افزایش شمار جانباختگان انفجار بندر رجایی به ۴۰ نفر
همزمان با اعلام یک روز عزای عمومی در کشور در پی انفجار شنبه در بندر رجایی بندرعباس، شمار کشتهشدگان به ۴۰ تن افزایش یافت؛ بندر رجایی یکی از دو بخش اصلی تاسیسات بندری در شهر بندر عباس بهشمار میرود و مهمترین بندر تجاری کشور در استان هرمزگان و در سواحل شمالی تنگه هرمز است…../
***
طبق اعلام استاندار هرمزگان تا ساعت ۲۱ روز یکشنبه به وقت محلی ایران، ۴۰ نفر در این حادثه جان باخته و طبق تایید اورژانس، هزار و ۲۴۲ نفر نیز مصدوم شدهاند که از این تعداد ۲۴۰ نفر در بیمارستانهای استان هرمزگان و ۷ نفر در بیمارستانهای شیراز بستری هستند.
بنا به گزارش رسانههای داخلی ایران، ۶ نفر نیز همچنان مفقود هستند.
شامگاه شنبه گزارشهایی درباره نیاز فوری به خون برای مصدومان در بندرعباس منتشر شده بود.
بنابر تصاویری که بامداد یکشنبه از محل حادثه منتشر شد، عملیات آتشنشانان برای خاموش کردن آتش همچنان ادامه دارد. یک فروند هواپیمای آتشنشان نیز بامداد یکشنبه ۷ اردیبهشت برای خاموش کردن آتش بر فراز محل انفجار به پرواز در آمد.
در تصاویر مشاهده شده در بعدازظهر یکشنبه حجم کمتری از آتش دیده میشود و برخی رسانههای داخلی از «فروکش» کردن آتش خبر دادند. با این حال آتش هنوز خاموش نشده و در هنگام عصر آتشنشانان هنوز در حال اطفای حریق مشاهده شدهاند.
برخی گزارشها حاکی از آن است که انفجار مهیب روز شنبه ناشی از آتش گرفتن سوخت جامد موشک انباشته شده در بندر رجایی بوده است، اما دولت ایران هنوز علت رسمی این حادثه را اعلام نکرده است. با این حال مقامات ارشد جمهوری اسلامی روز یکشنبه وعده دادند که علت آن را پیدا و اطلاعرسانی خواهند کرد.
خبرگزاری ایرنا نوشت که مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران دستور «شفافسازی هرچه سریعتر علل وقوع انفجار» را داده است. اسکندر مؤمنی، وزیر کشور ایران، روز یکشنبه در این زمینه گفت: «مردم مطمئن باشند که علت وقوع حادثه هر چه باشد ما اعلام میکنیم.» او همچنین وعده داد که دولت با مقصرین در این رخداد «برخورد» میکند.
با آن که بندر رجایی، یک گلوگاه حیاتی برای تجارت ایران است، اما تا این زمان گزارشها درباره فعالیت تأسیسات بندری در این منطقه آسیبدیده متفاوت است.
وزیر کشور دولت مسعود پزشکیان با تأکید بر این که سیستمهای بندر و گمرک «آسیب ندیدند» گفت: «اعلام کردیم که عملیات بارگیری و ترخیص و گمرکی ادامه پیدا کند.»
اما غلامرضا نوری قزلجه، وزیر کشاورزی گفته است که کشتیهای حامل کالاهای اساسی به بندر امام خمینی هدایت شدهاند.
فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی نیز بامداد یکشنبه در بازدید از بندرعباس از آغاز به کار فعالیت همه زونهای این بندر به جز زون آسیبدیده «مانند روال سابق» خبر داد. او گفت که گمرک نیز فعالیت خود را آغاز کرده و تجارت و ترانزیت از سر گرفته شده است.
در پی حادثه ناگوار در بندر رجایی بندرعباس و کشته شدن چندین نفر، دولت ایران روز دوشنبه ۸ اردیبهشت را در سراسر کشور عزای عمومی اعلام کرد.
این خبر را روز یکشنبه فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت ایران اعلام کرد. وی همچنین از سفر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران به بندرعباس خبر داد. رسانههای داخلی ایران نیز گزارش دادند که مسعود پزشکیان برای دیدار از منطقه و دیدار با مجروحان انفجار با هواپیما به مرکز استان هرمزگان سفر کرد.
آن گونه که ایرنا گزارش داده، سفارت روسیه در تهران اعلام کرد، رئیس جمهور این کشور، ولادیمیر پوتین دستور اعزام هواپیماهای روسی به بندر رجایی در ایران را صادر کرده است.
در متن این پیام آماده است: «در پاسخ به درخواست شرکای ایرانی، ولادیمیر پوتین دستور داد که چند فروند هواپیمای وزارت شرایط اضطراری روسیه همراه با متخصصان مجرب برای کمک به اطفای حریق در بندر فرستاده شوند.»
هدف از این اقدام، تقویت همکاریهای اقتصادی و حملونقل بین دو کشور و تسهیل در انتقال کالاها عنوان شده است.
۸ اردیبهشت ۱۴۰۴