دو رفتار حمایتگرانه مردم پس از فاجعه ملی در بندرعباس
جمع زیادی از مردم بندرعباس در پاسخ به فراخوان عمومی با حضور در مراکز انتقال خون، صفهای طولانی برای اهدای خون تشکیل دادند. حضور زنان اهداکننده خون همراه در خیل مردان حمایتگر، دلگرمی دیگریست که نشان از آمادگی زنان برای مشارکت و مسئولیتپذیری در بحرانهاست…
***
پس از انتشار خبر فاجعه ملی در بندر عباس و پوشش خبری عمده، خیل حضور حمایتگرانه مردم در سازمان انتقال خون بندر عباس: جمع زیادی از مردم بندرعباس با حضور در مراکز انتقال خون، صفهای طولانی برای اهدای خون تشکیل دادند. این اقدام در پاسخ به فراخوان عمومی برای تأمین ذخایر خونی بیمارستانهای استان صورت گرفت.
حضور زنان اهداکننده خون یا همراه در خیل مردان حمایتگر، دلگرمی دیگریست که نشان از آمادگی زنان برای مشارکت و مسئولیتپذیری در بحرانهاست.
▫️اگر مردم بوشهر به ممنوعیت فستیوال کوچه توجه میکردند، فرصت همدردی با بندرعباس را از دست میدادند
در شب دوم جشنواره کوچه در بوشهر، مردم در اعلام همدردی برای بندرعباس سنج و دمام سوگواری به دست گرفتند.
مردم بوشهر که شب اول با نادیده گرفتن حکم دولتی مبنی بر تعطیلی جشنواره کوچه، با هلل یوسه خواندن شاد خود کوچهها را فتح کرده بودند و ویدیوهای آن فضای مجازی را نیز در طول شبکههای مجازی را در نوردید، به سرعت پس از اعلام خبر فاجعه بندر عباس در شب دوم فستیوال کوچه موضوع تجمع را به اعلام همدردی تغییر دادند در حالی که شاید با برچسب جشنواره، چنین تجمعی ذاتا میتوانست لغو شود.
واکنش به جای مردم بوشهر، نشان دهنده آمادگی بالا برای واکنش و تصمیم درست و به کار بردن ظرفیت فرهنگی برای ایجاد روحیه یگانگی، مثالزدنیست.
دو رفتار بالا، نشان آمادگی و پتانسیل جامعه برای همیاری در شرایط اضطراری و تشکلپذیری است، ثروتی ملی که باید قدر دانست و از آن برای کمک به خود مردم استفاده کرد.
در فجایع ملی، هنگامی که جامعه تبدار است و میان سوگواری، خشم یا سرگردانی ممکن است به قهقرا برود یا به اجزای خود آسیب بزند، الگوهایی از تشکلیابی از گسست پیوندهای جامعه جلوگیری میکنند. این فجایع چه در نتیجه جنگ یا خرابکاری عمدی و چه سوء مدیریت باشد، تشکلها و تجمعها نقش یاریدهنده یا تسکیندهنده به مردم را دارند. / اتحاد بازنشستگان
۷ اردیبهشت ۱۴۰۴