امروز:   اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
می 2025
د س چ پ ج ش ی
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

از بازماندگان فوتبال و جان‏باختگان ورزش تا برنده‏ها

سال ۹۰ تاکنون سال خوشی برای ورزش و ورزشکاران زن ایرانی نبوده است. ناکامی‏هایی که با ممانعت فیفا از شرکت تیم فوتبال زنان ایران در المپیک ۲۰۱۱ شروع شد و تا غرق شدن زهرا فرجی حین تمرین‏های ورزشی در سد چای ارومیه و جان باختن لیلا اسفندیاری تنها زنی که در خاورمیانه توانسته بود به قله “نانگابارپات” هیمالیا صعود کند، ادامه یافت. اما به رغم تبعیض‏ها و مانع تراشی‏ها باز هم…

**************
از بازماندگان فوتبال و جان باختگان ورزش تا برنده ها

مریم رحمانی: زنان فوتبالیست ژاپنی در حالی قهرمان جام جهانی فوتبال شدند که اندکی پیشتر همتایان ایرانی شان به خاطر پوشش اسلامی از راهیابی به مسابقات مقدماتی المپیک محروم شده بودند. فوتبالیست های زن در آلمان در حالی مسابقه دادند که مریم مجد پیش از عزیمت به این کشور روانه اوین شد تا هیچ زن ایرانی از این رویداد مهم زنانه عکاسی نکند. پگاه آهنگرانی هم به مریم مجد پیوست تا دویچه وله خودش بماند و وبلاگی که قرار بود پگاه هنرمندانه گزارش لحظه به لحظه مسابقات را در آن برای فارسی زبانان گزارش کند. پگاه و مریم از مسابقات جام جهانی نه عکسی انداختند و نه گزارشی نوشتند. شاید روزی بیاید که این دو به جای پاسخ به بازجو این دست رویدادهای مهم را در عرصه ورزش زنان ثبت کنند. 

 

سال ۹۰ تاکنون سال خوشی برای ورزش و ورزشکاران زن ایرانی نبوده است. ناکامی هایی که با ممانعت فیفا از شرکت تیم فوتبال زنان ایران در المپیک ۲۰۱۱ شروع شد و تا غرق شدن زهرا فرجی حین تمرین های ورزشی در سد چای ارومیه و جان باختن لیلا اسفندیاری تنها زنی که در خاورمیانه توانسته بود به قله “نانگابارپات” هیمالیا صعود کند، ادامه یافت. هرچند زنان ایرانی علی رغم تبعیض ها و مانع تراشی ها باز هم با پشتکار و جدیت خود توانستند در تیراندازی و ورزش های رزمی بدرخشند و مدال کسب کنند. این گزارش نگاهی است به ناکامی ها و موفقیت های زنان ورزشکار ایرانی از ابتدای سال ۹۰ تا مرداد ماه. 

اصرار فدراسیون فوتبال ایران برای داشتن حجاب، زنان را از مقدماتی المپیک حذف کرد 

مسابقه تیم ملی فوتبال زنان ایران با اردن در مرحله مقدماتی المپیک لندن به دلیل مخالفت فیفا با پوشش اسلامی زنان فوتبالیست ایرانی، لغو شد. 

سیزدهم خرداد تیم زنان ایران قرار بود در اردن به دیدار تیم زنان این کشور برود، اما مسئول بحرینی برگزار کننده مسابقات از حضور بانوان ایرانی با پوشش اسلامی جلوگیری کرد. 

 

تیم ایران در دور مقدماتی صدر نشین گروه خود شده و به مرحله دوم رسیده بود اما به دلیل مخالفت فیفا با پوشش زنان ایرانی، اردن با نتیجه سه بر صفر برنده اعلام شد. 

بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان ایران پس از حضور در زمین و با تشویق تماشاگران وزرشگاه را با چشمانی اشک‌آلود ترک کردند. 

علی کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال ایران به ایونا گفت: “این فدراسیون از مسئول برگزار کننده این رقابت‌ها به فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) شکایت می‌کند”. او افزود: “فدراسیون فوتبال ایران مکاتباتی با سپ بلاتر رئیس فیفا در خصوص حضور زنان فوتبالیست ایرانی با پوشش اسلامی انجام داده بود و موافقت او را کسب کرده بود”. کفاشیان گفت: در قانون فیفا هیچ کشوری حق ندارد با پوشش اسلامی در رقابت‌ ها حاضر شود “اما فدراسیون فوتبال ایران رایزنی ‌های لازم را در این مورد انجام داده بود”. 

مهدی تاج، نایب رییس فدراسیون فوتبال نیز در گفت‌ و گو با خبرنگار ایونا اظهار داشت: “یک روز پیش از مسابقه سرپرستان، ناظر بازی که بحرینی هم بود اعلام کرد با این لباس‌ ها نمی ‌توانید بازی کنید، گفتیم ما قبلا این پوشش را اعلام کرده‌ و تاییدش را گرفته‌ ایم و برای‌مان هم مهم است که با همین پوشش اسلامی به میدان برویم. براین ‌اساس بازیکنانمان با همان لباس تایید شده وارد زمین شدند و حتی سرود ملی هم نواخته شود که ناظر بحرینی دوباره به لباس ایراد گرفت و اجازه بازی نداد. ما به این موضوع اعتراض داریم چون لباس ‌های تیم فوتبال بانوان‌ مان مورد تایید بود”. 

تاج ادامه داد: “در مورد لباس بانوان ایران با مسئولان AFC و فیفا صحبت کرده بودیم که کلیت آن را پذیرفته بودند و در سنگاپور نیز تیم زیر ۱۶ سال‌مان با همین پوشش و در حضور بلاتر بازی کرده بود که رئیس فیفا از لباس‌ها خوشش آمده و آن را تایید کرده بود”. 

نایب رئیس فدراسیون فوتبال تاکید کرد:‌ “حتی عکس بچه‌های تیم‌ مان را با همین پوشش در دو تا سه جای کتاب فیفا هم کار کرده بودند که مفهومش این است که لباس‌ ها را تایید کرده‌اند”.  [۱

به گزارش آینده؛ با حذف تیم ملی بانوان زیر ۱۵ سال ایران از رقابت های المپیک سنگاپور، فدراسیون فوتبال به تلاش و تکاپو افتاد تا با رایزنی های بین المللی در سطح کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا مانع از حذف دختران فوتبالیست ایرانی شوند. در آن زمان ادعا شد تلاش های کمیته بین الملل فدراسیون فوتبال ایران به همراه پیگیری های کمیته ملی المپیک به نتیجه رسیده و فیفا در نامه ای که “جمعه دهم اردیبهشت ۱۳۸۹” به کمیته روابط بین الملل فدراسیون فوتبال ارسال شد اعلام کرده که تیم فوتبال زیر ۱۵ سال ایران برای حضور در المپیک سنگاپور مشکلی ندارد و طبیعتاً با تایید پوشش حجاب، سایر تیم های ملی نیز می توانند با حجاب در رقابت های رسمی فیفا شرکت کنند. 

با گذشت یک سال از این اتفاقات هیچ گاه نامه فیفا که پوشش حجاب را تایید کرده بود منتشر نشد و در قوانین فیفا نیز این تغییر درج نشد و همچنان پوشش رسمی بانوان همچون پوشش رسمی مردان بود اما برخی تصور می کردند همین که تصویر بانوان ایران با حجاب در کتاب فیفا چاپ شده، یعنی تایید و دیگر نیازی نیست تا برای تغییر قوانین و درج پوشش حجاب در قوانین فیفا رایزنی کنند! این در حالی است که قوانین فیفا آنچنان سختگیرانه است که وقتی پیتر چک پس از ضربه مغزی قصد داشت با کلاه ایمنی به مسابقات حرفه ای باز گردد، جز با مجوز پزشکی موفق به حضور در لیگ برتر انگلیس و حفاظت از چهارچوب دروازه چلسی نشد.  [۲

 

اما زنان فوتبالیست هم ساکت نننشستند و خشم و اعتراضشان را با تحصن در برابر فدراسیون فوتبال نشان دادند.  [۳

اظهارنظرها درباره این اقدام فیفا ادامه داشت 

شهرزاد مظفر، سرمربی سابق تیم ملی فوتبال زنان ایران، در مصاحبه با دویچه وله گفت که انتظار چنین رخدادی را در اردن نداشته است. او افزود، این واقعه باعث تعجب اوست و نمی‌داند آنجا چه گذشته است. شهرزاد مظفر گفت: “ما در دور اول این مسابقات شرکت کرده بودیم، بدون هیچ مسئله و مشکلی و این هم ادامه ‏‌ی همان مسابقات است. بنابراین، من فکر می‏‌کنم اگر فیفا می‏‌ خواست تصمیم بگیرد که ایران با این شرایط شرکت نکند، باید همان دور اول هم اجازه نمی‏‌ دادند”. 

این نخستین بار نیست که میان ایران و فیفا بخاطر پوشش بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان ایران اختلاف پیش می آید. فیفا در سال ۲۰۰۷ هم پوشش اسلامی بازیکنان ایران را ممنوع کرد. قوانین فیفا تبلیغ ایدئولوژی یا تظاهر به تبلیغ فکری، دینی و نژادی را با هر گونه پوششی ممنوع می‌ کند. 

شهرزاد مظفر هم به پیشینه این اختلاف اشاره کرده، می‌ گوید: “البته فیفا همیشه با لباس‏‌های ما مشکل داشته است. در مسابقات المپیک نوجوانان جهان هم برای ما خیلی مسئله درست کردند. ولی من فکر می‏‌ کنم که این دیگر مقداری زیادی مته به خشخاش گذاشتن است. چون به‏‌هرحال نکات مورد نظر آن‏ها را ما تقریباً رعایت کردیم، لباس‏‌ها را اصلاح کردیم، مقنعه‏‌ ها را تبدیل به کلاه کردیم و حالا ایرادی روی یقه‏‌ی پیراهن‏‌ ها گرفته‏‌اند که به نظر من، هیچ صدمه‏‌ای به سلامتی بازیکنان نمی‏‌ زند”. 

شهرزاد مظفر از توافقاتی یاد می ‌کند که علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، هم در مصاحبه با ایرنا به آن اشاره کرده است. به گفته کفاشیان، اگر چه در قانون فیفا هیچ کشوری حق ندارد با پوشش اسلامی در رقابت‌ها حاضر شود، «اما فدراسیون فوتبال ایران رایزنی‌های لازم را در این مورد انجام داده بود».او افزوده است که پیش از شرکت این تیم در مسابقات با رئیس فیفا، سپ بلاتر، مکاتبه کرده و نظر او را برای شرکت تیم با حجاب اسلامی در مسابقات جلب کرده بوده است.  [۴

حذف فوتبالیست ها مسئله ای سیاسی 

پرویز قلیچ ‌خانی، کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ایران، نیز در مصاحبه با دویچه وله قضیه را سیاسی، اقتصادی، امنیتی دانست. قلیچ‌ خانی به سخنان رئیس فدراسیون فوتبال ایران در مورد توافق با رئیس فیفا اشاره کرد و آن را نشان‌دهنده «معاملات پشت پرده» با فیفا و بخصوص رئیس این نهاد دانست. 

او گفت: «شاید یک مقدار به نظر برسد که در واقع این اتفاقی که افتاده مسئله انتخاب ریاست فیفا و برخوردهایی در این زمینه نقش داشته است. اما اگر نظر مرا بخواهید، ماجرا را باید در جایی دیگر جستجو کرد. سال ‌هاست که اکثر مقامات سیاسی و اقتصادی غرب نشان داده‌اند که با جمهوری اسلامی در حال بده بستان ‌های سیاسی و اقتصادی هستند. پشت پرده مسائلی را با ایران حل و فصل می‌کنند که علنی نمی‌شود. معلوم نیست که پس آن مذاکرات چه اتفاقاتی می ‌افتد و چه مسائلی را رد و بدل می‌ کنند که منجر به این می‌ شود که جوانان فوتبالیست ایرانی، مخصوصا دخترها که نیمی از جامعه ما هستند، محروم شوند. اکثر مسئولان کشور، مخصوصا روحانیان، مخالف ورزش دختران هستند.» 

به نظر قهرمان سابق فوتبال ایران مسائل دیگر فرعی است و مسئله اصلی مذاکراتی است که میان مسئولان فوتبال ایران که گروهی از آنان هم نظامی هستند، با فیفا و از آن طریق با سیاست جهان صورت می‌گیرد. قلیچ‌ خانی در این رابطه از «مافیای ورزش» نام ‌برد. او گفت: «شفافیتی نیست و روشن نیست در کجا توافقی شده که در لحظه آخر به هم خورده و بازی را به هم زده‌اند. برای همین است که می‌ گویم، بچه‌ها قربانی می ‌شوند. و گرنه این بازیکنان با همین لباس در مسابقات مقدماتی بازی کرده‌اند. چرا آنجا جلویشان را نگرفته‌اند؟» 

پرویز قلیچ‌ خانی گفت: «به نظر من این نکته‌ای است که باید جوانان ما، بخصوص ورزشکاران ما، به آن فکر کنند، که با این تفکر واپسگرا و ارتجاعی‌ ای که در ایران حاکم است، نمی ‌شود هیچ چشم‌اندازی را برای ورزش زنان در ایران متصور شد، جز سیاهی و تباهی‌ ای که در این محیط وجود دارد.»  [۵

مسابقات آسیایی گوانجو و تبلیغ برای حجاب 

سال هاست که حضور زنان در مسیابقات جهانی تنها به ژستی برای بهره برداری از حجاب زنان تبدیل شده است و بس. این بار سعید لو معاون رییس جمهور و رییس سازمان تربیت بدنی قبل از شروع مسابقات در حضور ورزشکاران زن اعزامی به گوانجو گفت : ما دین بزرگی به زنان داریم و برخود لازم می دانیم تا توجه بیشتر خود را به این امر مبذول نمائیم . 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه طبق آماری که از بهره مندی زنان در عرصه ورزش در دست داریم برای ورزش کشور به اندازه ۵۰ سال گذشته زیر ساخت تهیه و تولید شده است افزود: سهم قابل توجهی از این میزان متعلق به رشد ورزش زنان است. او همچنین با اشاره به اینکه در دوره قبل ۲۷ ورزشکار زن اعزامی به مسابقات آسیایی داشته ایم گفت : “در این دوره در ۱۳ رشته ورزشی ۸۵ ورزشکار زن به بازی های آسیایی گوانجو اعزام خواهیم کرد”. 

سعیدلو همچنین خطاب به زنان با بیان این مطلب که شما زنان با حفظ کرامت خود قبل از اینکه قهرمان و مدال آور باشید در دید جهانیان پررنگ خواهید بود تاکید کرد: “شما با وقارتان عزت مندی یک بانوی ایرانی اسلامی را در عرصه جهانی تداعی می کنید”. 

او در ادامه با بیان اینکه رقبای شما در سطحی پایین تر از شما قرار دارند یعنی صرفا از دید تمرین و ممارست رقبای شما محسوب می شوند افزود: “در حقیقت شما به مبدا لایزال الهی تکیه دارید که همین باعث افزایش توکل شما خواهد شد”.  [۶

اولین طلای زنان ایرانی در بازی های آسیایی 

در بازی‌ های آسیایی گوانجو خدیجه آزادپور، نخستین مدال طلای زنان ایران را در تاریخ بازی ‌های آسیایی پس از انقلاب در ورزش رزمی ووشو با شکست دادن حریفانی از کره جنوبی و ژاپن به دست آورده است. 

 

خدیجه آزادپور پیش از رسیدن به فینال رقابت‌ ها در ۲ دیدار نخست خود حریفانی‌ از کره‌جنوبی و ویتنام را با نتیجه مشابه ۲ بر صفر شکست داده بود. او بعد از این دو مسابقه بیشتر از قبل به گرفتن مدال طلا امیدوار شده بود و در دیدار نیمه ‌نهایی برابر تیم تایوان قرار گرفت. 

جالب اینکه در نیمه ‌نهایی مقابل حریف تایوانی‌ اش‌ باز هم توانست با پیروزی ۲ بر صفر راهی دیدار نهایی شود. آزادپور درباره مسابقه فینال مقابل حریف هندی خود می‌ گوید: «حریف خیلی قدری داشتم. قوی بود و قدرت بدنی بالایی داشت.‌ فقط با قدرت بدنی و تکنیک خاص خودم توانستم او را شکست دهم. واقعا حریف خیلی خوبی بود». دارنده مدال طلایی بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ گوانجو ادامه می ‌دهد: «حس خیلی خوبی دارم که طلا گرفتم و توانستم مزد زحمات مربیان و مسئولان را بدهم. به قدری تمرین کرده بودم که هر کس من را می ‌دید می‌ گفت که طلا می‌ گیری».  [۷

بداقبالی کاراته کاها در بازی های آسیایی 

سرانجام این که واژگون شدن اتومبیل برقی در دهکده‌ای که سه ملی‌پوش زن کاراته ‌ی ایران را از رستوران به محل استراحت ‌شان می‌برد، باعث شد که پگاه زنگنه یکی از اعضای تیم ملی کاراته‌ ی زنان ایران با آسیب‌ دیدگی روبه‌رو شود و نتواند در رقابت ‌ها شرکت کند. پزشکان به او گفتند باید شش ماه از تمرین و شرکت در مسابقه ‌ها دور باشد.  [۸

نتایج زنان در مسابقات آسیایی گوانجو 

دختران ورزشکار ایران با عبور از ممنوعیت ‌های آغاز انقلاب اسلامی و با وجود نبودن امکانات کافی و پوشش‌ های دست ‌و پاگیر باز هم به موفقیت دست یافتند. 

در این مسابقات تیم ملی تیراندازی زنان در رشته تفنگ بادی ۱۰ متر مدال نقره کسب کرد. الهه احمدی در تیراندازی زنان در رشته تفنگ ۳ وضعیت ۵۰ متر مدال نقره گرفت و کلا تیم ملی تیراندازی زنان در رشته تفنگ ۳ وضعیت ۵۰ متر به مدال برنز دست یافت. در ووشو علاوه بر خدیجه آزادپور، الهه منصوریان هم مدال برنز کسب کرد. 

سارا خوش‌جمال فکری، سوسن حاجی‌پور، سمانه شش‌پری، راحله آسمانی و پریسا فرشیدی همگی در تکواندو مدال نقره گرفتند. همچنین تیم روئینگ زنان و تیم ملی کبدی بانوان به مدال برنز دست یافت. فاطمه چالاکی وسمیرا ملکی‌پور هم کاراته کاهای برنزی ایران بودند.  [۹

جلوداری زنان در کاروان ورزش سرپیچی از فرمان معصومان است 

با این همه حجت‌الاسلام سید محمد غروی، عضو شورای مرکزی جامعه ‌ی مدرسین قم با انتقاد از صدا و سیما به دلیل پخش تصاویر مربوط به حضور زنان ایرانی در بازی‌ های آسیایی گوانگجو از مسئولان ورزشی خواست که زنان ایران را به مسابقه‌های جهانی نفرستند. او گفت: «در مورد حضور بانوان در مسابقه‌های جهانی باید تجدید نظر شود». 

پیشتر در جریان بازی‌های المپیک پکن هم امام جمعه‌ی مشهد نسبت به این‌که پرچمدار کاروان ایران یک زن ورزشکار، هما حسینی بود، اعتراض کرده و گفته بود: «این که زن را جلودار می‌کنید، سرپیچی از فرمان معصومان است». 

اما این گونه نگاه‌ ها به زنان ورزشکار ایران تنها به روحانیان ساکن قم و مشهد مربوط نمی ‌شود. در زمینه‌ ی پرداخت جوایز نقدی هم خدیجه آزادپور با یک تبعیض جنسیتی از سوی مسئولان سازمان تربیت بدنی روبه‌رو شد.  [۱۰

تبعیض ها علیه زنان ورزشکار 

علی سعیدلو، رئیس سازمان تربیت بدنی که قول داده بود به هر ورزشکار ایرانی که در مسابقات آسیایی مدال طلا بگیرد ۱۵۰ سکه‌ی طلا جایزه می‌دهد، به خدیجه آزادپور که کسی انتظار چنین درخشش و گرفتن مدال طلا را از او نداشت، به نوشته‌ی سایت ورزشی نیمه دولتی «تابناک» فقط ۵۰ سکه‌ی طلا داده است.  [۱۱

مرضیه اکبر آبادی، معاون سازمان تربیت بدنی گفت:« تبعیض در پرداخت پاداش به ورزشکاران زن و مرد پیش از اعزام به بازی های آسیایی گوانگجو اشتباه فدراسیون جودو بود». 

معاون سازمان تربیت بدنی این را می گوید و درباره خبر برخی رسانه ها به نقل از خدیجه آزادپور برنده مدال طلای ووشوی بازی های آسیایی و شرط ازدواج برای پرداخت پاداش به او گفت :« خانم آزاد پور عین مبلغ ۵ میلیون تومان پاداش وعده داده شده توسط رییس سازمان تربیت بدنی را دریافت کرده است.با توجه به این که به مبلغ مزبور مالیات هم تعلق می گرفت رییس فدراسیون ووشو مالیات آن را تقبل کرد تا ووشوکاران صاحب مدال مبلغ پاداش را بدون هیچ کم و کاستی دریافت کنند.»  [۱۲

گرسنگی و تشنگی کاراته کاهای زن 

اما تبعیض ها علیه زنان فقط همین یک مورد نبود بلکه قبل از مسابقات آسیایی این تبعیض ها گریبان کاراته کاران را گرفته بود. خبر گرسنگی و تشنگی کاراته کاهای زن اعزامی به کاپ جهانی یونان نشان داد که مسئولان تا چه اندازه به ورزش زنان اهتمام می ورزند. 

تیمی که به گفته مسئولان فدراسیون کاراته، برای “تثبیت حجاب” به کاپ جهانی یونان اعزام شده بود، این بار به جای ممانعت مسئولین مسابقات، با مشکل بی سابقه و عجیب “گرسنگی و تشنگی” و اقامت در اردوگاه روبرو شده است. 

طبق اظهارات سرمربی این تیم در گفتگو با ایسنا، بازیکنان این تیم برای خریدن آب آشامیدنی نیز باید از سرپرست تیم خواهش و تمنا می کردند. 

سرمربی تیم ملی کاراته بانوان ایران از مشکلاتی صحبت کرده است که در رقابت ‌های کاپ جهانی به میزبانی یونان، باعث آزار دختران اعزامی از ایران شده است. 

فرحناز اربابی با اشاره به سوء تغذیه بازیکنان تیم ملی در این رقابت ها می گوید: “آن‌ ها سه روز تمرین کردند، ولی غذایی نداشتند که بخورند!” 

سرمربی تیم کاراته بانوان ادامه داد: “من ۲۵ سال در کاراته بودم و هیچ وقت شکایتی نداشتم و هرگز وارد حاشیه نشدم. اولین بار است که به خاطر شرایط حاکم بر تیم ملی اعتراض می‌کنم”. به گفته او، بازیکنان برای دریافت آب باید به سرپرست تیم ملی اصرار می ‌کردند. 

گفته می شود که سرپرست اعزامی که دبیر فدراسیون کاراته هم هست، در یک هتل دیگر و جدا از مجموعه اعزامی اسکان داشته است. 

سرمربی تیم ملی کاراته زنان ایران می گوید که منتظر پاسخ فدراسیون به انتقادات است: “اگر در رقابت‌ های قهرمانی آسیا نیز همین روال باشد و به مشکلاتمان رسیدگی نشود،‌ استعفا می‌ دهم”. 

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود نزدیکی رقابت‌ های قهرمانی آسیا، تیم ملی را به یونان اعزام کردید، گفت: “به ما گفتند برای تثبیت حجاب بانوان باید شرکت کنیم. اگر برای حجاب بود، پس چرا تیم مردان را هم اعزام کردند؟” 

به گفته فرحناز اربابی، سرپرست تیم در پاسخ به اعتراض بازیکنان گفته است: “پول نداریم و نمی‌توانیم خرج کنیم”. 

اربابی می گوید: “اگر قرار است به خاطر یک مصاحبه اخراجم کنند برایم مهم نیست. من از حق بازیکنانم دفاع می‌کنم”. پاسخ فدراسیون کاراته: آب و آب میوه خریدیم. 

دبیر فدراسیون کاراته، در مصاحبه با خبرگزاری فارس، با تکذیب انتقادهای مطرح شده، به سرمربی معترض تیم ملی بانوان پاسخ داده است. 

داریوش قاسمی، دبیر فدراسیون کاراته می گوید: “حدود ۸۵۰ یورو بابت خرید آب و آب‌میوه برای بازیکنان هزینه کردیم و هر چه خواستند خریدیم. نمی‌دانم چرا آن ها به وضعیت رفاهی تیم اعتراض داشتند”. 

او که سرپرستی تیم اعزامی به کاپ آزاد یونان را برعهده داشت، گفت: “با توجه به شرایط بد اقتصادی یونان، اسکان ورزشکاران به صورت اردوگاه برگزار شد. طوری‌که کاراته ‌کاران باید در داخل کمپ و در اتاق ‌های ۶ تخته می ‌خوابیدند و برای گرفتن غذا در صف می ‌ایستادند”. 

او اسکان خودش در یک هتل و به دور از بازیکنان تیم ملی که در کمپ بودند را تایید می کند. اما می گوید؛ در دو روز مسابقه در سالن حضور داشته و از نزدیک، مسابقات را تماشا کرده است.  [۱۳

تیم کامپوند زنان نقره گرفت 

در مسابقات تیراندازی باکمان قهرمانی جهان در ترکیه نیز تیم کامپوند زنان کشورمان نایب قهرمان شد.  [۱۴

بانوان قایقران ایرانی ششم شدند 

 

در رقابت ‌های قایقرانی کاپ دوی جهان در جمهوری چک در مجموع نتایج انفرادی تیم ‌های قایقرانی زنان و مردان ایران بالاتر از تیم ژاپن در رده بیست و ششم ایستادند. در مرحله فینال این مسابقات، تیم دو نفره کایاک دختران کشورمان در فینال گروه A در رده ششم ایستاد.  [۱۵

زن تیرانداز ایرانی نایب قهرمان جهان شد 

درتیر ماه نیز مسابقات جهانی تیر و کمان به میزبانی کشور ایتالیا برگزار شد و شبنم سرلک ورزشکار استان مرکزی و تیم ملی موفق به کسب عنوان نایب قهرمانی جهان شد. 

 

آزاده حیدری، نایب رئیس هیات تیر و کمان استان مرکزی با اشاره به مشکلات هیات تیر و کمان گفت: عدم استقلال در تصمیم‌گیری ‌ها و نبود حمایت ‌های لازم مانع از اجرای برنامه‌ریزی ‌ها در این بخش از ورزش بانوان شده است. حیدری افزود: هیئت بانوان امکانات لازم و شرایط مناسب را در اختیار ندارد و این مسئله در کنار عدم استقلال در تصمیم‌گیری موجب شده است که ما نتوانیم به اهداف و برنامه‌‌ های مورد نظر دست یابیم. او بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۰ نفر از بانوان علاقه‌ مند به رشته تیر و کمان در این استان ساماندهی شدند که تلاش به منظور جذب بیشتر ورزشکاران به این رشته در دستور کار قرار دارد.  [۱۶

حضور یک تیرانداز ایرانی در پارالمپیک لندن 

زهرا نعمتی با حضور در فینال مسابقات تیراندازی با کمان قهرمانی معلولان جهان، سهمیه پارالمپیک لندن را به‌دست آورد. 

 

در ادامه مسابقات تیراندازی با کمان قهرمانی معلولان جهان ۲۰۱۱ ایتالیا در بخش نشسته ریکرو انفرادی زنان کلاس (W1/W2)) زهرا نعمتی پس از پیروزی مقابل حریفان در مرحله مقدماتی، در نیمه‌نهایی نیز با نتیجه ۶ بر ۴ مقابل ایرینا ولینتس از اوکراین به برتری رسید و علاوه بر کسب جواز حضور در فینال، سهمیه پارالمپیک لندن را نیز کسب کرد.  [۱۷

نعمتی در نهایت با شکست مقابل حریف چینی خود به مدال نقره این مسابقات دست یافت.  [۱۸

غرق شدن زهرا فرجی 

زهرا فرجی قایقران ۱۷ ساله تیم ملی روئینگ ۲۲ تیر ماه، به اتفاق هم تیمی دیگر خود رویا عباسی برای تفریح و استفاده از جت اسکی به دریاچه سد چایی شهرستان ارومیه رفتند. 

 

بعد از دقایقی این دو ملی پوش کنترل جت اسکی را از دست دادند و به داخل آب سقوط کردند و به رغم آن که بیش از ۱۰۰ متر هم شنا کردند، ولی زهرا فرجی ناپدید شد. 

دبیر فدراسیون قایقرانی در این باره گفت: فرجی و عباسی پس از پایان اردوی یک ماهه تیم ملی در بندر انزلی قصد تفریح در دریاچه سد شهر چایی ارومیه را داشتند و قرار بود برای سوم مرداد ماه آینده به رقابت های جهانی اسلوونی انتخابی ۲۰۱۲ لندن اعزام شوند. 

او در پاسخ به این سوال که برخی تحلیل ها پوشش دختران قایقران و یا آشنا نبودن با فنون شنا را علت سوانح مختلف تیم قایقرانی در ماه های اخیر می دانند، گفت: متاسفانه برخی رسانه ها با پرداخت به مسایل حاشیه ای قصد مخدوش کردن اصل واقعه را دارند. 

سهرابیان اضافه کرد: در پاسخ به آنها باید بگویم که تمامی قایقرانان عضو تیم ملی باید آموزش شنا دیده و کاملا با این فن آشنا باشند.  [۱۹

لیلا اسفندیاری هم رفت 

لیلا اسفندیاری ۳۱ تیرماه پس از یک ماه تلاش موفق به صعود به قله” کاشربورم ۲″ شد اما در راه بازگشت از این قله دچار حادثه شد و جان خود را از دست داد . 

به گزارش خبرگزاری فارس، لیلا اسفندیاری اوایل تیر ماه امسال به منظور صعود به قله ۸ هزار و ۳۵ متری” کاشربورم ۲ “راهی پاکستان شده بود. 

 

لیلا اسفندیاری در کارنامه ورزشی خود صعود به قله “نانگابارپات” از قلل ۸ هزار متری هیمالایا و تلاش برای صعود به قله “کی‌دو” (k2) ) تا کمپ دوم را داشت. 

لیلا عمیق ترین و سخت ترین غار ایران که «پراو» نام دارد را بارها تا انتها پیمود و سرپرستی تیمی از قویترین مردان کوهنورد ایرانی را برای صعود به دومین قله سخت دنیا را نیز به عهده داشت. او به عنوان اولین زن خاورمیانه ای پا بر قله نانگاپاربات گذاشت و تحسین همگان را برانگیخت. لیلا از امضا کنندگان بیانیه کمپین یک میلیون امضابود و باور داشت سخت ترین مشکلات را با اراده و پشتکار می توان به سرانجام رساند. 

او درسال ۷۹ با کوهنوردی در کوه های شمال تهران آشنا شد و از سال ۸۰ بطور جدی فعالیت های فنی اش را همراه باشگاه کوهنوردی دماوند پیگیری کرد و موفق به صعودهای فنی زیادی شد. 

دوبار صعود قله سهند از مسیرهای مختلف ـ صعود قله سبلان ـ هیجده بار صعود قله دماوند، از جمله پنج بار صعود یک روزه برای تمرین ـ یک بار صعود از یخچال دره یخار که سخت ترین مسیر صعود این قله به شمار می آید، صعود اکثر قله ها و خط الرأس های البرز مرکزی، صعود یخچال کسری، صعود دیواره های مطرح ایران از مسیرهای مختلف ازجمله دیواره علم کوه از سه مسیر و پیمایش غارهای صعب العبوری مانند غار پراو و غار نمکدان که طولانی ترین غار نمکی دنیاست، و بالاخره صعود خطالراس کهار به کرچان را بخشی از صعود های او بود. 

لیلا در مصاحبه با مدرسه فمینستی گفته بود: ترجیح می دهم روزی که میمیرم بدنم در هیمالیا باقی بماند.  [۲۰

تیم فوتبال زنان ایران ۷ پله سقوط کرد 

در حالی که تیم ژاپن در مسابقات جام جهانی اول شد. تیم فوتبال زنان ایران که به علت نوع پوشش از شرکت در مسابقات محروم شده است در تازه ترین رده بندی تیم های ملی زنان جهان با هفت پله سقوط در مکان پنجاه و هشتم جهان قرار گرفت. 

به گزارش سایت فیفا، در این رده بندی تیم ایران با ۱۴۲۶ امتیاز در بین تیم های آسیایی نیز در مکان دوازدهم قرار دارد. تیم ایران در مرحله دوم از مسابقات انتخابی بازی های المپیک ۲۰۱۲ لندن که قرار بود مقابل اردن برگزار شود، به دلیل پوشش اسلامی از دور رقابت ها حذف شد. 

 

یکی از نکات جالب توجه در تازه ترین رده بندی فیفا، تغییر نکردن جایگاه تیم ژاپن نسبت به دوره قبل آنهم با وجود قهرمانی در مسابقات جام جهانی ۲۰۱۱ است. تیم ژاپن هم مانند دوره گذشته در این رده بندی با ۲۱۰۱ امتیاز، مکان چهارم جهان و نخست آسیا را به خود اختصاص داده است. 

تیم های استرالیا، کره شمالی و چین به ترتیب تیم های دوم تا چهارم آسیا هستند. 

 

رده بندی پنج تیم نخست آسیا در تازه ترین رده بندی فیفا به شرح زیر است: ۱) ژاپن، ۴ جهان ۲) استرالیا، ۹ جهان ۳) کره شمالی، ۱۲ جهان ۴) چین، ۱۵ جهان ۵) کره جنوبی، ۱۶ جهان  [۲۱

تیم کاتای دختران ایران به مدال طلا رسید 

تیم کاتای دختران ایران در رده سنی زیر ۱۷ سال به مدال طلای رقابت های کاراته قهرمانی آسیا دست یافت. تیم کاتای دختران زیر ۱۷ سال کشورمان متشکل از پریسا رحمانی، مائده نصیری مهر و مهری یزدانی در دیدار پایانی رقابت های قهرمانی آسیا با غلبه بر تیم قدرتمند مالزی به مدال طلا دست یافت. 

 

این برای دومین بار است که تیم کاتای دختران ایران به مقام قهرمانی آسیا دست می یابد. 

زکیه رحمانی نماینده کاتای کشورمان در رده سنی جوانان و امید که با غلبه بر نمایندگان تایوان و کره جنوبی به فینال این بخش راه یافته بود در دیدار پایانی با شکست برابر نماینده ژاپن به مدال نقره رسید.  [۲۲

یادداشت
[۱] http://www.wafa.ir/varzeshi/ghahrem…

[۲] http://www.wafa.ir/varzeshi/ghahrem…

[۳] http://saheleomid.tk/index.php?opti…

[۴] http://saheleomid.tk/index.php?opti…

[۵] http://saheleomid.tk/index.php?opti…

[۶] http://www.tanavar.ir/d.asp?id=7182

[۷] http://hamshahrionline.ir/news-1209…

[۸] http://archive.feedblitz.com/142934…

[۹] http://golestan.medicinal.ir/?tag=%…

[۱۰] http://archive.feedblitz.com/142934…

[۱۱] http://archive.feedblitz.com/142934…

[۱۲] http://www.khabaronline.ir/news-111…

[۱۳] http://www.fairfamilylaw.name/spip….

[۱۴] http://www.wafa.ir/varzeshi/ghahrem…

[۱۵] http://www.wafa.ir/varzeshi/ghahrem…

[۱۶] http://www.wafa.ir/varzeshi/ghahrem…

[۱۷] http://www.wafa.ir/varzeshi/ghahrem…

[۱۸] http://www.mehrnews.com/fa/newsdeta…

[۱۹] http://www.seina.ir/newsF-226.html

[۲۰] http://www.iranianfeminschool.info/…

[۲۱] http://www.wafa.ir/varzeshi/fedrasi…

[۲۲] http://www.wafa.ir/varzeshi/ghahrem…

تا قانون خانواده برابر ـ ۱۳ مرداد ۱۳۹۰

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی