امروز:   اردیبهشت ۱۶, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
می 2025
د س چ پ ج ش ی
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

در کرانه باختری چه می‌گذرد؟

از آغاز جنگ، دولت اسرائیل که در تسلط حامیان شهرک‌سازی است، ۱۳ شهرک جدید تأسیس کرده که دست‌کم پنج مورد از آن‌ها ابتدا به صورت پست‌های غیرقانونی به وجود آمده‌اند. با این حساب، شمار کل شهرک‌های رسمی اسرائیل به ۱۴۰ رسیده است.
اکثریت جامعه بین‌المللی، این شهرک‌ها را غیرقانونی می‌دانند؛ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از آن‌ها حمایت کرده است…../

***

در حالی‌که توجه جهان عمدتاً بر غزه متمرکز است، عملیات نظامی اسرائیل در کرانه باختری از نظر وسعت، تعداد و شدت افزایش یافته. ارتش اسرائیل این کمپین را برای مقابله با آنچه “افزایش تهدیدهای شبه‌نظامی” می‌نامد، آغاز کرده است.

اسوشیتدپرس در گزارشی که متکی به داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل متحد (OCHA) و گروه نظارتی صلح اکنون (Peace Now) در اسرائیل است، می نویسد:

مرگ فلسطینیان به‌دست نیروهای اسرائیلی به‌شدت افزایش یافته

از زمان آغاز جنگ در غزه، بیشتر فلسطینیانی که در کرانه باختری به‌دست نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند، در جریان یورش‌های نظامی به روستاها و شهرها هدف گلوله قرار گرفته‌اند.

اسرائیل می‌گوید این عملیات‌ها برای ریشه‌کنی تهدیدهای شبه‌نظامی لازم‌اند. بسیاری از کشته‌شدگان، افراد مسلح یا نوجوانانی بوده‌اند که سنگ یا کوکتل مولوتوف پرتاب کرده‌اند.

اما فلسطینیان و گروه‌های حقوق بشری می‌گویند ده‌ها غیرنظامی بی‌گناه نیز در تیراندازی‌ها جان خود را از دست داده‌اند. طبق گزارش وزارت بهداشت فلسطین، از هفت اکتبر تاکنون، دست‌کم ۱۸۲ کودک زیر ۱۸ سال در این حملات کشته شده‌اند. اسرائیل برخی از این کودکان را متهم به مشارکت در خشونت می‌داند. نهادهای حقوق بشری اسرائیل را به استفاده مفرط از خشونت متهم می‌کنند.

یورش‌های نظامی اسرائیل ۴۰ هزار نفر را از اردوگاه‌های پناهندگان بیرون راند

اسرائیل یک عملیات نظامی گسترده را در چهار اردوگاه بزرگ پناهندگان در شمال کرانه باختری آغاز کرده است. در اوج این عملیات‌ها، حدود ۴۰ هزار نفر خانه‌های خود را ترک کردند. بسیاری نزد اقوام خود در روستاهای اطراف پناه گرفته‌اند و برخی دیگر برای اجاره مسکن بدهکار شده‌اند.

مقام‌های اسرائیلی گفته‌اند که افراد آواره‌شده، دست‌کم به مدت یک سال اجازه بازگشت به خانه‌هایشان را نخواهند داشت.

در جریان این عملیات‌، جاده‌ها تخریب شده، زیرساخت‌ها از بین رفته و صدها خانه ویران شده‌اند. اسرائیل می‌گوید در حال نابود کردن زیرساخت‌های تروریستی است، اما منازل غیرنظامی نیز در این میان از بین رفته‌اند.

در یک سطح جدید از تنش، ارتش اسرائیل بار دیگر به استفاده از پهپادهای مسلح در این مناطق پرجمعیت روی آورده؛ تاکتیکی که پیش‌تر به ندرت مورد استفاده قرار می گرفت.

حملات شهرک‌نشینان اسرائیلی تقریباً به امری روزمره تبدیل شده است

از هفت اکتبر، حملات شهرک‌نشینان اسرائیلی که به زخمی یا کشته‌شدن فلسطینیان منجر شده‌اند، به‌شدت افزایش یافته‌اند. برای فلسطینیانی که در روستاهای کوچک بدوی و در مناطق تحت کنترل کامل اسرائیل زندگی می‌کنند، این حملات تقریباً روزمره شده‌اند؛ به‌ویژه از زمانی که شهرک‌نشینان، با حمایت دولت حامی شهرک‌سازی، شروع به ساختن پست‌های غیرقانونی جدید در تپه‌های اطراف کرده‌اند.

اسرائیل می‌گوید با خشونت شهرک‌نشینان مخالف است و آن را به گروه کوچکی از تندروها نسبت می‌دهد. اما فلسطینیان می‌گویند ارتش اسرائیل اقدام مؤثری برای محافظت از آن‌ها انجام نمی‌دهد و این حملات بخشی از یک تلاش سیستماتیک برای بیرون‌کردن آن‌ها از زمین‌هایشان است.

پست‌های غیرقانونی شهرک‌نشینان در حال گسترش هستند

از زمان آغاز جنگ، شهرک‌نشینان حدود ۸۰ پست غیرقانونی جدید در کرانه باختری ایجاد کرده‌اند. گروه‌های حقوق بشری می‌گویند این پست‌ها، که اغلب توسط فعالان تندرو اشغال شده‌اند، عامل اصلی خشونت علیه فلسطینیان هستند. این تصرف‌های کوچک غیرقانونی، با چشم‌پوشی یا حتی حمایت دولت اسرائیل مواجه‌اند؛ دولتی که طی سالیان گذشته بسیاری از این پست‌ها را به شهرک‌های رسمی تبدیل کرده تا تسلط خود بر سرزمین‌های اشغالی را تثبیت کند و از تشکیل کشور فلسطین جلوگیری کند.

از آغاز جنگ، دولت اسرائیل که در تسلط حامیان شهرک‌سازی است، ۱۳ شهرک جدید تأسیس کرده که دست‌کم پنج مورد از آن‌ها ابتدا به صورت پست‌های غیرقانونی به وجود آمده‌اند. با این حساب، شمار کل شهرک‌های رسمی اسرائیل به ۱۴۰ رسیده است.

اکثریت جامعه بین‌المللی، این شهرک‌ها را غیرقانونی می‌دانند؛ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از آن‌ها حمایت کرده است.

ایست‌های بازرسی، زندگی فلسطینیان را فلج کرده‌اند

در همین حال، رفت‌وآمد میان شهرها و روستاهای فلسطینی سخت‌تر از همیشه شده است. ایست‌های بازرسی جدید، کرانه باختری را بیشتر تکه‌تکه کرده‌اند و نقاط انسداد جدیدی ایجاد کرده‌اند که ارتش اسرائیل می‌تواند در هر زمان دل‌خواه آن‌ها را ببندد.

عبور و مرورهایی که پیش‌تر در هر زمان شبانه روز ممکن بود، حالا در ساعات اوج ترافیک صبح و عصر بسته می‌شوند؛ اقدامی که زندگی صدها هزار نفر را مختل کرده و رفت‌وآمدهای روزمره را به سفرهایی چندساعته تبدیل کرده است.

با ادامه جنگ در غزه و داغ شدن اوضاع در کرانه باختری، فلسطینیان می‌گویند زندگی برایشان سخت‌تر شده است.

۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی