عمو، دایی، پدر شوهر و در مواردی معدود، مردان دورتر خانواده بوده‌اند”.[۴]

مبارزات زنان دلاور میهن ما همچنان ادامه دارد. دختران و زنان در شرایط پرمشقتی مقاومت خود را سرسختانه به پیش می برند. زندان های جمهوری اسلامی، همچنان صحنه ی دادخواهی و مقاومت زنان و دختران ایران است. همان طور که در طول مبارزات “زن، زندگی، آزادی” شاهد سرکوب ها بودیم، خشونت، شکنجه، و تجاوز، حبس های طولانی و اعدام، همواره جان مبارزان راه آزادی ، برابری ، عدالت اجتماعی و دستیابی به حقوق بشر، را تهدید میکند. در شرایط فعلی مبارزه “نه به اعدام” و آزادی زندانیان سیاسی از شعارهای مبرم نیروهای سیاسی مترقی ایران است. اختناق و ستم در سطح سیاست ملی ، و اصرار ولی فقیه بر این فجایع که بر مردم ما می گذرد تنها با گذاراز این رژیم زن ستیز امکان پذیر است. نسل کشی خلق فلسطین در غزه و قتل و تعرض به جان و مال ساکنان ساحل باختری، توسط رژیم جنایت کار اسراییل، در کنار نتیجه ی انتخابات ریاست جمهوری امریکا و به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، که حلقه ی تازه و مهمی در زنجیر دولت های افراطی راست حاکم در اروپا و امریکا به شمار می آید، خطر هر چه وسیع تر شدن جنگ را جدی تر کرده است. مبارزات زنان ابران و جهان همچنان در چندین جبهه ادامه دارد.

مجلس سنای کشورکلمبیا درماه نوامبر ۲۰۲۴ با گذراندن قانون منع ازدواج کودکان قدمی تاریخی در پیشبرد مبارزات زنان برداشت[۵]. این قانون که یکی از جامع ترین قوانین در آمریکای لاتین و کاراییب است بدون استثنا حداقل سن را برای ازدواج به ۱۸ سال افزایش داده و برنامه جامع ملی برای پروژه های برنامه های پیشگیری از این موارد را هم در بر می گیرد. در کشوری که در آن تقریباً ۲۳ درصد از دختران و نوجوانان قبل از ۱۸ سالگی ازدواج می کنند نرخی که در جوامع روستایی و بومی بین ۴۰ تا ۶۵ درصد می رسد این قدم اول اما حیاتی برای حفظ سلامت و حقوق دختران و نو جوانان کشور است.

پیش به سوی جامعه ای عاری ازخشونت علیه زنان !

پیروزباد مبارزات زنان و مردان آزادی خواه میهن برای برابری، صلح، عدالت اجتماعی.

 

 

زیر نویس؛

[۱] سایت سازمان ملل به مناسبت ۲۵ نوامبر ۲۰۲۴ https://www.un.org/en/observances/ending-violence-against-women-day

[۲] همانجا

[۳] همانجا

[۴]https://www.dw.com/fa-ir/%D8%B2%D9%86%DA%A9%D8%B4%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%B7%DB%8C-%D8%AF%D9%88-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D9%87%D8%B1-%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B2-%DB%8C%DA%A9-%D8%B2%D9%86/a-66128544

[۵] https://www.theguardian.com/society/2024/nov/14/colombia-outlaws-child-marriage-after-17-year-campaign-under-18

۵ آذر ۱۴۰۳/ ۲۵ نوامبر ۱۴۰۳

 

برگرفته از : سایت تشکیلات دموکراتیک زنان ایران  

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی