آرشیو مطالب در دسته بندی ‘مصاحبه’
پیامدهای مبادله حمید نوری برای جنبش دادخواهی چیست؟
مبادله حمید نوری و آزادیاش آیا شکستی برای جنبش دادخواهی ایران است؟ عفت ماهباز، نویسنده و از جانبهدربردگان اعدامهای تابستان ۶۷ پاسخ میدهد… ماهباز میگوید دادگاه نوری باعث شد جنایت ۶۷ در تاریخ ثبت شود و این یک پیروزی برای جنبش دادخواهی ایران است و معتقد است علیرغم مبادله نوری با زندانیان سوئدی «دادخواهان همچنان بر داد خواهند کوبید.»… ادامه مطلب »
شهد ابوسلمه فمینیست فلسطینی: ظلم مقاومت میآفریند
ما فلسطینیها در شرایط ویژهای زاده میشویم و آنچه مردم کنشگری سیاسی مینامند برای ما سبک زندگی است. همه چه زن و چه مرد فعالانه در حوادث درگیر میشوند، و این سبک زندگی ماست، شیوهای برای غلبه بر درماندگی… ادامه مطلب »
جستوجوی زنانه آزادی در زندگی
از آغاز دوره مدرن تاکنون ما زنان ایرانی همیشه پذیرنده ایدههای مدرن بودهایم و تلاش میکردیم همپای جهان باشیم و به استانداردهای جهانی نزدیک شویم. اما بعد از سال ۱۴۰۱ است که ما برای اولین بار حرفی برای دنیا در حوزه زنان داشتیم. و این ایده «زن، زندگی، آزادی» از ایران به یک گستره جهانی رسید و دامنه نفوذ بالایی پیدا کرد و نهادهای رسمی و حتی غیررسمی همچو هنرمندان، ورزشکاران، سینماگران و گروههای مختلفی را تحت تأثیر خودش قرار داد. این اتفاق با چنین ضریب نفوذی یک اتفاق تاریخی است…
هدهدهای کوچک، ما را از نگاهی نوین به جهان آگاه میکنند
آذر تشکر، جامعهشناس: آدمها تاریخ معاصر خودشان، رفتارها و کنشها و خانوادهشان را در چند دهه گذشته بازخوانی میکنند و راههای برون رفت، پاگردها و آلترناتیوهایشان را براساس همان خاطره میچینند. اینجا بحث نوجوانی یا جوانی مطرح نیست، یک اتفاق هستیشناختی در حال رخدادن است؛ اتفاقی که آرامآرام در حال کنارزدن «پوسته فرهنگی- اجتماعی» جامعه است. این پوسته لایه به لایه خود را کنار میزند… ادامه مطلب »
چالشهای متقابل دولت و زنان
یکی از پربحثترین محورهای برقراری عدالت اجتماعی، میزان برابری یا نابرابری جنسیتی در جامعه است. همزمانی نابرابری جنسیتی با نابرابریهای اقتصادی و طبقاتی موجب شده تا زنانی که بهطبقه فرودست تعلق دارند در وضعیت بدتری قرار بگیرند و ستم مضاعفی را متحمل شوند. البته این حق زنان است که از همه فرصتها، منابع و امکاناتی که مردان دارند برخوردار شوند. عدم تحقق چنین وضعیتی، نارضایتی شدید زنان را بههمراه دارد و همانطور که شاهدش هستیم در اعتراضات اخیر خواستهای زنان شعار اعتراضات بود… ادامه مطلب »
ویدیو/ خیزش اخیر، فراز و فرودها و موانع خارجی در برابر برخی از تشکلات صنفی
سخنرانی آنیشا اسدالهی در جلسه تلگرامی «بهیاد رفیق رئیسِ دانا» که درباره تشکلات صنفی، وضعیت زندانیان سیاسی، فراز و فرودهای خیزش اخیر و…؛ آنیشا فعال کارگری و مترجم رسمی سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی میباشد. او در اردیبهشت امسال همراه همسرش کیوان مهتدی بهعنوان مترجم دستگیر شده بود… ادامه مطلب »
نقض سیستماتیک حقوق بشر در خاوران! – دیدار منصوره بهکیش با جاوید رحمان
آقای جاوید رحمان از شما میخواهم، لطفا به گورستان خاوران توجه کنید، زیرا موضوع بسیار مهمی است و وضعیت بسیار بدی دارد. خاوران تنها گورستان در ایران نیست که این وضعیت را دارد. در سراسر ایران گورستانهای بسیاری با همین وضعیت داریم. اما گورستان خاوران گورستان ویژهای است، زیرا جنبشی قوی در آنجا متولد شده است. مادران و خانوادههای خاوران برای حفاظت از خاوران و کشف حقیقت و دادخواهی سالهاست که با نیروهای دولتی و امنیتی سرکوبگر حکومت درگیر هستند و مبارزه میکنند…/ ادامه مطلب »
امکان همکاری فراملی زنان در خاورمیانه در مبارزه با زنکشی
بهعنوان زنان در خاورمیانه ما راهی نداریم جز این که پیوندهایی میان خودمان ایجاد کنیم، متحد شویم و خود را سازماندهی کنیم. در ترکیه هم از نظر (حمله به) دستاوردهای زنان تحولات زیادی در حال رخ دادن است. از همه سو در حال هجمه به ما هستند. در زندگی روزمره مان، به عنوان سیاستمدار، روزنامه نگار یا فعالان این حوزه. تعداد سیاستمداران زن در زندان های ترکیه باورنکردنی است،.. ادامه مطلب »
گفتگو با زنانی که از روزگار کارتنخوابی به سکوی قهرمانی رسیدند
بیستوسوم بهمن ۱۴۰۰ قدمهای دو دختر قهرمان، یکی هجدهساله و دیگری سیوهشتساله به سکوی قهرمانی اول و سوم مسابقات کشوری کاراته، سبک کیوکوشین IFK اروپا رسید؛ دخترانی که همین روزها رهسپار اسپانیا میشوند تا اینبار طعم مسابقات جهانی را مزهمزه کنند. سمانه و لیلا اول در کوچه، پسکوچههای تهران در جستوجوی مواد پابهپا شدند و رنگ کبود خشونت بر تن رنجورشان برای مصرف انواع و اقسام قرص و مواد مخدر نشست و این روزها بهقول سمانه برای سلامتیشان دور سالن باشگاه میدوند و بهجای مواد برای مقام کبود میشوند… ادامه مطلب »
«زخمی را که جمهوری اسلامی بر پیکر جامعه وارد آورده،
میتوان در کنار هم با آگاهیرسانی و دادخواهی ترمیم کرد.»
گفتگوی اختصاصی با آتنا دائمی: «جمهوری اسلامی با قوانین و سیاستهایش و فرهنگی که در جامعه ترویج میدهد، خیلی از مردم را بهشکل دیگری میکُشد. خیلی از زندگیها را بهشکل دیگری نابود میکند. همه ما باید درباره این موضوع حرف بزنیم و بهاهمیت آن قائل باشیم. هم بهاین دلیل که در جریان مسئله دادخواهیست و هم اینکه بسیاری از بحرانهای این چهلوچند سال مسائلی را بهوجود آورده که حتی با تغییر نظام سیاسی جمهوری اسلامی هم بهاین راحتیها رفع نمیشود. بنابراین تحلیل و ریشهیابی و بررسی موشکافانهی این مسائل برای آینده بسیار ضروری است و اینکه بتوانیم زخمها را در کنار هم ترمیم کنیم… ادامه مطلب »
معلمان زن؛ بغضهای فروخورده و پیشگامی در اعتراضات معلمان
جنبش معلمان از دهه ۸۰ فراز و فرودهای بسیاری را طی کرده و درون آن گروههای مختلفی از معلمان رسمی (استخدامی) و غیررسمی تا معلمان بازنشسته بهاعتراض برخاستهاند. گفتگوی بیدارزنی با معلمان زن درباره خواستهها، دغدغهها و نگرانیهای آنها و اینکه چه جایگاهی در سازماندهی و تصمیمگیری در جنبش معلمان دارند… ادامه مطلب »
جنبش معلمان در بوتهی تحلیل طبقاتی
آیا جنبش معلمان یک جنبش طبقاتی است؟ اگر آری مربوط به کدام طبقه؟ …با یک نگاه ریشهای معلمان با توجه به اینکه نیروی کار خود را میفروشند، ذیل طبقه کارگر قرار میگیرند؛ و بنابراین امروز میتوان گفت جنبش معلمان بخشی از جنبش طبقه کارگر است و از قضا این جنبش تمایل دارد که در سطح پیشروان خودش بهسمت اتحاد با سایر اقشار طبقه کارگر برود… ادامه مطلب »
صوتی/ گزارش تحقیقی مؤسسه بینالمللی کودکان زندانیان: «کودکانمان را نجات دهید»
«زندان جای کودک نیست!»؛ پژوهش تازه مؤسسه بینالمللی کودکان زندانیان (کویپی) از نقض گسترده حقوق کودکان-مادران زندانی در زندانهای ایران خبر میدهد. بر اساس این گزارش، کودکانی که همراه مادرانشان در زندان بهسر میبرند در معرض مجموعهای گسترده و سیستماتیک از نقض حقوق و آسیبهای مختلف قرار دارند… ادامه مطلب »
جنبش معلمان رو به جامعه حرکت میکند/ بررسی دو دهه اعتراضهای معلمان- بخش اول
گفتگو با جعفر ابراهیمی فعال صنفی معلمان؛ جنبش معلمان فرازوفرودهای زیادی داشته و دورههای مختلفی را سپری کرده. در هر دوره مطالباتی مطرح میشده و معلمان پشتیبانی میکردند، سیستم بهجای پاسخگویی سرکوب میکرده و یک دورهای جنبش به محاق میرفته و بعد از مدتی دوباره احیا میشده. در تمام این دورهها گرچه کانونها و انجمنهای صنفی معلمان در بیدار کردن جنبش و نمایندگی مطالبات آن نقش مؤثر و بیبدیلی داشتند؛ اما در برخی موارد این بدنهی معلمان بوده که بهواسطهی آگاهی خود حرکت کردهاند و کانونها را هم بهحرکت درآوردهاند. البته در زمان هزینه دادن، بیشتر فعالان و اعضای کانونها و انجمنهای صنفی هزینه دادهاند… ادامه مطلب »