امروز:   فروردین ۱۱, ۱۴۰۴    

جنبش زنان با وجود تمامی فشارها و سرکوب‌ها همچنان به‌پیش می‌رود!

زنان مبارز میهن‌مان برای طرح خواسته‌های‌شان که رفع شدن تبعیض از آنان و برخورداری از حقوق برابر است از هر روزنه‌ای و امکانی استفاده می‌کنند. از زن زحمتکش وعادی که از سیاست‌های ضد مردمی اقتصادی رژیم در رنج و عذاب است و تغییر شرایط زندگی را خواهان است تا کوشندگان برابری حقوق زنان تا زندانیان سیاسی زن که در معرض شدیدترین سرکوب‌ها و تهدیدها هستند و نیز تا هنرمندان زنی که در شرایطی دشوار برای آزادی فعالیت هنری زنان می‌کوشند در حال مبارزه هستند…/

***

در پی حادثه‌ای که در اهواز رخ داد و ساختمان شش طبقه‌ای فرو ریخت، استاندار خوزستان که در محل حادثه حضور یافته بود با اعتراض‌های شجاعانه زنی روبرو شد، زنی که دوران فعلی را با دوران زمان جنگ و نخست‌وزیری مهندس موسوی مقایسه می‌کرد. او که بخشی از سخنانش از رسانه‌ها حذف شده بود به واقعیت زندگی ده‌ها میلیون هم‌وطنش اشاره کرد. وی از جمله گفت: “من انقلاب را دیدم، جنگ را دیدم، به‌خدا در جنگ این‌قدر ما سختی نکشیدیم، این‌قدر گرانی نداشتیم، همین میرحسین موسوی را که زندانی کردند نخست‌وزیر خامنه‌ای بود، آن‌قدر در رفاه بودیم که دغدغه‌مان فقط جان‌مان بود وقتی که دشمن موشک می‌زد به دزفول و می‌خواستیم فرار کنیم وگرنه همه چیز ارزان بود. سن شما قد نمی‌دهد، هیچ فشار اقتصادی به ما نیامد در جنگ. الان بیشتر از آن وقت به ما فشار می‌آید. خیر نبیند ان‌شاءالله این خامنه‌ای. خدا ریشه‌اش را بردارد. خدا نسلش را از روی زمین بردارد.”

ندادن امکان به هنرنمایی زنان در بخش موسیقی زنده یکی دیگر از عرصه‌های تبعیض علیه زنان است. علی‌رغم قول و قرارهای انتخاباتی پزشکیان در این عرصه، هنوز تنگ‌نظری رژیم ادامه دارد. اخیراً کنسرت گروه موسیقی “نقش” در اصفهان به‌علت حضور نوازندۀ زن در گروه باوجود داشتن مجوز از وزارت ارشاد لغو شد. در همان زمان کنسرت فرضی پرستو احمدی خواننده و آهنگساز شجاع در یکی از کاروانسراها با حجاب اختیاری انجام شد. پرستو احمدی در سخنانی قبل از شروع کنسرت گفت: “من، پرستو؛ دختری که می‌خواهم برای مردمی که دوستشان دارم بخوانم. این حقی است که نمی‌توانستم از آن چشم بپوشم؛ خواندن برای خاکی که عاشقانه دوستش دارم. اینجا، در این نقطه از ایران عزیزمان، در این تکه‌ای که تاریخ و اسطوره‌های ما به هم پیوند می‌خورند، صدای من را در این کنسرت فرضی بشنوید و خیال کنید، این وطن زیبا را…” پرستو در جریان جنبش زن زندگی آزادی، تصنیف “از خون جوانان” عارف قزوینی که وی این تصنیف را به‌یاد حیدرخان عمواوغلی و جانباختگان راه آزادی در دوران انقلاب مشروطیت سروده بود را خواند و به‌همین دلیل منزلش توسط مأموران امنیتی تفتیش شد و خودش هم به دادسرای امنیتی تهران فراخوانده شد. در مورد همین اجرای کنسرت فرضی نیز او و دو نفر از نوازندگان کنسرت دستگیر و پس از چند ساعت آزاد شدند.

کارزار مهم دیگری در ارتباط با زنان که باید به آن اشاره کرد در مورد تبعیض جنسیتی در حوزۀ کار و اشتغال است. این کارزار حدود پنج هزار و چهارصد امضا جمع آوری کرده است و خواسته‌هایش عبارتند از: عدم پرداخت حق عائله‌مندی و اولاد به زنان متأهل کارمند دولت؛ تبعیض در پرداخت‌های رفاهی بین زنان و مردان متأهل و دارای فرزند؛ عدم برخورداری فرزندان زنان متأهل کارمند از حقوق وظیفه و مستمری بازنشستگی در صورت فوت آنان، با وجود پرداخت حق بازنشستگی در طی سالیان طولانی خدمت، مثل مردان!؛ تبعیض در ارائه تسهیلات از سوی سازمان‌ها بین زنان و مردان متأهل؛ تبعیض در لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مورد افزایش حقوق پرسنل طبق عائله‌مندی و تعداد اولاد که فقط مردان کارمند و هیئت علمی را شامل می‌شود.
باید امیدوار بود که چنین کارزارهایی در راستای حقوق زنان و افشای تبعیض و رفع ستم از آنان در همۀ عرصه ها گسترش یابد. دانشجویان دختر نیز در ارتباط با امکانات آموزشی رفاهی همچنان به مبارزه ادامه می‌دهند. دانشجویان دختر دانشکدۀ هنر دانشگاه اصفهان به‌علت تعطیلی دانشگاه و خوابگاه‌ها در خوابگاه صبا تجمع اعتراضی برپا کردند.

 

به نقل از «نامه مردم» شماره ۱۲۲۴

 

۱۴ دی ۱۴۰۳

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی