امروز:   اردیبهشت ۱۶, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
می 2025
د س چ پ ج ش ی
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت(۳۰ فروردین تا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)

بند اول منشور کانون نویسندگان ایران: آزادی اندیشه و بیان و نشر در همه‌ی عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی بی‌هیچ حصر و استثنا حقِ همگان است. این حق در انحصار هیچ فرد، گروه یا نهادی نیست و هیچ‌کس را نمی‌توان از آن محروم کرد…

***

شنبه ۳۰ فروردین
ــ وحید تاج که بنا بود در کنسرت دوروزه‌ی «ارکستر ملل» حضور یابد از رفتن به روی صحنه منع و کنسرت، با وجود دریافت مجوزهای لازم، در روز دوم لغو شد. احتمال می‌رود هم‌خوانی وحید تاج با زنان خواننده در خارج از کشور دلیل این ممنوعیت باشد.
ــ مصطفی فقیهی (صاحب‌امتیاز سایت «انتخاب») و سجاد عابدی ( مدیرمسئول رسانه‌ی «تلخند سیاسی- اجتماعی») در پی اظهارنظر در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا با اعلام جرم دادستانی تهران روبه‌رو شدند.
ــ سروه پورمحمدی، مدرس زبان کُردی و عضو هیئت‌مدیره‌ انجمن فرهنگی «نوژین»، که به اتهام «تشکیل گروه و دسته‌جات با هدف برهم زدن امنیت کشور» به ۵ سال حبس محکوم و با تودیع وثیقه آزاد شده بود برای اجرای حکم به زندان سنندج منتقل شد.
ــ فرشاد دستمردی، فعال مدنی اهل دهدشت (از بازداشتی‌های سال ۱۴۰۱) که به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «برهم زدن امنیت کشور» به بیش از ۳ سال حبس محکوم و با تودیع وثیقه آزاد شده بود به دست نیروهای امنیتی در شهرستان بهبهان بازداشت شد.
ــ مریم ذبیحی، شهروند بهایی ساکن قائم‌شهر، به اتهام «فعالیت آموزشی مغایر و مخل شرع مقدس اسلام» در دادگاه کیفری این شهرستان به ‍۱۰ ماه حبس محکوم شد.
ــ حکم ۳ سال حبس تعلیقی و ۲۰ ماه حبس تعزیری برای ارژنگ مفرد (فعال سیاسی ساکن مشهد) به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «عضویت در گروه‌های مخالف نظام» در دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عیناً تایید شد.
ــ سیاوش آخریان، ساکن شهرستان کهگیلویه، به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق فضای مجازی» در دادگاه کیفری این شهرستان محاکمه شد.
ــ «کارزار پیگیری حقوقی افراد دارای معلولیت» که به شکل جنبشی مدنی شکل گرفته بود به دلیل بی‌توجهی‌ دولت به مطالبات جامعه‌ی معلولان و نومیدی اعضای کارزار پس از ۹ سال به فعالیت خود پایان داد.
یکشنبه ۳۱ فروردین
ــ یاشار تبریزی، فعال مدنی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «توهین به رهبری» و «برهم زدن امنیت کشور» در دادگاه انقلاب تبریز به ۵ سال و ۸ ماه حبس محکوم شد.
ــ گلنوش نصیری و فریده مرادی، شهروندان بهایی ساکن مشهد، که به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» هر یک به ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده‌اند برای اجرای حکم به زندان وکیل‌آباد این شهر منتقل شدند.
ــ کاوه امیری، شهروند ساکن شهریار، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبری» در دادگاه انقلاب این شهر به ۲ سال حبس تعلیقی محکوم شد.
ــ بهرام ابراهیم‌پور، فعال مدنی آذربایجانی، به اتهام «نشر اکاذیب» در دادسرای عجب‌شیر بازپرسی و با تودیع وثیقه به‌طور موقت آزاد شد.
ــ پنج زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان اوین (وحید بنی‌عامریان، اکبر دانشوکار، محمد تقوی سنگدهی، بابک علی‌پور و پویا قبادی بیستونی) به دستور مسئولان زندان از برقراری تماس تلفنی با خانواده و دسترسی به منابع مالی خود محروم شدند.
دوشنبه ۱ اردیبهشت
ــ به گزارش شبکه‌های خبری داخلی، شماری از روزنامه‌نگاران و فعالان فضای مجازی به دلیل انتقاد از محمدرضا عارف (معاون اول رئیس جمهوری) به پلیس امنیت تهران احضار شدند.
ــ‌ علی نادری (مدیرعامل پیشین) و عمار کلانتری (نویسنده‌ی) خبرگزاری ایرنا به اتهام «توهین و افترا و نشر اکاذیب»‌ و فرنوش نصراله‌زاده (مدیرمسئول پیشین «اصلاحات‌نیوز») به اتهام «نشراکاذیب» در دادگاه مطبوعات مجرم شناخته شدند.
ــ حسین رمضان‌پور، فعال صنفی معلمان بجنورد، به اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» در دادگاه کیفری این شهرستان به ۲ سال حبس محکوم شد.
ــ منصوره عرفانیان، فعال صنفی معلمان مشهد، به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام در فضای مجازی» در دادگاه انقلاب این شهر به ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
ــ دادسرای عمومی و انقلاب تهران برای پیام درفشان، وکیل دادگستری (که وکالت شماری از زندانیان سیاسی و عقیدتی را بر عهده‌ داشته است) به اتهام «توهین به مقامات و مأموران و نشر اکاذیب» قرار جلب صادر کرد.
ــ فرمانده انتظامی پارس‌آباد (در استان اردبیل) از بازداشت یک شهروند (بدون ذکر هویت) به اتهام «انتشار مطالب مجرمانه به قصد تشویش اذهان عمومی» خبر داد.
ــ لقمان امینی، روحانی اهل سنت ساکن سنندج، به دادگاه ویژه‌ی روحانیت همدان احضار و بازداشت شد.
سه‌شنبه ۲ اردیبهشت
ــ محمد پارسی، سردبیر نشریه‌ی ادبی «کندو» خبر داد که هفت مأمور امنیتی به حکم دادسرای فرهنگ و رسانه محل سکونت او را تفتیش و تلفن همراه و شماری دیگر از لوازم الکترونیکی‌اش را ضبط کرده‌اند.
ــ با پیوستن بند زنان زندان بهبهان به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، زندانیان در ۴۰ زندان کشور با اعلام این‌که «این حجم از کشتار زندانیان و اجرای احکام اعدام در ایران گویای وحشت عمیق حکومت از خیزش‌ها و اعتراضات اجتماعی است» برای شصت‌و‌پنجمین هفته‌ی پیایی اعتصاب غذا کردند.
ــ هم‌زمان با اعتصاب غذای زندانیان کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، شماری از خانواده‌های زندانیان سیاسی محکوم به اعدام با در دست داشتن تصویر عزیزان‌شان و پارچه‌نوشته‌هایی در محکومیت اعدام، هم‌چنین اعتراض به قطع تماس‌های تلفنی و مسدود شدن کارت بانکی این زندانیان، مقابل زندان اوین تجمع کردند.
ــ حمید حسین‌نژاد حیدرانلو، زندانی سیاسی اهل چالدران، در سومین سال بازداشتش به اتهام «بغی» در زندان مرکزی ارومیه مخفیانه اعدام شد.
ــ جعفر فشتنقی، اهل سبزوار، به اتهام «نشر اکاذیب از طریق رایانه» در دادگاه کیفری این شهرستان محاکمه شد.
ــ اکبر دانش سرارودی، فعال سیاسی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «اقدام علیه امنیت ملی از طریق دعوت مردم به تجمع اعتراضی» و «توهین به رهبری» در دادگاه انقلاب اصفهان محاکمه شد.
ــ سه فعال مدنی اهل یاسوج (ایمان دستیار، کورش جلیل و شهاب محمدیان) برای دفاع از اتهام «توهین به رهبری» به دادسرای انقلاب شهرستان بویراحمد احضار شدند.
چهارشنبه ۳ اردیبهشت
ــ گلاره عباسی، فعال مدنی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی» در دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال و ۳ ماه حبس محکوم شد.
ــ درخواست اعاده‌ی دادرسی مهدی حسنی (زندانی سیاسی محکوم به اعدام) بار دیگر در دیوان‌عالی کشور رد شد.
ــ صابر خدامرادی، روحانی اهل سنت و امام جمعه‌ی شهرک قوَخ‌سقز، که به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ به حبس و شلاق محکوم شده بود، بار دیگر در دادگاه ویژه‌ی روحانیت همدان به ۲۲ ماه حبس محکوم شد.
ــ آیت غلامی، روحانی اهل سنت کرمانشاه، به دادگاه ویژه‌ی روحانیت این شهر احضار و بازداشت شد.
پنج‌شنبه ۴ اردیبهشت
ــ انجمن قلم امریکا، در گزارش «شاخصِ آزادی نوشتن» در سال ۲۰۲۴، ایران را با ۱۳ نویسنده‌ی زن زندانی بزرگ‌ترین زندان زنان نویسنده و با مجموع ۴۳ نویسنده‌ی در بند دومین کشور از نظر شمار نویسندگان زندانی در جهان اعلام کرد.
ــ حکم ۲ سال و ۶‌ ماه محرومیت از تحصیل و تسهیلات رفاهی برای علیرضا کاظمی‌مقدم (دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی) به اتهام «ایجاد بلوا و آشوب در محیط دانشگاه» در شورای مرکزی انضباطی وزارت علوم عیناً تأیید شد.
ــ سه اتحادیه‌ی کارگری ایتالیا (CISL و UIL و CGIL) در نامه‌ای به سفیر جمهوری اسلامی با اعلام این‌که «آزادی‌های سندیکایی، سیاسی و مذهبی روابط بین ملت‌ها و کشورها را بهبود می‌بخشد» خواهان توقف اعدام‌ها، لغو محکومیت‌ها و آزادی سه زندانی سیاسی محکوم به اعدام پخشان عزیزی، وریشه مرادی و شریفه محمدی شدند.
جمعه ۵ اردیبهشت
بنا به گزارش‌ها در هفته‌ای که گذشت:
ــ علاوه بر بازداشت‌های گسترده در روستاهای اطراف زاهدان، شماری از فعالان سیاسی و مدنی و عقیدتی در شهرهای آبدانان، اشنویه، اهواز، ایرانشهر، بوکان، بهبهان، تهران، دیواندره، رامشیر، زاهدان، سراوان، مهاباد و میاندواب بدون ارائه‌ی حکم قضایی و مشخص‌ بودن اتهام و محل نگهداری بازداشت شدند و شماری از بازداشت‌شدگان پیشین ازجمله امان جلالی‌نژاد و مهدی معمار (زندان شیبان اهواز)، کریم اسماعیل‌زاده (زندان تبریز)، ملیکا خالقی و عاطفه حسنی (زندان کچویی کرج)، طاها کان‌سرخ (زندان اشنویه)، نریمان رندانی (بازداشتگاه اطلاعات سنندج)، بیژن کاظمی و ارغوان فلاحی (زندان اوین) با وجود گذشت مدت‌ها از زمان بازداشت هم‌چنان بلاتکلیف در حبس به سر بردند.
ــ شماری از زندانیان سیاسی ازجمله مریم اکبری‌منفرد (زندان قرچک ورامین) و طاهر نقوی، سیامک امین، علیرضا شاه‌محمدپور، محمد نوری‌زاد، کامران رضایی‌فر و آذر کروندی (زندان اوین) با وجود نیاز به درمان اضطراری و رسیدگی تخصصی پزشکی هم‌چنان از اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان محروم ماندند.

۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی