امروز:   خرداد ۴, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
می 2025
د س چ پ ج ش ی
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
آخرین نوشته ها

آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت(۲۷ اردیبهشت تا ۲ خرداد ۱۴۰۴)

بند اول منشور کانون نویسندگان ایران: آزادی اندیشه و بیان و نشر در همه‌ی عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی بی‌هیچ حصر و استثنا حقِ همگان است. این حق در انحصار هیچ فرد، گروه یا نهادی نیست و هیچ‌کس را نمی‌توان از آن محروم کرد…

***

شنبه ۲۷ اردیبهشت
ــ طاهر حاجی‌قربانی، شهروند تهرانی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی»، «توهین به رهبری و مقدسات» و «نشر اکاذیب» در دادگاه انقلاب تهران به ۱۴ سال و دو ماه حبس، پرداخت جزای نقدی و مجازات‌های تکمیلی محکوم شد.
ــ مأموران امنیتی یزد محل برگزاری یکی از مراسم مذهبی بهاییان را تفتیش و تلفن‌های همراه و وسایل شخصی حاضران در مراسم را ضبط کردند.
یکشنبه ۲۸ اردیبهشت
ــ رضا ولی‌زاده، روزنامه‌نگار، در پیامی از زندان اوین یکی از دلایل بازداشت خود به دست سازمان اطلاعات سپاه را ‌همکاری‌نکردن با این نهاد در «متقاعد کردن روزنامه‌نگاران ایرانی خارج از کشور برای بازگشت به ایران» و «راه‌اندازی یک رسانه با هدایت و سرمایه‌گذاری این سازمان» برشمرد.
دوشنبه ۲۹ اردیبهشت
ــ محکومیت ۴ ماه حبس و یک‌سال منع اشتغال به حرفه‌ی وکالت به اتهام «تبلیغ علیه نظام» برای بهنام نزادی (وکیل دادگستری) در دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی عیناً تأیید شد.
ــ وهاب خدیری‌پور، فعال سیاسی ساکن مهاباد که به اتهام «همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام» به ۱۰ ماه حبس محکوم شده است برای تحمل دوران محکومیت به زندان این شهر منتقل شد.
ــ جلسه‌ی بازپرسی کامران ساختمانگر (فعال کارگری سنندجی) به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی» و «توهین به رهبری» در دادسرای این شهر برگزار و کیفرخواست پرونده‌ی «تبلیغ علیه نظام» به دادگاه ارجاع شد.
ــ رضا محمدحسینی و زرتشت احمدی‌راغب، فعالان سیاسی محبوس در زندان قزل‌حصار کرج، در پی اعتراض و اعتصاب در زندان با تشکیل پرونده‌ای تازه در دادسرای ناحیه‌ی یک کرج از طریق ویدئو کنفرانس بازپرسی شدند.
سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت
ــ با پیوستن شماری از زندانیان زندان‌های مهاباد و بوکان و یاسوج به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، زندانیان شرکت‌کننده در این کارزار برای شصت‌ونهمین هفته‌ی پیایی در ۴۴ زندان کشور اعتصاب غذا کردند. شماری از خانواده‌های زندانیان سیاسی محکوم به اعدام نیز با تجمع در میدان آزادی تهران خواهان لغو احکام اعدام شدند.
ــ محکومیت ۲ سال حبس به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبری» برای آرمان شادی‌وند (فعال محیط زیست ساکن دره‌شهر) در دادگاه تجدیدنظر استان ایلام عیناً تایید شد.
ــ سرپرست فرماندهی انتظامی آزادشهر از بازداشت یک شهروند (بدون ذکر هویت) به دلیل «تشویش اذهان عمومی از طریق انتشار مطلب در فضای مجازی» خبر داد.
ــ آیت غلامی، روحانی اهل سنت کرمانشاه، به دلیل اشاره‌ی علنی به وضعیت معیشتی کولبران و سوخت‌بران و فقر مناطق سنی‌نشین بار دیگر به دادگاه ویژه‌ی روحانیت این شهر احضار شد.
چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت
ــ ولی‌اله ظهرابی، فعال مدنی آذربایجانی، در پی انتشار مطالب اعتراضی در شبکه‌های اجتماعی به اداره‌ی اطلاعات میاندواب احضار و بازجویی شد.
ــ خانه‌ی سونیا تودیعی، شهروند بهایی ساکن بابل، به دست نیروهای امنیتی تفتیش و شماری از وسایل شخصی او از جمله کتاب و تلفن همراه ضبط شد.
ــ معصومه سلیمانی، ورزشکار (و از مدال‌آوران کشتی ایران)، با انتشار ویدئویی اعلام کرد که به اتهام «تشویق زنان به بی‌حجابی» به بازپرسی خرم‌آباد احضار شده است. او پیش از این نیز به واسطه‌ی فعالیات‌های مدنی‌اش تجربه‌ی برخورد قضایی داشته است.
پنج‌شنبه ۱ خرداد
ــ اصغر امیرزادگان، فعال صنفی معلمان استان فارس، که در زندان فیروزآباد محبوس است در اعتراض به بلاتکلیفی پرونده‌‌اش اعتصاب غذا کرد.
جمعه ۲ خرداد
بنا بر گزارش‌ها در هفته‌ای که گذشت:
ــ مأموران امنیتی، هم‌چون هفته‌های گذشته، با بستن درهای گلزار خاوران (محل دفن شمار گسترده‌ای از مبارزان سیاسی اعدام‌شده‌ی دهه‌ ۶۰) مانع از حضور خانواده‌ها برای گلباران مزار عزیزانشان شدند.
‌ــ ساعت هواخوری زندانیان سیاسی زندان عادل‌آباد شیراز از هفته‌ای سه ساعت به یک ساعت کاهش یافت.
ــ شماری از فعالان سیاسی و مدنی و عقیدتی در شهرهای راسک، چابهار، ایرانشهر، تهران، کامیاران، سیب و سوران و سنندج، بدون ارائه‌ی حکم قضایی و مشخص بودن اتهام و محل نگهداری بازداشت شدند و شماری از بازداشت‌شدگان پیشین از جمله هُدی و محمدعلی مهرگانفر (زندان عادل‌آباد شیراز)، حجت آل‌محمدی، مهدی طهماسبی و مهدی معمار (زندان شیبان اهواز)، مینا بهمنی (زندان سپیدار اهواز)، فرهاد آویژه (زندان یاسوج)، کریم اسماعیل‌زاده (زندان تبریز) و مهدی فراحی شاندیز، آیدا نجفلو و ارغوان فلاحی (زندان اوین) هم‌چنان بلاتکلیف ماندند.
ــ شماری از زندانیان سیاسی از جمله زینب جلالیان (زندان یزد) و طاهر نقوی (زندان اوین) با وجود نیاز به رسیدگی پزشکی تخصصی به مراکز درمانی خارج از زندان اعزام نشدند.

۴ خرداد ۱۴۰۴

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی